Susu Fernleaf Penuh dengan 100% Manfaat Terjamin dari New Zealand!

Tuesday, October 9, 2018

Susu Fernleaf Penuh dengan 100% Manfaat Terjamin dari New Zealand!

Susu Fernleaf Penuh dengan 100% Manfaat Terjamin dari New Zealand! 

Personally, aku rasa rugi betul orang yang tak minum susu sebab susu sangat sedap! Haha boleh ke gitu? Dari zaman asrama dulu, aku bawak susu tepung dan bancuh setiap malam sebelum tidur walaupun ada yang gelakkan aku macam budak-budak minum susu, haha. Kadang-kadang aku siap bancuh untuk bawak pergi prep lagi, memangggg penggila susu aku ni, serious talk!

Bagi penggemar susu, memang confirm kenal lah dengan jenama Fernleaf ni kan, hihi. Antara jenama besar pengeluar susu didunia ni. Tahu tak disebalik kesedapan lemak berkrim rasa susu Fernleaf ni, kenapa susu Fernleaf sangat istimewa dan penuh dengan kebaikan?

Mengenai Fernleaf 

Fernleaf menganggap lembu tenusu mereka sebagai jiwa dalam industri tenusu mereka dan memastikan semua lembu-lembu dijaga dengan penuh dedikasi. Lembu-lembu tenusu diberikan kebebasan untuk meragut di padang rumput yang subur di ladang-ladang mereka.

Itulah sebab susu yang dihasilkan mempunyai sumber makanan semulajadi yang kaya dengan kalsium yang mudah diserap dan digunakan oleh tubuh badan. Ia juga mengandungi banyak nutrien lain seperti protein yang berkualiti tinggi, vitamin A dan vitamin D.


Lembu Tenusu dan Rumput

Memanglah semua lembu makan rumput....eh! Tett salah! Bukan semua lembu tenusu diberi makan rumput ya kawan-kawan.

Tetapi lain dengan Fernleaf ni. New Zealand mempunyai tanah yang subur, kadar hujan yang baik dan terdedah kepada cahaya matahari yang luas menjadikannya salah satu tempat terbaik di dunia untuk menghasilkan susu.

Selain itu ia adalah satu negara yang lembu tenusu dapat meragut rumput secara bebas, tanpa terkurung dalam kandang. 90% masa lembu-lembu tu habis meragut di rumput secara bebas dihari yang cerah, wahh heaven bebenor deme yee. Secara tidak langsung lembu-lembu tu juga mendapat kandungan vitamin D yang sihat.

Itulah kebaikannya, lembu tenusu Fernleaf dapat menghasilkan susu dengan tahap vitamin D yang lebih tinggi berbanding lembu tenusu yang dikurung dalam kandang.

Lembu Tenusu Menghasilkan Susu Secara Semula Jadi

Yup! Tanpa cucuk hormon, tanpa milk booster. Semua lembu tenusu menghasilkan susu secara natural dibantu dengan rumput yang berkualiti tinggi, iklim yang selesa, udara dan air yang bersih. Wow!

Memang khasiat terbaik ni dengan Fernleaf!

Pakar Tenusu

Dengan lebih daripada 140 tahun pengalaman dalam perladangan tenusu, peladang berdedikasi Fernleaf sangat bangga dengan kerja mereka dalam memastikan kualiti tertinggi pada setiap peringkat pengeluaran susu. 

Air yang bersih > Rumput berkualiti tinggi > Pengeluaran susu > Produk sedia untuk diedarkan pada pengguna.

New Zealand juga menjadi peneraju dunia dalam industri tenusu dengan warisan dan kepakaran mereka ni.



100% Mmmmm

Eh kenapa asyik bercerita tentang New Zealand sedangkan kita kat Malaysia ni? Hehehe. Kalau korang tak tahu, sebenarnya susu Fernleaf ini adalah 100% datang dari New Zealand, bukan susu kat sini ye.

Sebab itulah khasiatnya penuh 100% manfaat terjamin dari New Zealand. Jadi kalau nak minum susu, pilihlah Fernleaf! Baru dapat fefeling bercuti di New Zealand, kihkihkih.



Follow

Online Florist Guide for Occasional Flowers

Thursday, September 27, 2018

Online Florist Guide for Occasional Flowers

If you are not good in picking flowers whenever you want to send online Flower Delivery Singapore, you have the online Florist to help you. The online florist can help you get the most appropriate and the most suitable design or style of flower bouquet for each occasion. Here is a list of the expert’s guide for your needed occasional flowers:


Choose from the best flowers for birthdays
The online florist provides the best birthday flowers. If you want to send based on the personality of the celebrant or on the theme or style of the party, the flower shop is your place to find them. For wife, mom, girlfriend, friend, or co-worker celebrating birthday, there is a large selection of bouquets to choose from.

Choose from the best flowers for anniversary
Flower arrangements differ in designs depending on the number of year. If you want to know what types of flowers are best for the celebration, you will be comforted to know that the online florist provides guides to help you through flower selection to florist delivery.

Choose from the best flowers for romantic occasions
Romantic dates and occasions can be more memorable when you choose flowers that express your deepest and sincerest love and emotions. It does not have to be extravagant and expensive for the hand bouquet to be romantic. The online florist can give you simple but expressive and romantic flower arrangement for your romantic moments.


Choose from the best flowers for bridal showers
Bridal shower is an important occasion. If a friend or sister is about to have a bridal shower, there is nothing more fabulous than a gift of stylish flower bouquet for the soon-to-be bride. Let the online florist help you customize if you want to give something personalized.

Choose from the best flowers for get well wishes
Wishing and praying for someone who is sick is more thoughtful when you convey it with a bouquet of fresh flowers. The online florist knows what arrangement and flower assortment is acceptable if you are sending flower gifts to a sick person in the hospital.

It can be enjoyable to choose the right flowers to send as gift to the people who are important to you if you have a reliable online florist to trust. The Florist Delivery that you choose for the occasion or event may inspire and bring delight to the celebrants and recipients.



Follow

Send Flowers Singapore: Different Types of Flowers and Bouquets

Tuesday, September 25, 2018

Send Flowers Singapore: Different Types of Flowers and Bouquets


There are different meanings associated to flowers, which make them ideal to send as gifts to express emotions and sentiments. The Flower Delivery Singapore that you send to a loved one in Singapore should be fabulous and wonderful and meaningful as well. Choosing the flowers to send can be easier if you know what a specific flower or bouquet means. Let Little Flower Hut provide you the best bouquets of flowers to have a meaningful gift delivered on special days.


Romantic Bouquets

For romance and love, flowers are your perfect choice of gift to send. You can send flowers Singapore in romantic designs if you want to convey messages of love. Roses, Tulips, and Gerberas are some of the flowers that mean romance and love. However, the symbolism of love and romance is also based on the color of flowers. A romantic hand bouquet arranged by the Best Florist Singapore is a lovely gift to give on romantic occasions.

Cheerful Bouquet

Flowers can be sent to celebrants for cheerful greetings. You can send a bouquet of Alstroemeria or Anthuriums as birthday flowers when a friend is celebrating birthday. You may also choose to send bouquets of Roses in colors of orange, yellow, pink,  or white, also you can send fruit basket if you want to greet your parents on their birthdays. To send the right cheerful bouquets on cheerful celebrations, always pick from the florist’s recommended designs. The online florist knows what is appropriate to send based on your relationship to the celebrant.


Bouquets for Beauty and Elegance

The flower shop also has the best bouquets for elegance and beauty. From Orchids to Tulips to Calla Lilies to Carnations, the bouquets will surely make any celebration or occasion filled with beautiful memories. 

Bouquets for Loyalty and Fidelity

There are bouquets meant to convey loyalty and fidelity. Flowers of Chrysanthemums, Daisies, and Sunflowers can be used to show loyalty and dedication to a relationship. 

Bouquets for Prosperity and Wealth
Flowers of Peruvian Lilies, Alstoremeria, English Ivy, Orchids, Morning Glory, Sweet Peas, Bamboo Tree, and fortune Plants are perfect if you want to wish your family, relatives, and friends good fortune and wealth. 

There are different types of flowers that convey different meanings. With florist in Singapore to guide you and assist you, sending flowers is easier. The meaningful Flower Delivery Service  that you choose to send and give as gifts to someone special will always be cherished by the celebrant.


Follow

SAFI FAIR BEAUTY | For A Fairer You!

Sunday, September 9, 2018

SAFI FAIR BEAUTY

“Yakin, Cerah, dan Ceriadengan 8 Manfaat Kecantikan SAFI Fair Beauty!”
Tidak yakin ketika menghadiri temuduga?

Selalu menggunakan aplikasi “filter” sebelum memuat naik gambar
di media sosial?

Dah pakai baju cantik- cantik pun si dia tak perasan? :( 


Jangan risau…. SAFI FAIR BEAUTY jer lah!

Kebanyakan gadis mementingkan tanggapan pertama ataupun “first impression” tidak kiralah ketika menghadiri sesi temuduga, hujung minggu dengan sahabat lama, ataupun temujanji pertama bersama si dia. Masalah kulit wajah yang kusam serta tona yang tidak sekata akan menurunkan keyakinan diri. Hakikatnya, rungutan tentang masalah sebegini bukanlah sesuatu yang baru. 

Tabiat pemakanan yang tidak sihat, tekanan, kualiti tidur yang merosot, dehidrasi serta kotoran dan habuk akibat pencemaran merupakan faktor-faktor utama kulit wajah rosak bagi kebanyakan individu di Malaysia. Memahami aspirasi setiap gadis untuk tampil cerah dan yakin, SAFI- jenama penjagaan wajah Halal No1 di Malaysia, serta jenama penjagaan diri terbesar di dunia kini tampil memberikan nafas segar terhadap rangkaian pencerah- SAFI FAIR BEAUTY sebagai penyelesaian terhadap kebimbangan para gadis. SAFI menggenggam utuh falsafah bahawa setiap gadis berhak memiliki kulit wajah yang cantik dan berseri tanpa perlu bimbang kerana setiap masalah kulit wajah wanita, SAFI selesaikan.



Kelahiran semula SAFI FAIR BEAUTY bukan sahaja pada rekaannya yang lebih manis dan menawan, malah rumusannya juga didatangkan dengan teknologi BIO.Fairness yang diperkaya dengan ekstrak organik limau gedang. Sebagai pelengkap kepada ruti penjagaan wajah, SAFI FAIR BEAUTY turut memperkenalkan produk terbarunya Krim BB Pencerah Wajah SAFI FAIR BEAUTY.

Teknologi BIO.Fairness merupakan kombinasi ekstrak semulajadi dengan manfaat pencerah yang bertindak untuk menyamaratakan tona kulit, serta mengurangkan pigmentasi berlebihan dan tanda penuan. Pendedahan kulit wajah kepada sinaran UV yang tinggi serta pencemaran udara akan menyumbang kepada masalah kulit kusam dan tidak bermaya. Dengan penggunaan SAFI FAIR BEAUTY, kulit akan kekal lembut dan terlindung dari sinaran UV berbahaya. Serlahkan kecantikan wajahmu di bawah pancaran suria dan katakan selamat tinggal kepada sinaran UV!

Diperkaya dengan multivitamin seperti vitamin B3, CE, E, B5 & B6, gabungan vitamin ini menjadikan SAFI FAIR BEAUTY sebagai ejen pencerah, pelembap, dan pelindung dari sebarang kerosakan yang berpunca dari radikal bebas.

Sebagai tambahan kepada teknologi BIO.Fairness, SAFI FAIR BEAUTY turut menggabungkan ekstrak organik limau gedang kedalam formulasi baharunya. Adunan ekstrak organik limau gedang yang segar sangat bermanfaat dalam pembinaan semula struktur kulit melalui penghasilan kolagen dan mencerahkan kulit wajah secara semulajadi. Setiap bilasan pada kulit wajah menjadikan tekstur kulit semakin halus seakan remaja!

SAFI FAIR BEAUTY yang baharu, kini dilengkapi dengan teknologi BIO.Fairness bertindak untuk:

Mencerahkan kulit
Menyamaratakan tona kulit
Kulit berseri merah jambu
Mengawal pengeluaran minyak berlebihan
Memberi perlindungan UV
Melembutkan dan menghaluskan kulit
Melicinkan kulit
Melembapkan kulit tanpa meninggalkan rasa lekit



Pembersih Pencerah Wajah SAFI FAIR BEAUTY.

Langkah pertama untuk keyakinan dirimu. Setiap bilasan membersih dengan mendalam agar kulit lebih lembut, halus dan cerah berseri.


Krim Pencerah Wajah SAFI FAIR BEAUTY.

Langkah kedua untuk kekal cerah sepanjang harimu. Setiap olesan pada kulit muka memberikan tona kulit wajah merah jambu agar kelihatan lebih manis dan segar pada bila-bila masa.


Krim BB Pencerah Wajah SAFI FAIR BEAUTY.

Langkah ketiga melengkapi rutin kecantikanmu. Menggunakan rumusan yang sama dengan produk rangkaian SAFI FAIR BEAUTY yang lain, krim BB ini ditambah dengan pelembap berganda serta ejen pencerah yang berfungsi sebagai asas solekan. Bersolek ataupun tidak, setiap sapuan mampu menutup cela, dan memberikan seri tanpa kilap (matte finising).


SAFI FAIR BEAUTY hadir dalam reka bentuk lebih comel sesuai dengan citarasa gadis manis yang gemarkan sesuatu yang ringkas dan praktikal. Produk Pembersih Wajah kini tampil ayu dengan kemasan ungu lembut manakala Krim Pencerah Wajah pula hadir dengan rona kemanisan merah jambu. Sebagai pengenalan kepada kelahiran baharu SAFI FAIR BEAUTY,  Krim BB Pencerah Wajah melengkapkan rutin kecantikan si gadis dengan kehadiran reka bentuk berwarna kuning cerah yang penuh dengan keceriaan namun masih mengekalkan sisi kelembutannya. Setiap produk juga dihiasi kuntuman bunga putih yang menjadi tafsiran kepada slogan SAFI- “Selamat dan Suci”. Yang paling menarik, harganya kekal sama!

Berikan kulit wajah anda 8 manfaat melalui penggunaan rangkaian SAFI FAIR BEAUTY berikut:

1. SAFI Fair Beauty Facial Cleanser
Saiz pek: 50g/100g
Harga: RM5.75/10.20 (0% GST)

2. SAFI Fair Beauty Fairness Cream
Saiz pek: 50g/80g
Harga: RM8.15/11.45 (0% GST)

3. SAFI Fair Beauty BB Cream
Saiz pek: 40g
Harga: RM8.15 (0% GST)

4. SAFI Fair Beauty  Set (Fairness Cream + Facial Cleanser)
Saiz Pek: Gift Set
Harga: RM10.90 (0% GST)

Mengapa perlu risau lagi?... SAFI FAIR BEAUTY jer lah!


Produk ini boleh didapati di seluruh negara termasuk pasaraya utama dan pasaraya hyper. 

Untuk maklumat lanjut berkenaan jenama SAFI sila layari :

Facebook SAFI 

Instagram SAFI
@safimalaysia

Youtube SAFI





Follow

Melancong ke SEEngapore Jimat dengan Traveloka Promo Code

Sunday, September 2, 2018

Melancong ke SEEngapore Jimat dengan Traveloka Promo Code


Siapa suka melancong? Yeay, kita geng! Iyelah asyik bertumpu dengan kerja saja pun tak bagus juga, sesekali kenalah take a break dan keluarkan 'buku merah' kita tu, hehe. Jauh berjalan, luas pandangan, selain tambah ilmu, melancong, bercuti dan makan angin ni juga dapat mengeratkan hubungan kekeluargaan dan melapangkan fikiran kita dari stress, nanti bolehlah sambung kerja dengan minda yang fresh kan...

Kalau cakap pasal travel ni, mestilah teringat dengan apps TRAVELOKA. TRAVELOKA ni adalah pakar dalam perjalanan/percutian. Alahh, kaki travel mesti tahu la kan, memang berguna TRAVELOKA ni dari nak tempah tiket penerbangan, sampailah nak cari hotel yang berbaloi. Memang awesome sangat! Dengan diskaun-diskaun hebat yang ditawarkan oleh TRAVELOKA, bukan saja kita mampu travel dalam negara, nak pergi luar negara pun boleh dapat harga yang berpatutan.

Traveloka SEEngapore - For a roaring good time!


Traveloka SEEngapore - For a roaring good time!

Pssttt, dengar kata bulan September ni banyak cuti berturutan kan, aduhh rugi tu kalau tak manfaatkan betul-betul. Dah tu pula sepanjang September ni juga TRAVELOKA buat promosi TRAVELOKA Promo Code SEEngapore - For a roaring good time!

Why Singapore? Why not? Hahaha. Sebut pasal Singapore paling terbayang dalam kepala mestilah Universal Studio Singapore, omg bestnya kalau dapat pergi. Lagi satu yang best pasal SEEngapore ni adalah banyak tempat yang 'instagram worthy' so kalau nak gambar yang hipstur dan cantik kena terjah lah. Antara instagram worthy places yang famous macam di Bayfront Ave, Haji Lane, Little India, dan Gardens by the Bay.

So, SEEngapore jom?! Yeah inilah masanya untuk kita grab peluang untuk bercuti bersama keluarga ke Singapore. Jadi, kalau nak manfaatkan promosi diskaun TRAVELOKA Promo Code ke Singapore pastikan kita menempah dengan TRAVELOKA lah.

Oleh sebab TRAVELOKA adalah "one-stop travel app" yang menawarkan kemudahan percutian ke Singapore, jadi tak perlulah runsing lagi nak plan percutian kita. Dari hujung jari kita dah boleh organize jadual penerbangan kita. Bolehlah kita banding-bandingkan harga tiket dari semua syarikat penerbangan yang available untuk tarikh pilihan kita tu. Bila dah siap beli tiket, kita boleh cari tempat penginapan juga. 

Discount untuk Tiket Penerbangan!


Apa yang menarik dalam promosi 'SEEngapore - For a roaring good time!' adalah diskaun hebat dengan potongan harga tiket penerbangan pergi-balik dari mana-mana lapangan terbang di Malaysia ke Singapore sebanyak RM50 flat rate discount

Tempahan tiket boleh dibuat sama ada melalui website atau aplikasi dalam telefon mudah alih dengan memasukkan code kupon dibawah. 

GOSG


Discount untuk Penginapan!


Eh of course la ada juga potongan harga untuk penginapan. Apa makna vacation kalau tak tidur semalam dua kan. Dapat penat je lebih kalau perjalanan balik hari ni. Nak explore apa pun tak sempat nanti sebab kekangan masa.

The best part is untuk tempahan hotel pun akan mendapat potongan diskaun! Ya, dengan membuat memilih lokasi penginapan melalui aplikasi TRAVELOKA, kita boleh menikmati tawaran potongan tempahan hotel sehingga 20% di Singapore!

Tiada kupon diperlukan untuk kita dapatkan potongan 20% ni, cuma perlu pilih sahaja mana-mana hotel daripada senarai hotel yang terlibat. Mudah kan?


Cara Membuat Tempahan 


Melancong ke SEEngapore Jimat dengan Traveloka Promo Code


Buat tempahan guna aplikasi TRAVELOKA ni memang mudah je, tapi kalau nak lagi mudah pastikan kita download aplikasi TRAVELOKA APP dalam Play Store or App Store kat smartphone masing-masing. 

Kemudian lepas dah decide tarikh dan destinasi kita (SEEngapore!), search dan book flight kita dalam aplikasi TRAVELOKA APP ok. Suka hatilah nak pilih penerbangan apa, asalkan menepati bajet percutian kita lah, hihi.

Selepas dah book flight, pilih payment method untuk membuat pembayaran. Jangan lupa masukkan code coupon 'GOSG' dan klik button apply. 

E-ticket akan dihantar dalam email atau boleh save dari TRAVELOKA APP itu sendiri. Settle! Semudah 1 2 3 je boleh travel ke luar negara kan. Hihihi.

Syarat-Syarat Tempahan Untuk Promosi SEEngapore - For a roaring good time


Promosi TRAVELOKA Promo Code SEEngapore - For a roaring good time ini berlangsung dari 1 September sehingga 30 September 2018 (tertakluk kepada perubahan). Maksudnya kalau kita nak tempat tiket flight dengan potongan harga, kena buat tempahan sebelum 30 September inilah.

Tarikh ini hanya untuk tempah tiket je tau, tapi tempoh perjalanan tiada limit tarikh pon. Ikut suka hati lah nak pergi bercuti bila pun, bulan ini ke, bulan depan ke, hujung tahun ke, asalkan tiket tu beli siap-siap sepanjang sebulan promosi ni berlangsung. 

Promosi MYR50 flat rate discount ini hanya sah untuk penerbangan pergi-balik dari mana-mana lapangan terbang di Malaysia dalam satu booking ID tau.

Jadi, jangan lupa gunakan kupon kod "GOSG" sewaktu pembayaran tiket flight, dan pilih hotel yang mempunyai diskaun 20% dari senarai hotel-hotel yang terlibat untuk menikmati penjimatan maksimum untuk penerbangan dan penginapan. Bila dah jimat banyak untuk dua perkara ni, bolehlah spend duit lebih sikit untuk makan dan shopping! Yippie!

So tunggu apa lagi, cepat klik >>> SEEngapore TRAVELOKA Promo Code <<< sekarang untuk grab peluang untuk melancong ke SEEngapore!

Follow

Flower Chimp Menerima Pelaburan Berjumlah RM 6 Juta Berikutan Prestasi Cemerlang di Asia Tenggara

Monday, August 20, 2018

Pengasas Berhasrat Meluaskan Perniagaan ke Singapura Menjelang Pertengahan
Ogos 2018


KUALA LUMPUR, 15 Ogos 2018 - “Ucapkan dengan bunga!” Kepesatan industri e-dagang di peringkat global telah memacu perkhidmatan penghantaran bunga dan membolehkan pengguna mencipta kenangan indah bersama insan tersayang. Bayangkan, betapa mudahnya anda boleh memilih jambangan bunga kegemaran anda dan merancang penghantaran semudah di hujung jari sahaja.


DOSA

Thursday, August 16, 2018

Kita ini manusia kan...Mana pernah lari dari buat dosa dalam sehari tu. Macam mana engkau ada dosa, macam itulah aku juga. 

Syukurlah Allah tak jadikan dosa itu berbau, jika tidak tak tahulah macam mana hina dan kejinya aku ternampak di mata kasar. Tapi masih aku mahu bercakap pasal dosa hari ini, kalau bukan teguran ini untuk kamu, paling-paling untuk aku.






Aku tidak berminat bercakap pasal dosa orang. Iyalah kalau betul dia berdosa, aku jadi mengumpat, jika salah mendosakan dia, malah aku jadi fitnah. Lagipun bercakap pasal dosa orang tidak menjadikan kita suci. 

Apa nak kecoh dengan dosa orang? Dosa kita yang macam sebutir pasir di padang sahara ni siapa nak uruskan?

Tapi itulah manusia. Tahu dosa, tahu. Mana boleh salahkan hidayah tak sampai, hidayahnya sudah lama sampai, semasa kita terdetik kat hati yang kita tahu apa yang kita buat itu dosa lagi. Cuma kita saja tak mahu ambil kan?

Ya tahu dosa, tahu. Tapi masih buat sebab muka tidak malu sama Tuhan. Nikmatnya kau ambil, perintahnya kau abai.

Ya kita berdosa kan. Tapi jangan cabar Tuhan, sayang. Jangan cabar Tuhan dengan mahu menormalkan dosa yang kita buat dengan kata-kata takbur.

"Eleh sembahyang pun masih mengumpat, baik tak payah sembahyang macam aku tapi tak kacau hal orang" 

Itu contohlah, nauzubillahiminzalik. Jangan. Mengumpat itu dosa, tinggal sembahyang itu dosa, jangan sebab tengok si polan nan seorang yang kita benci kita terus pukul rata semua hukum Tuhan dan jadikan alasan untuk kita terus berdosa.

Itu satu hal. Belum lagi hal bila tengok orang lebih berdosa dari kita. Mulalah kita buat perangai syaitan yang selalu anggap diri lebih baik dari yang lain. Jangan kerana dosa orang lain, buat kita ke neraka kerana mulut kita. Diam, diam. Toksah kalut pasal orang.

Kalau belum mahu bertaubat, cukup kita tahu kita sedang buat dosa. Kita akukan dosa kita itu dosa.

Jangan cuba-cuba putar cerita dosa kita itu bukan dosa sebab sudah jadi gaya hidup ramai orang zaman sekarang.

Jangan normalkan apa yang salah.

Jangan sampai dosa yang kita buat jadi satu habit yang susah dikikis dalam diri.

Jangan terlalu seronok dalam dosa. Mati itu boleh datang bila-bila masa. Sebab syaratnya mati itu HIDUP, bukannya sakit, bukannya tua.

Kadang-kadang juga boleh rasa macam separuh matinya hidup dalam rasa berdosa, walau sudah bertaubat dan berjanji dengan Tuhan takkan ulangi salah dulu lagi. Mungkin jika rasa bersalah itu mampu buatku diampuni, aku redha.

Kadang-kadang mahu pulang ke masa lalu, dan tempeleng diri sendiri, dan marah diri sendiri, dan pukul-pukul dengan kayu. Bukan benci, tapi sebab sayang.

Sudah. Mari taubat nasuha. Janji dengan Tuhan, jangan ulang lagi. Malulah dengan Dia yang benar-benar sayangkan kita. Buktinya, dosa kita kala bersendiri, masih tersimpan rapi. Dosa kita depan khalayak, tidak dihukum lagi.

Aku bukan cakap dengan kalian. Aku bercakap dengan aku, mengenai aku, untuk aku. Boleh ambil apa yang baik, jika apa yang aku cakap, terkena di hati kalian. Jika tidak, abaikan. Ini cuma luahan hati aku tentang dosaku sendiri.

Astaghfirullah Rabbal Barroya
(Ampunilah Hamba Ya Allah Maha Penerima Taubat)
Astaghfirullah Minal khotoya.
(Ampunilah Hamba Ya Allah Daripada Segala Dosa)
 Dan perkenankan taubatku dengan taubat nasuha


Follow

Muzik Video Ed Sheeran Happier Versi Wayang Kulit

Sunday, August 12, 2018

Muzik Video Ed Sheeran Happier Versi Wayang Kulit | Rasa kagum dan bangga sangat bila ternampak videoclip lagu Ed Sheeran yang bertajuk Happier ada versi wayang kulit. Dah tengok belum?


Muzik Video Ed Sheeran Happier Versi Wayang Kulit


Official videoclip lagu Happier dari Ed Sheeran menggunakan Puppet sebagai watak Ed Sheeran, tapi versi dari Malaysia ni menggantikan Puppet tu dengan Wayang Kulit! Mula-mula dengar kat radio Era aku tak dapat bayangkan wayang kulit dijadikan videoclip lagu barat, haha. Terus balik rumah cari laju-laju dalam youtube, pergghh kagum sangat tau!

Videoklip berdurasi 2 minit 25 saat ini adalah hasil kolaborasi antara Warner Musuc Malaysia dan TinToy Chua dari Fusion Wayang Kulit. Sebelum ni mereka pernah buat wayang kulit versi StarWars, Superman, Batman, Wonder Woman dan lain-lain. Power kan! Siap boleh gabungkan kesenian tradisional dan budaya moden.

Paling aku "tak puas hati" dengan Ed Sheeran ni, lagu-lagu dia memang boleh buat hati kacau bilau tau. Sekelip mata boleh tukar mood, haha.

Tengoklah lagu Ed Sheeran bertajuk Perfect tu, haha. Lagu Perfect boleh buat orang single pun rasa macam dialam cinta gituuu.

Samalah lagu Happier ni.

Boleh buat orang tak sedih pulak jadi sedih tak semena-mena. Hashtag tiberrr je nak sedih-sedih bagai. Haha. 

Tak percaya korang dengar lah sendiri.

Phewww.



