Thursday, October 4, 2012

Cara Kitar Semula Barang dengan Kreatif

Assalamualaikum .

Hai sayang-sayangku sekalian. Harini Mai nak share cara mengitar semula barang dengan kreatif, dijamin boleh guna balik barang tu .

Selalunya bila musim sekolah buat event pasal alam sekitar , mesti adik Mai minta idea nak buat ape. Tak habis-habis amik surat khabar , buat mende entah pape, pakaian kitar semula kejadah bagai, padahal bukan boleh pakai pun baju dari surat khabar tu kan. Bosannnn bosannnn...

Masa event kat sekolah tu semangat bagai , siap ada bersajak Sayangi Bumi kita lah, ada yang nyanyi lagu Hijau Zainal Abidin tu, end up , habis time sekolah, bersepahhhhh padang tu dengan sampah sarap aktiviti kitar semula ,konon nak bina bangunan guna botol lah. Haishhhh . Mai pun pernah sekolah dulu, kat U nie pun kadang-kadang ada gak aktiviti entah pape sebegini .

K k , straight to the point . Jom tengok apa boleh buat dengan barang kitar semula yang betul-betul boleh dimanfaatkan .

1.Tempat gantung kunci daripada seat belt lama.




2 . Tempat gantung kasut guna hanger besi




3. Holder phone time nak charge 

Anda alami masalah ini ?



Guna ini jeeee...





Menarik bukan?

Bolehhh lah cuba kan.
Hihi... 

K time to study . Mai ada 4 paper lagi . Analytical Chemistry , Genetic, Bacteriology , dan last paper Biochemistry . Kawan-kawan, sedekah doa sikit yeee :')

Assalamualaikum .

sumber: SINI
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

0 Readers ♥: