Monday, December 26, 2011

Diploma Microbiology UiTM - As114

Assalamualaikum. Hehehe . Hai . Err. Ermm dah lupe nak cakap camne.Dah lama tak menulis kan..Ahaha.Sorrylah,bukan taknak update tapi line kat rumah sewa kite tu teruk (T__T).

Ehm.Actually entry nie aku nak cerita pasal Diploma aku sambil nak promote kat adik adik yang nak isi UPU tu, eh meh meh , kita gosip gosip pasal microb. 

Diploma ini cuma ditawarkan di UiTM Kuala Pilah .So , if korang pilih microb dan microb pilih korang...Di sinilah korang akan bergomol dengan bacteria selama 5 sem .

Hihihik. Comel uitm kite ,lalala~

Silibus yang korang kene hadap?
Erm sesuai utk orang yang tak suke mengira sangat.Sebab diploma nie takde fizik..Heee~Kalau sayang ketat ketat subjek fizik tu mesti rase rugi,kalau tak minat sangat fizik mcm aku nie,fuhh fuuhh lega.HAHA~Pre calculus pulak cume ada waktu sem 1 je. Kalau tak nak berdepan buku math lagi sem 2, buat molek-molek kasi lulus,then .....GOOD BYE CALCULUS,kihkih =))

Lepas habis diploma microb boleh sambung mana?
Degree microbiology,itu semestinya!hehe..Degree forensic,degree medical microbiology,degree medicine.dan lain-lain. (^______^)v

Study stress sangat ke?
Takde la stress. Seronok boleh main-main dengan microscope =)


Memenuhi  SYARAT AM UNIVERSITI dengan mendapat 

kepujian dalam mata pelajaran: 
    • Matematik/Matematik Tambahan 
    • Kimia 
    • Biologi / Sains / Sains Pertanian/ Pengajian 
       Agroteknologi / Sains Tambahan 
DAN 
    • Lulus Bahasa Inggeris



p/s: aku tergoda nak join microbiology ni pun dulu lepas baca blog senior senior aku , hehe.
blog diorang lagi detail dan explanation terbaik ,haha.




maklumat lanjut , sila hubungi :

Course Tutor
Diploma in Microbiology
Faculty of Applied Sciences
Universiti Teknologi MARA
40450 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan
Tel: 03 - 5544 4570
Fax: 03 - 5544 4562

Saturday, November 5, 2011

Jom hilangkan kesedihan :') chill chill

Jom hilangkan kesedihan :') chill chill
Senyumlah :)


1.Bercakap dengan geng senasib
Ok sumpah lega bila bercakap ngan orang orang senasib ngan kita ni..Boleh teriak sama-sama,kenangkan nasib yang alahai~ pastu boleh gelak balik sama2...:)Yeah waktu ni,hanya orang senasib je faham kita, sebab hati kita dan hati dia tempuh benda yang sama .

2.Tanya orang yang juga penah lalui :)
Yeah, i mean orang yang sudah makan garam la mengenai hal yg kita runsing ni . Senior den kata :

Unbreakable Vow jgn la give up cpt sgt...org yg berjaya 2 slalunya org yg bljar dari rasa sakit ne larhh..chill maii...
11 hours ago ·  ·  



3:34pm
alooo..xmolah cmni.. xmo down2 cmni 
ok?
xde ape un nk malu
tuh namenye xde rezki
next sem
mai bljar lg
mane tau
ade rezki




3.Tengok orang yang tak bernasib baik :(
Bukan den nak suruh pandang rendah kat orang.Tapi sekurang-kurangnya Allah bagi peluang kita kat tengah2 lagi,ada chance nak daki naik balik,bukan dah jatuh gaung dah.