Ed Sheeran // Happier Lyric

Walking down 29th and Park
I saw you in another's arms
Only a month we've been apart
You look happier

Saw you walk inside a bar
He said something to make you laugh
I saw that both your smiles were twice as wide as ours
Yeah, you look happier, you do

Ain't nobody hurt you like I hurt you
But ain't nobody love you like I do

Promise that I will not take it personal, baby
If you're moving on with someone new

'Cause baby you look happier, you do
My friends told me one day I'll feel it too
And until then I'll smile to hide the truth
But I know I was happier with you

Sat on the corner of the room
Everything's reminding me of you
Nursing an empty bottle and telling myself you're happier
Aren't you?

Ain't nobody hurt you like I hurt you
But ain't nobody need you like I do
I know that there's others that deserve you
But my darling, I am still in love with you
But I guess you look happier, you do

My friends told me one day I'd feel it too
I could try to smile to hide the truth
I know I was happier with you

Baby, you look happier, you do
I knew one day you'd fall for someone new
But if breaks your heart like lovers do
Just know that I'll be waiting here for you



Follow

Pemenang "Buka Buku Baru" Giveaway




Tahniah kepada pemilik blog http://www.adianiez.com dengan ucapan beliau  :
kepada Mai,
selamat pengantin baru. moga panjang umur dan berbahagia hingga ke jannah...
alam selepas berkahwin adalah best sgt 😌 . kita ada bestfriend 24 jam, sehidup semati. sedangkan lidah lagikan tergigit, inikan pula husband & wife, Mai. pasti ada selisih fahamnya. tapi, selesaikanlah dgn cara yg baik. cara apa? gunalah cara tersendiri, Mai. hanya kita faham diri kita dan pasangan kita 😌.
akhir sekali, moga Mai dikurniakan anak-anak yg comel, cerdik dan soleh/solehah.

Hehehehe, actually aku nak pilih pemenang pakai cabutan bertuah je haritu tapi my husbabe tak bagi sebab tak best katanya.

Jadi pemilihan pemenang dipilih oleh encik asben berdasarkan ucapan yang dia suka, haha. Ikut hati semua ucapan best-best, terima kasihhhh sangat korang yang join dan bagi ucapan. 

Tapi tuah kepada kak Adianiez kerana terpilih.

TAHNIAH! 

Nanti emailkan detail pada saya ya kak ❤️. Atau whatsapp ke 013-2080366 (klik sini).


Follow

17 Jun 2018 | Majlis Akad Nikah dan Sanding Akmal & Maizan

Thursday, July 26, 2018


Pejam celik, pejam celik! Begitulah nasib aku sepanjang malam, tak dapat lelap mata langsung pada malam sebelum akad nikah tu. Bukan setakat rama-rama dah menari dalam perut ni, tapi the whole zoo! Masih tak percaya yang aku nak nikah. Rasa seram dan happy bercampur dalam masa yang sama. Fuhh memang tak boleh describe feeling tu. Yang pasti, indah!



Senarai Peserta Giveaway 'Buka Buku Baru'

Monday, July 23, 2018


Assalamualaikum friends & readers. Maaflah lama tak dapat update blog dan blogwalking kat blog kawan-kawan. Bersambung-sambung busy tu, mula-mula busy prepare kahwin, lepastu busy honeymoon (oppss), lepas tu busy tolong husband buat repair assignment beliau dan paling penting, busy balik kampung husband makan buah-buah di dusun, kekeke.

Sekarang dah free sikit ni baru nak susun senarai peserta GA, alhamdulillah ada juga sambutan ya, walaupun hanya 30 orang je yang sudi join. 

Terima kasih sangat pada yang sudi meluangkan masa join, bagi ucapan yang buat Mai tersenyum sorang-sorang dan doa-doa yang baik untuk kami (didoakan melantun kembali kebaikannya pada anda), pheww i'm so touched.



So aku decide untuk buat list nama peserta ni sekali senaraikan ucapan masing-masing, boleh aku abadikan dalam blog ni sampai bila-bila.

SENARAI PESERTA GIVEAWAY


01. http://www.farhanajafri.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

Selamat Pengantin Baru, semoga dipermudahkan urusan Mai dan pasangan. Dari haritu excited baca semua post yang berkaitan dengan urusan perkahwinan Mai. Sambil baca sambil take note jugak supaya nanti tak blur hihi. Untuk ucapan alam perkahwinan pulak, relationship is hard tambah pula bila dah kahwin, dah tinggal sebumbung, dah nampak perangai sebenar macam mana. Mak pernah pesan, kena banyak sangat bersabar dan bertolak ansur dalam semua perkara. May Allah bless you guys. Insya-Allah ada rezeki lebih sampai la nanti hadiah pengantin baru ❤🌸

02. http://mija-blur.blogspot.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

Kejap lagi kena kongsi katil (tolong laa jangan duk berebut, kang tak pasal pasal kena bahagi dua katil tu), kena kongsi makanan (berlipat ganda pahala tuuu, suap menyuap lagi lah afdal, masa couple tak boleh boleh main suap-suap makanan haa dah kawin ni boleh la main suap-suap), sama sama pergi pasar beli bahan mentah nak masak, & tolong cakap dekat laki ko Mai, suruh dia tebalkan telinga sebab kita sendiri tak tahu bila kita start membebel, so suruh dia ready siap-siap la ya. Kapas nak sumbat dalam telinga tu, ala ala macam Shah Rukh Khan dalam Khabi Kushi Khabi Gham kena ready jugak laaa ye. 

03. https://messarah.blogspot.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

Selamat menempuh perjalanan hidup yang baru, menjadi keluarga yang sakinah, penuh mawaddah, dan rahmah. Semoga dikurniakan keturunan yang soleh dan solehah, diberikan limpahan rezeki yang berkah serta sentiasa berada dalam lindungan Allah swt :)

04. http://www.mrspip.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

perkahwinan ialah penyatuan dua hati, perkahwinan bermaksud kita bersedia berkongsi suka duka bersama pasangan dan menerima baik buruk pasangan kita ... dan saling nasihat menasihati di antara satu sama lain ... jangan cerita masalah rumahtangga pada sesiapa, lebih baik simpan dan bicara hanya pada Allah SWT ... dalam perkahwinan banyak ujian melanda, jadi sentiasa bersabar dan jadilah pasangan yang bijak, jangan terburu buru dalam membuat sebarang keputusan ... apapun, mrs pip doakan yang baik baik untuk Mai dan pasangan, dan semoga Mai sentiasa gembira dan ceria bersama pasangan tercinta ...

05. https://ailya-saffaa.blogspot.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

Dear Kak Mai, congratulations for finally turning a new leaf in your life. Uppsss, I don't mean that turning from a bad state into a good one but that refers to your entry; opening a new chapter in your life. I wish you a happy life with your partner husband (hehehh), and that both of you can face the challenges in this marriage world together. (Apa yang penting? Kerjasama!) I am not married yet and I don't sure if I wanted to so I don't really know what advice to give to you. Therefore, I will give you a quote from Rumi.
Lovers don’t finally meet somewhere. They’re in each other all along.
So I hope you guys will always in sync in whatever things and again, congratulations!

06. http://www.ciktie.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

Kesempatan ini juga akak nak ucapkan tahniah ! Selamat Pengantin Baru. Selamat Menempuh Alam Baru (alam rumahtangga) bersama insan tersayang tu. Semoga Berbahagia hingga Ke Jannah. Aamiin

07. http://www.raydahalhabsyi.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

Congratulations!
Sis Mai will soon be a wife and it's a great news. In shaa Allah, may Allah ease everything for you guys and your family as well. May your marriage be blessed.

08. https://aerillhassan.blogspot.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

Tahniah diucapkan kerana bakal membina masjid bersama pasangan tercinta.  Ucapannya adalah semoga jodoh anda berpanjangan, semoga kekal sehingga anak cucu dan juga saling bertolak ansur dalam perkahwinan. ( Macam ada pengalaman je... ) Semoga diberikan zuriat yang comel, soleh dan solehah.
Untuk nasihat pula , rasanya sebagai seorang yang tiada pengalaman dan masih muda lagi, nasihatnya adalah supaya bertolak ansur dalam perhubungan. Itu sahaja.

09. http://kasihkuamani.blogspot.com/2018/06/buku-baru-giveaway-by-mai.html?m=0

Buat Mai, perkahwinan adalah perkongsian hidup.. Masa ini Mai akan mula duduk serumah dengan suami.. Mai kena belajar bertolak ansur dan menyesuaikan diri dengan insan bergelar suami.. Jadinya, komunikasi merupakan perkara yang paling penting, kena sentiasa berkomunikasi untuk memberitahu dan meluahkan..

10. https://ikashoid.blogspot.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai-saturday.html

Apa yang mungkin ika boleh cakap is, whatever happen. Just stay and stick together for each other. Through upside down and also thick thin. Kena ada rasa tanggungjawab tu bila dah kahwin sebab kahwin bukan untuk berseronok saja. Kita dah pikul satu tanggungjawab besar baik suami atau isteri hee. Banyak lagi benda benda yang nampak remeh masa bujang tapi besar nilai dan pentingnya benda tu bila dah kahwin. 

11. http://zzzyy.blogspot.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

Tahniah yea Mai
Semoga sentiasa diberkatiNya
We only live once
BUT
If we do it right
Once is more than enough

12. http://www.sayidahnapisah.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

Two way communication to be exact. One way je tak boleh, tak jalan. Kalau ada masalah or tak puas hati, cerita kat pasangan. Luahkan. Jangan pendam terlalu lama.
Tolak ansur tu pula means setiap kekurangan yang ada pasangan jangan terus melatah dan cepat down. Tolak ansur means setiap perbezaan kita dengan pasangan kena raikan. Cari titik persamaan (i mean things yang dua dua suka gilos).
Ohh lagi satu saya pernah dengar nasihat - jangan expect terlalu tinggi terhadap pasangan yang baru dikahwini. Sebab time dah kahwin la pasangan tunjuk semua kan haha. Tunjuk perangai yang sebenar benarnya. So, try to learn terima segala kekurangan yang pasangan ada sebab kita pun tak sempurna mana.

13. https://rabiadawiyah21.blogspot.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

Selamat pengantin baru kak mai,semoga bahagia hingga ke jannah. Perkahwinan itu satu perjuangan. Rabia doakan semoga kak bahagia hingga ke jannah.

14. https://z3tty.blogspot.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

Selamat Pengantin Baru dan selamat menempuh alam rumahtangga yang penuh kemanisan dan cabaran. Diharap kekal dan bahagia till jannah. Dalam rumahtangga perlu saling percaya mempercayai , perlu kesabaran tinggi , perlu saling memahami antara satu sama lain.

15. http://ejulz.blogspot.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

Ejulz nak ucapkan Selamat Pengantin Baru. Semoga hubungan berkekalan dan bahagia hingga akhir hayat.. Semoga dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah. 


16. http://www.shikinrazali.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

Akak nak ucapkan Selamat Pengantin Baru buat Mai dan suami, semoga kekal hingga ke Jannah.. Awak berdua perlu tahu akan tanggungjawab masing-masing kerana itulah amanah Allah yang diberikan pada awak berdua.. Jika ada perselisihan faham, jangan mudah melenting tanpa usul periksa, siasat dulu puncanya kemudian bincanglah bersama-sama, jika takde penyelesaian, mintaklah pandangan daripada kedua-dua orang tua kerana mereka lebih makan garam daripada kita dan tahu dengan selok belok hal perkahwinan.. Alam perkahwinan nie terlalu banyak cabaran dan onak duri tapi jika kita sentiasa niatkan diri kita untuk mencari keredhaan Allah, pasti kita dapat mengharungi dengan tenang.. 

17. http://www.husnieyhusain.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

Nasihat husniey untuk Mai dan pasangan, sentiasalah bertolak ansur antara satu sama lain. Kekalkan mana yang baik, 
saling membantu dan saling mendengarkan. 
Letakkan Allah di depan ya. 
Suami ada syurganya, dan suami pula syurga bagi kita. 

18. https://renex89.blogspot.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

"Selamat Pengantin Baru Mai dan Akmal. Tahniah!! Selamat bercinta sehingga jannah. Semoga pernikahan kalian berdua sentiasa diberkati Allah dan bahagia selalu. Jadikan setiap dugaan dan cabaran itu penguat cinta kalian. Semoga dikurniakan cahayamata yang soleh dan solehah. "

19. http://ciknurul23.blogspot.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

Page not found, hehe.

20. https://belogsjm.blogspot.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

"Ya Allah, satukanlah hati Noor Maizan dengan pasangannya seperti Engkau satukan hati Adam dan Hawa, Yusof dan Zulaikha dan seperti Engkau satukan hati Muhammad S.A.W. dan Siti Khadijah. Satukanlah hati kedua mempelai ini dengan iman keyakinan dan tawakal kepadaMu. Jadikanlah mereka suami soleh yang sentiasa memimpin dan isteri solehah yang sentiasa membantu. Murahkan rezeki mereka dan kurniakan kepada mereka zuriat yang beriman dan beramal soleh. Semoga kehidupan mereka dipenuhi Al-Mawwadah dan Al-Rahman di dunia dan akhirat.” Aamiin Rabbal Alamin

21. https://salatulzarida.blogspot.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

Sebagai anggota dalam #kelabsuamiisteri apa yang penting adalah menjadi pendengar setia dan sabar dalam setiap tutur kata ataupun perbuatan.  Paling penting untuk tidak pentingkan diri sendiri sebaliknya mengambil kira kekurangan kita yang ditampung oleh kelebihan team kita (suami/isteri).  Setiap perjalanan yang ditempuhi setiap hari adalah semuanya mengenai perkara baru yag mesti dihadam dan difahami.

22. http://www.mamapipie.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

Walaupun dah kenal sebelum berkahwin tetapi selepas berkahwin baru kita kenal betul-betul pasangan kita. Waktu inilah kita perlu saling bertimbangrasa dan mencari keserasian bersama pasangan kita. Jangan expect perangai dan kesukaan pasangan sama macam yang kita maukan kerana tentunya mereka adalah orang yang lain, dibesarkan oleh orang lain dalam suasana yang tak sama dengan kita. Kadangkala ada perkara yang kita kena ignore aje dan jika ada perkara yang tak penting tak perlu lah diperbesarkan. Good luck ye Mai. Jangan takut pula baca tulisan mama ni. Perkahwinan adalah satu perkara yang indah buat kita di dunia. Kita dah ada pasangan berkongsi hidup, serta suka duka hidup kita. Kalau merajuk nanti ada orang pujuk kihkih. Best tau alam perkahwinan ni..