4.Gembirakan orang lain :)

Seronokkan tengok orang seronok?Yes ! Satu perasaan yang tak boleh nak gambarkan.So time ni gembirakan la orang sekeliling kita.Kalau aku , aku belanja adik adik aku je, biarlah habis duit aku sampai pokai tak topap henset sebulan, janji bila tengok orang hepi, aku lupa aku tengah sedih :)


5.Hargai diri sendiri 

 Yang ni aku memang selalu sangat buat.Ye hargai diri anda.Tak kira lah anda tak puas hati pun , jangan sesekali sakitkan hati anda sendiri ok ;) Cara aku camna?Makan lah,kalau makan boleh buat aku gembira.Hehehe....Jangan sesekali compare diri kamu dengan orang lain, bahaye ok, boleh kena sakit hati yang kritikal .  Tettt*

6.Mengadu dekat Allah :)
Tenang kan :) Allah never far . La tahzan.

Ermmm.actually banyak lagi usaha usaha aku mengurangkan kesedihan hati. Terharu aku dengan kawan-kawan yang tak jemu jemu bagi semangat perangsang dan motivasi.Ekekekek...Suhaifaniza Fasya,Farahin Shabuddin,Zatie Azhar,Fatin Iqa , readers blog aku dan semua semua la yang tak tersebut dek mulut. Terima kasih :")

Korang ade tumblr?Kalau sudi jenguklah tumblr eden ;)


Wednesday, November 2, 2011

Buat layout untuk facebook dan cara buang balik ;)

Buat layout untuk facebook dan cara buang balik ;)
Kebiasaan aku tak log out facebook,tumblr,twitter dan blog aku setiap kali tinggal lappy.Sebab aku malas nak log in balik , heee~

Tapi adik-adik aku yang AMAT bertuah ni dah buat ape ntah ngan facebook aku...Nak menangis aku tengok facebook aku jadi pelik cenggini pagi pagi tadi.

Aku tak suka maybe aku rasa pelik .

ni dia wall facebook aku T___T

Ni home pulak...

siap ade button dislike~!

music box ape plak kat tepi tu~~!!!

ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!

Annoying sangat tau.Aku rasa nak cekik kelima-lima adik aku sebab tak tau sape punya keje ni,nak tuduh salah sorang nanti tak adil,kalau tanya sah2 diorang taknak mengaku.....

TAPI~~!

Aku kan kakak budiman yang ayu lemah gemalai,haha~Aku tak buat la depa depa tu.Aku pun search internet.Rupa-rupanya benda ni diorang download SOCIAL EXTRAS

Aku tanya keje sape memang la tak mengaku.Dah rupa aku kalah singa betina lapar kambing time tu.Hahaha...

Kalau korang berjiwa riang gumbira dan bosan ngan layout facebook mcm adik aku yang sampai skrg aku tak tau mana satu punya keje tu,bolehlah klik sini untuk download software tu.

Kalau korang rasa nyesal tak berlagu sebab application tu SEMAK serta ANNOYING...yeah,kita sejiwa.

Cara nak buang/remove application tu dari membelengu fb kesayangan kita

  • Pastikan anda google chrome
  • klik simbol spanar kat atas tu "customize and control Google Chrome"
  • Pilih tool
  • Pilih extension
  • Cari SOCIAL EXTRAS
  • Klik UNINSTALL
Ok jom hembuskan nafas kelegaan anda~

Sesungguhnya simple lagi best.

Assalamualaikum ~

Tuesday, September 13, 2011

Ala yunk....sikit je...ringan ringan sude....

Ala yunk....sikit je...ringan ringan sude....
Lelaki Dah Kenal Takkan x Nk Jumpa.


Jauh-jauh Pown Xper
..
Jumpa Kalau x Pgg Tangan Mcm x Kene,Dah Pegang Tangan,


Nak Sandar Kepale.


Kepale Dah LenTOk Nak Cium Pipi Pule.


Alang2 Cium Pipi Rugi Sup Lidah Lau x Dirase.


Tangan Takkan TgOk Saje?BiLe Bg BeTis Dimintanye 


LUtut daN Pehe. MaTe Yang Terbuke,


AlaHai TertutuP Manje Lah Pule .


Tempat TertUTUp Terbuke Akhirnye.


Kawasan Larangan Diteroke .Yg Si Gadis Pown Ilek Aje.


KuCing Mane Yg Tolak Ikan DEpan Mate?



























Nak tawin , wuahaha *layak bagi penampo




















BERKASIHLAH KERANA DIA BUKAN KERANA (NAFSU).




Semoga diredhai ye :)) Jgn buat macem2...Nanti nyesal...Ingat tuuu..... 

Sunday, July 10, 2011

Ungkapan I love you versi 100 negara :)

Ungkapan I love you versi 100 negara :)
A
Afrikaans – Ek het jou lief
...Albanian – Te dua
Arabic – Ana behibak (to male)
Arabic – Ana behibek (to female)
Armenian – Yes kez sirumen
B
Bambara – M’bi fe
Bangla – Aamee tuma ke bhalo aashi
Belarusian – Ya tabe kahayu
Bisaya – Nahigugma ako kanimo
Bulgarian – Obicham te
C
Cambodian – Soro lahn nhee ah
Cantonese Chinese – Ngo oiy ney a
Catalan – T’estimo
Cheyenne – Ne mohotatse
Chichewa – Ndimakukonda
Corsican – Ti tengu caru (to male)
Creol – Mi aime jou
Croatian – Volim te
Czech – Miluji te

D
Danish – Jeg Elsker Dig
Dutch – Ik hou van jou
E
English – I love you
Esperanto – Mi amas vin
Estonian – Ma armastan sind
Ethiopian – Afgreki’
F
Faroese – Eg elski teg
Farsi – Doset daram
Filipino – Mahal kita
Finnish – Mina rakastan sinua
French – Je t’aime, Je t’adore
G
Gaelic – Ta gra agam ort
Georgian – Mikvarhar
German – Ich liebe dich
Greek – S’agapo
Gujarati – Hoo thunay prem karoo choo
H
Hiligaynon – Palangga ko ikaw
Hawaiian – Aloha wau ia oi
Hebrew – Ani ohev otah (to female)
Hebrew – Ani ohev et otha (to male)
Hiligaynon – Guina higugma ko ikawa
Hindi – Hum Tumhe Pyar Karte hae
Hmong – Kuv hlub koj
Hopi – Nu’ umi unangwa’ta
Hungarian – Szeretlek
I
Icelandic – Eg elska tig
Ilonggo – Palangga ko ikaw
Indonesian – Saya cinta padamu
Inuit – Negligevapse
Irish – Taim i’ ngra leat
Italian – Ti amo
J
Japanese – Aishiteru
K
Kannada – Naanu ninna preetisuttene
Kapampangan – Kaluguran daka
Kiswahili – Nakupenda
Konkani – Tu magel moga cho
Korean – Sarang Heyo
L
Latin – Te amo
Latvian – Es tevi miilu
Lebanese – Bahibak
Lithuanian – Tave myliu
M
Malay – Saya cintakan mu / Aku cinta padamu
Malayalam – Njan Ninne Premikunnu
Mandarin Chinese – Wo ai ni
Marathi – Me tula prem karto
Mohawk – Kanbhik
Moroccan – Ana moajaba bik
N
Nahuatl – Ni mits neki
Navaho – Ayor anosh’ni
Norwegian – Jeg Elsker Deg
P
Pandacan – Syota na kita!!
Pangasinan – Inaru Taka
Papiamento – Mi ta stimabo
Persian – Doo-set daaram
Pig Latin – Iay ovlay ouyay
Polish – Kocham Ciebie
Portuguese – Eu te amo
R
Romanian – Te ubesk
Russian – Ya tebya liubliu
S
Scot Gaelic – Tha gra\dh agam ort
Serbian – Volim te
Setswana – Ke a go rata
Sign Language – ,\,,/ (represents position of
fingers when signing ‘I Love You’)
Sindhi – Maa tokhe pyar kendo ahyan
Sioux – Techihhila
Slovak – Lu’bim ta
Slovenian – Ljubim te
Spanish – Te quiero / Te amo
Swahili – Ninapenda wewe
Swedish – Jag alskar dig
Swiss-German – Ich lieb Di
T
Tagalog – Mahal kita
Taiwanese – Wa ga ei li
Tahitian – Ua Here Vau Ia Oe
Tamil – Nan unnai kathalikaraen
Telugu – Nenu ninnu premistunnanu
Thai – Chan rak khun (to male)
Thai – Phom rak khun (to female)
Turkish – Seni Seviyorum
U
Ukrainian – Ya tebe kahayu
Urdu – mai aap say pyaar karta hoo
V
Vietnamese – Anh ye^u em (to female)
Vietnamese – Em ye^u anh (to male)
W
Welsh – ‘Rwy’n dy garu
Y
Yiddish – Ikh hob dikh
Yoruba – Mo ni fe