23.https://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

Well, this is organised by Mai, a lovely new bride.
I do wish her all happiness in the world
and may GOD grant her new chapter of life
with loads of love and everlasting joy!
Just be who you are....the outstanding Mai.

24. http://www.adianiez.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

selamat pengantin baru. moga panjang umur dan berbahagia hingga ke jannah...
alam selepas berkahwin adalah best sgt 😌 . kita ada bestfriend 24 jam, sehidup semati. sedangkan lidah lagikan tergigit, inikan pula husband & wife, Mai. pasti ada selisih fahamnya. tapi, selesaikanlah dgn cara yg baik. cara apa? gunalah cara tersendiri, Mai. hanya kita faham diri kita dan pasangan kita 😌.
akhir sekali, moga Mai dikurniakan anak-anak yg comel, cerdik dan soleh/solehah.

25. http://adna2029.blogspot.com/2018/06/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

26. https://jombercontest.blogspot.com/2018/07/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

Berdoalah setiap hari agar dapat menjadi pasangan yang sempurna. Belajarlah bersabar dan bertolak ansur dengan kelemahan pasangan. 

27. http://www.huhahuhajerr.com/2018/07/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

"Selamat menempuh kehidupan baru...
Pahit manis dan suka duka kehidupam berumahtangga ....
Sementara masih manis dan indah ni hayatilah kemanisannya....
Selepas tu nanti harungilah dengan tabah yer... hahaha!"

28. http://zafirahnazri.blogspot.com/2018/07/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

selamat pengantin baru Mai. semoga dipermudahkan urusan dalam berumah tangga. semoga dimurahkan rezeki ya. 

29. http://www.mrsliez.com/2018/07/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

First of all, Selamat Pengantin baru untuk Mai dan pasangan. Semoga Mai dan suami seronok melayari alam perkahwinan dan menempuh segala pahit manis susah payah bersama. Diawal perkahwinan mungkin akan ada kesukaran untuk menyesuaikan diri tapi lama-lama nanti ok la..Tambahan lagi Mai berkahwin dengan abang askar kan, memang dugaan bila berjauhan ni banyak..
Akhir sekali, KakLiez doakan Mai dan suami dikurniakan anak-anak yang comel. Dimurahkan rezeki dan berkekalan hingga ke akhir hayat.

30. http://mummysupplementshop.blogspot.com/2018/07/buka-buku-baru-giveaway-by-mai.html

Selamat pengantin baru dan selamat menjalani tanggungjawab sebagai seorang isteri. Tahniah.
Ida nasihatkan agar suami isteri saling bertolak ansur, tolong menolong dan saling menghormati satu sama lain. Sentiasa dekatkan diri dengan-Nya dan doa agar sentiasa diberikan rahmat dan kasih sayang dalam keluarga.
Ida doakan agar korang bahagia dan berkekalan hingga ke jannah. Amin

Alhamdulillah, terima kasih pada semua yang join. InsyaAllah untuk mencari pemenang Mai akan guna method cabut nama atas kertas, kalau sempat Mai videokan masa cabutan tu tau, hihi.

All the best semua yang join. Maaf atas kelewatan memilih pemenang.

SEMUA PESERTA AKAN DIMASUKKAN KEDALAM BLOGLIST :)


Follow

Dapatkan Potongan Harga Hangat di Ekspo Elektronik Shopee Julai Ini

Friday, July 20, 2018

Dapatkan Potongan Harga Hangat di Ekspo Elektronik Shopee Julai Ini


 Ekspo Elektronik Shopee


Jaminan Harga Terendah dengan potongan harga sehingga 90% ke atas lebih 1,000 produk
elektronik!!!

KUALA LUMPUR, 16 JULAI 2018 - Shopee, platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan bakal melancarkan Kempen Ekspo Elektronik Shopee - Jaminan Harga Terendah (LPG), satu siri promosi hangat dari 23 hingga 26 Julai 2018. Lebih daripada 20 jenama elektronik turut serta termasuklah Armaggeddon, Alcatroz, honor, Mono Digital, Philips, Russell Taylors, Tefal, Vivo, Xiaomi dan banyak lagi. Terdapat lebih daripada 1,000 produk termasuklah telefon pintar, gajet, kelengkapan rumah, komputer dan aksesori yang boleh dibeli dengan potongan harga sehingga 90%. Menerusi usahasama teguh dengan jenama ini, pengguna boleh menikmati harga terendah ke atas semua produk yang dilabel ‘Lowest Price Guaranteed’ (Jaminan Harga Terendah) dan sekiranya mereka terjumpa produk yang sama dijual di platform lain pada harga lebih rendah, Shopee komited untuk menebus semula 120% daripada perbezaan harga tersebut dalam bentuk syiling Shopee.


Ekspo Elektronik Shopee


“Shopee telah bertumbuh pesat sepanjang tahun 2018 dan kami telah menjalinkan usahasama dengan pelbagai jenama terkemuka untuk mengembangkan lagi kategori produk berkaitan elektronik seperti Mobil & Gajet, Komputer & Komputer Riba dan Kelengkapan Rumah untuk menawarkan produk berkualiti kepada lebih 10 juta pengguna. Contohnya, jualan murah eksklusif honor 9 Lite yang berjaya menjual 1,000 unit dalam tempoh lima minit, membuktikan kecenderungan rakyat Malaysia yang memilih produk elektronik bertaraf premium. Dengan Ekspo Elektronik ini, Shopee mengambil selangkah lagi untuk menjadi pusat sehenti platform membeli-belah dalam talian yang memenuhi keperluan dan kehendak rakyat Malaysia,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee.


Ekspo Elektronik Shopee


Pada 23 Julai, Shopee menawarkan Jualan Kilat Shocking Sale sepanjang tempoh 24-jam yang membariskan potongan harga ke atas pelbagai produk elektronik berjenama. Pada hari ini, pengguna boleh merebut jualan murah produk elektronik untuk keperluan profesional dan peribadi. Mereka boleh mendapatkan aksesori komputer seperti papan kekunci dan tetikus wayarles daripada jenama Logitech. Sementara itu, penggemar music boleh mendapatkan alat bantuan audio (headphones) daripada jenama Marshall dengan harga istimewa. Pelbagai lagi produk berkualiti dijual pada harga menarik termasuk cakera keras storan (external drive) daripada jenama Seagate dan rangkaian jam pintar untuk mereka yang aktif. 