Tak payah nak sweet sgt la der..
Aku jelesh!! =..=
Aishh,bila nak ada secret admirer ni.hahak

*ops tergatai

Wednesday, July 6, 2011

Peniaga keropok lekor . Awasi mulut anda . Jangan bengap sangat .

Peniaga keropok lekor . Awasi mulut anda . Jangan bengap sangat .
Aku berdiri kat depan gerai kopok lekor tadi, tapi aku hairan aku tak dilayan-layan.Dia asyik je melayan awek-awek genit yang nak beli. Ok fine. Aku beralah , mungkin awek-awek genit tu tak cukup tenaga nak tunggu giliran, so aku yang gagah ni tunggu la . Tunggu punya tunggu , aku pun dilayan . Abang yang melayan aku ni bermisai kontot.

Abg kontot : Ye dik ...?
Aku           :Kopok ni 2 hinggit ya.
Abg kontot :Ok nah. (menghulurkan 5 ketul je)
Aku           :Eh,saya nak 2 rggt la,bukan sringgit.
Abg kontot :Sorry,lupa plak abg
Aku           :it's okey.
Abg kontot :Abg ni kalau cantik-cantik abg ingat la,kalau tak cantik cpt je lupa.
Aku           :pfffffffft~ =..= <--hidung mcm badak sumbu

Ok,aku amik,bayar trus blah.Rasa nak bakar je gerai buruk tu. 
Kalau pun aku tak lawa macam KIM KARDASHIAN, kau siapa nak kata aku tak cantik?

Monday, June 13, 2011

Microbiology .

Microbiology .
Budak part 1 mmg semangat lebih kan.Okey fine =..= . Tapi serius microbiology best.BEST!Tahu tak maksud best?Best tu best la.Okey aku tak tau nak gambarkan,tapi best la. *Ada rasa nak lempang tak budak ni?haha.

Untuk bebudak part 1,(aku la tu),subjek kami ada 7 je.Sikit je.TUJUH.Haha.Antaranya adalah...tattara :
  • BEL120 - english 
  • HBU111 - ahakz.ni kokurikulum la,budak bulat cam aku layak masuk pertolongan cemas je.sebab malas kawad.HAHA. (Okey aku dah trauma kadet polis kat merbok)
  • CTU101 -Agama , prinsip2 asas Islam
  • CSC - ala,kelas computer,time ni aku fesbukk je.HAHA
  • MAT133 - macam addmath la jugak. =) Senior dan GM kesayangan aku slalu tlg aku subjek ni. (melalui msg walaupun dah terpisah)
  • CHM138 - Basic chemistry . OK,MALAS NAK KOMEN.AKU BENCI KIMIA!
  • MIC102 - Cell biology . Nie la subjek microb.Hehehe..Syiok,syiok.Interesting walaupun buku dia agak lucah dan aku mimpi ngeri jugaklah tengok first time tapi relaks sudaa.haha
 Haa,bagi yang tak gemar subjek fizik tu,apakata nanti nak isi borang UPU lepas adik-adik SPM,ringan-ringan la tangan pilih microbiology.HEHEHE..Kami tak belajar fizik dah :) (:

eh,aku nak pergi dah ni.len kali aku update lagi.bye syg.










 

Thursday, June 9, 2011

Hidup baru di tempat baru dan kawan-kawan baru.

Hai sayang-sayangku.Lama kan aku tak update. *okey tak de org perasan kan.haha..Takpe-takpe...

Aku update ni pun pakai laptop housemate aku,ya la,aku mana da lappy lagi kan..Tunggu aku dpt ptptn nty aku beli lappy aku update puas-puas dan aku follow back follower yg dah follow aku walaupun aku dah lama sgt tak online.
Thanks tau sape-sape yang dah follow aku.Sumpah aku terkejut gila bila online kan ada lebih 190 dah sedangkan wktu aku tinggal blog dlu dalam 170 je.

OK.
Meh nak cite apa dah jadi dgn hidup aku sekarang.

Actually,aku dah jadi budak U skrg ni.HAHAHA...Ok nampak tak gambar kat atas tu?Kalau tak nampak scroll balik naik!sekarang...!HAHAHA..okey aku gurau je.Tu pic aku kat U nie.
Aku masuk UiTM Kuala Pilah kt N9 ni.Jauh kan! Jauh kan!Huuuuuu....

Course yang aku amik kat sini?Diploma Microbiology la.Serius best gilaa gilaa gilaa ya amat gila best.Okey,nanti next post aku crita pasal dip microb ni tau . tau ... Lagipun aku masih baru nak merangkak setat belajar...
Adik-adik yang tengah nak spm tu,kalau berminat nak sambung medik ke apa ke,aku cadangkan bukak-bukak la mata tentang bidang microb ni k...

Pastu kan adik-adik yang duk asrama,bila masuk U ni,aku rasa hidup asrama mmg macam hell.Haha..ok tu pendapat aku je la.Hidup kat U mmg best,tapi kita kena la pandai-pandai la jaga diri yeee..
Kawan-kawan yang kat sini mmg best amat sangat la.Nanti aku dah ada laptop aku cerita pasal diorang juga ye,,Diorang mmg comel dan baik-baik..

Dulu kan aku pernah cakap aku takkan pakai shawl sbb muka aku bulat laksana bola sepak,tapikan.................Kawan-kawan serumah aku dah bergotong-royong balut kepala aku dgn shawl..Nak tgok tak hasilnya????

Tattara tara....Takde la bola sepak sangat kan...Sayang diorang.Kawan-kawan lama pun aku sayang,kawan-kawan fesbuk serta geng-geng blogger juga kesayanganku =)

Okey la,aku kena bagi laptop beliau balik.Nanti aku update lagi ye.Sayang semua.

Sunday, April 24, 2011

aku sedar tapi masih belum masanya aku berubah

aku sedar tapi masih belum masanya aku berubah
Situasi 1 :
Godek-godek almari.Ada sportcheck pakaian oleh puan kakak.Haha...

Kakak : Ini baju ang selama ni?
Aku     :Ye la baju aku la.
Kakak :Ang pakai pi mana baju-baju ni?
Aku    :Pi mana-mana la.
Kakak :Aduhai~ *baju kanak2

Situasi 2 :

Sedang tempek bedak kat muka nak keluar umah.

Aku   : awat bedak takmau lekat kat muka aku.
kakak : ang tak pakai pelembab kut
aku   :kena pakai ke?
kakak :So ,ang tak dak la ekh?Nah pakai aku punya.
aku   :OooOOoo..baru ku tahu.

Situasi 3 :
Pakai tudung bawal setiap kali keluar dgn kawan.

kawan :Tanak cuba tudung trend baru ke?
aku     :hehe..tak pa la..

Situasi 4 :
Tunggu kawan make-up punya lama.

Aku :Udah la yaya,apa make-up lama sangat.
Yaya:Ang tak make up ke?
Aku :Ek!Ehehe..Tak pa la.
Yaya :Pucat gila.Kalau ye pun pakai la lipstick skit.
Aku :Hehehehe..

Situasi 5 :
Bukak almari adik yang tingkatan 3

Aku :Dah maju adik aku ni.Ada macam2 barangan kosmetik kecantikan.Amboi2..

Bukak almari aku.