Selain daripada jualan kilat Shocking Sale, pengguna boleh mendapatkan ratusan produk di LPG Tech Zone sepanjang 4 hari Ekspo Elektronik ini berlangsung. Setiap hari, Shopee akan menampilkan dua jenama elektronik terkemuka dengan barisan produk pada harga menarik. Dalam masa yang sama, pengguna boleh membeli-belah dari rangkaian jualan murah mengikut tema kempen bagi memenuhi keperluan elektronik mereka. Di “LPG Tech Zone”, lebih 500 produk termasuk telefon pintar bertaraf premium, kamera dan komputer riba daripada Xiaomi,

Ekspo Elektronik Shopee


Huawei, honor, ASUS dan pelbagai lagi jenama besar turut menyertai kempen jaminan harga terendah. Pengguna yang mencari kelengkapan rumah yang moden boleh meninjau kempen jualan murah “Everything for Your Home” sepanjang ekspo ini untuk menikmati promosi hebat ke atas produk daripada jenama Philips, Senheng, Tefal, Midea dan banyak lagi. Untuk penjimatan berganda, tebus baucar bernilai sehingga RM100,000 sepanjang kempen untuk pembelian mereka.

Akhir sekali, bagi memberi ganjaran kepada peminat Facebook kami, Shopee akan melancarkan pertandingan “Tag a Bro, Win Like a Pro” dari 23 hingga 26 Julai. Peminat media sosial hanya perlu mencari satu produk elektronik dengan label LPG di Shopee, ambil gambar produk tersebut dalam troli membeli-belah, kemudian tag seorang kawan lelaki dan tinggalkan komen mengapa mereka ingin memenangi produk tersebut. Pemenang bertuah akan menerima produk elektronik kegemaran mereka bernilai hingga RM1,000 setiap satu untuk dikongsi bersama rakan baik mereka.

Untuk maklumat lanjut, layari https://shopee.com.my/m/electronics-expo bermula 16 Julai 2018. Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA di App Store atau Google Play. 




Follow

Freshly Bouquet of Flowers that You'll Love to See

Monday, June 25, 2018


A Better Florist is a revolutionary florist, that isn’t only better because their name says so, but because they are simply better when it comes to real life service that they give to their customers. If you haven’t tried out this Malaysia flower delivery, then you’re missing out.

With several ways to shop from them, such as from their florist in Penang, their florist in Ipoh their KL flower delivery and their flower delivery to JB, it’s hard to miss them, but in case you have, it’s about time you got on the A Better Florist bandwagon. They have better florist, better delivery, better prices, and they are simply BETTER.

Freshly Bouquet of Flowers


Initially being the best florist in Singapore, they quickly expanded to be the best florist in Malaysia, by the popular opinion. Their flowers Singapore loved have charmed its way into the hearts of everyone in Malaysia, and no wonder. Their designs are imaginitave, fresh and gorgeous. There are no bouquets and arrangements like A Better Florist arrangements and bouquets. On top of all that, there’s no day that they don’t have fresh flowers. Fresh flowers are their thing, and you’re going to love it. 

best florist in Malaysia

Besides being in Malaysia and Singapore, they have a flower delivery HK writes about all the time, as their Hong Kong flower delivery is what put them on the charts as the best HK florist. They are also known as the best flower delivery in UAE,  because there’s no other flower delivery UAE has that is so talented and so dedicated to keeping their standards high. 

So, their delivery really is amazing because it’s free and it delivers on the same day. This concept is what put A Better Florist on the map, because there’s no other florist that offers this kind of deal. Paired with the fact that you can order and shop online, and have it delivered on the same day, makes them the best florist ever. 

Being that it’s obvious their flowers are the center of attention, it’s worth mentioning that this is also a gift delivery, that offers hampers, and a fruit basket selection that is to die for. They have a baby hamper, for both boys and girls, a get well soon hamper and plenty of other options to scroll through, while you’re at home or on the train, and looking for gift options. It could be a hard choice, simply because everything looks like a million bucks.

Freshly Bouquet of Flowers

Their flower bouquets, hamper collection and fruit baskets are enough to make them THE florist to shop from in Malaysia. And whether you need to count on their flower delivery Dubai has or on the best florist Klang Valley has, you can rest assured that they always deliver the same quality, which is quite a comfort. Check out A Better Florist today!

Follow

Dalila Handsock | Handsock Muslimah yang Murah & Cantik

Saturday, June 9, 2018

Dalila Handsock

Dalila Handsock


Pernah dengar Dalila Handsock? Dalila Handsock menawarkan sarung lengan untuk muslimah yang murah dan cantik tau. Kalau zaman dulu handsock plain dan membosankan je kan, dah tu sekali basuh je dah berbulu dan loose dah. Hahaha, sekarang tidak lagi, sebab handsock pun dah maju dengan design dan kualiti yang semakin baik.

01// Kenapa Pilih Dalila Handsock?


Dalila HandsockMenutup aurat tidak bermaksud kita tak boleh bergaya anggun. Tak hairanlah kenapa Dalila Handsock jadi pilihan ramai muslimah di Malaysia. Selain cantik dan menarik, sarung lengan ini sangat selesa dipakai sebab tidak melorot bila dah pakai lama.

Material Dalila handsock adalah daripada moss crepe dengan panjang lepas paras siku. Kain yang strechable menjamin keselesaan pemakai tanpa mengira saiz lengan berisi atau kecil. 

Paling best, Dalila Handsock ni tak ada getah di hujung lengan, jadi tak adalah rasa gatal terutama untuk mereka yang allergik getah. Lagipun kalau ada getah, handsock akan jadi ketat sangat dan rasa tak selesa sampai kebas tangan kan.

Jadi untuk tak nak rasa menyesal beli handsock, pilihlah Dalla Handsock ok, sejuk selesa dan bergaya! Gittcheww..

02// 2 Jenis Dalila Handsock


Dalila Handsock ni ada dua jenis ; 1 layer dan 2 layer ruffle. So boleh la pilih ikut selera nak jenis simple ataupun vouge gitu. 


Dalila Handsock Ruffle 1 layer
Ruffle 1 layer

Dalila Handsock Ruffle 2 layer
Ruffle 2 layer

03// Pilihan Warna Dalila Handsock


Pilihan warna memang meriah, senang nak mix and match dengan baju tau. Suka jenis pastel pun ada, suka warna bold pun ada. Pilih je mana yang berkenan, nak borong banyak-banyak pun okay je sebab harga murah, siap dapat free postage lagi, tapi takpe japgi aku akan cerita detail pasal cara nak beli. Meh usha warna dulu.


Pilihan Warna Dalila Handsock

Pilihan Warna Dalila Handsock

Pilihan Warna Dalila Handsock

Pilihan Warna Dalila Handsock

Pilihan Warna Dalila Handsock

04// Harga Dalila Handsock

Dalila Handsock 1 Layer Ruffle - RM12
Dalila Handsock 2 Layer Ruffle - RM15

Beli 10 pasang ke atas, akan dapat free postage! So kalau korang nak jimat berganda, jangan lupa order banyak-banyak terus, kumpul order beramai-ramai dengan adik beradik ke, kengkawan pun boleh, haha.

05// Cara Membeli Dalila Handsock


Korang boleh dapatkan handsock yang awesome ni dengan order terus dari ZZ Colection, ❤AuRaT DiJaGa MaRuAh TeRpELiHaRa❤ .


Facebook

Facebook Page

Whatsapp 
0134331007


Latest Instagrams

© Noor Maizan. Design by FCD.