Aku :Ada sebijik bedak garnier ja. :'(

________________________________________________

Amboi,sedih sungguh realiti hidup ni.Kahkah...Ye aku sedar la aku dah besar.Aku kena la jaga penampilan sikit macam perempuan dewasa.Tgk adik aku sendiri dah pandai bermake-up.Kakak aku pun tak abis2 tegur penampilan aku yang masih macam kanak-kanak.
Aku bukan tak nak bergaya la.Cuma aku tak sedap,tak enak,lagi tak asyik kalau bergaya pakai duit abah.Nanti aku tukar la fesyen pakaian aku,aku beli la make-up banyak2,tapi bila aku ada income sendiri la.Hekhek.Aku pun nak jugak jadi cun macam orang lain.
Sabaq sat naa..aku pun sedih juga bila org kutuk blakang kata aku skema..Aku sedih macam ni (T_________T)  , tapi dalam hati ja la.Aku rasa nak jerit kat telinga dia ,
"KAU INGAT KAU BERGAYA PAKAI DUIT BAPAK KAU STYLE SANGAT LA KAN!"
tapi aku dibesarkan sebagai seorang yang berbudi bahasa.Aku cuma "Takpa la,nak kata apa,kata je la."
p/s :Abah aku seorang yang bekerjaya tapi Abah aku pun pakai t-shirt biasa,sluar slack biasa,naik moto zaman aku tak lahir lagi,bila start je satu taman boleh dengar.Perlukah aku yang cuma penganggur nak berlagak lebih2?Tumpang duit org plak tu,mmg muka tak malu la.
 
Tapi kalau nak sponsor penganggur ni takpa juga,HAHAHA..Thanks kakak yg telah sponsor bermacam-macam benda kat aku.Sayang jugak kat adik busuk dia ni.Tak sabar nak pi 28 April ni , nak menayang kat kawan2 suprise. *MAIZAN!JANGAN RIAK!!!
*Baiklah,baiklah!

Monday, April 18, 2011

Cara Mengetahui Kek Yang Mengandungi Arak .

Cara Mengetahui Kek Yang Mengandungi Arak .
Suka makan kek tak?Aku suka amat...HAHAHA...

*patut ler badan cam belon*

HOI!Kutuk aku la tu..HAHA..Dulu aku heran sangat kenapa abah aku tak berapa suka beli kek kat luar..Rupa-rupanya mama aku kata ada sesetengah kek dicampur dgn arak utk KONON2 nak bagi sedap la.

Aku pun terpikir,camne nak tau ada cmpur arak ek?

Lastly aku jumpa jawapannya dalam blog MAMALUV *jenguk la beliau..ada macam2 lagi maklumat.hehe :)

Aku dah minta izin,MAMALUV pun dah izinkan aku share...Thanks MamaLuv :))

Cara Mengetahui Kek Yang Mengandungi Arak  (copy paste)

 
Pengalaman bekerja di Hotel telah memberi pengalaman yang ingin saya kongsikan bersama pembaca semua. Saya pernah di lemparkan dengan kek yang saya buat kerana tidak mencampurkan wain atau rum.Rasa bersalah sentiasa menghantui kerana bersubahat untuk menghidangkan makanan yang tidak halal kepada orang Islam yang lain. Dengan itu saya berhenti kerja, coz saya rasa ada tempat lain lagi,yang boleh saya dapat rezeki yang halal.

Disini saya perturunkan, bagaimana ingin mengetahui kek yang kita makan mengandungi bahan tersebut. Apabila kek yang ada wain, rasanya seakan-akan masam sedikit. Puas saya fikirkan macaman nak memperjelaskan lagi rasanya.ok la,pernah tak buat Sponge Cake ( Sponge Cake Mix 100 gram, Air 100ml, Telur 100 ml dan Minyak 100 ml), kalau pernah cuba gantikan air dalam resepi, dengan air Pep.. atau Coke. Hasilnya kek kita akan terasa masam-masam sedikit seperti kek yang ada wain. Cubala buat, dan simpan "rasa" itu supaya kita akan lebih berhati-hati lagi dimasa akan datang, dan beritahu rakan2 atau saudara mara.

Untuk pengetahuan, adunan kek biasanya digaul dengan tangan. Oleh itu, berhati-hatilah membeli kek.


Sekian

Chef Farid


 
p/s :Lebih selamat kita buat kek sendiri kan...Kalau tak de mood nak buat , beli la kek di kedai yang boleh dipercayai tanpa was-was.Semestinya keluaran bumiputera *Skema gila ayat.


Friday, April 15, 2011

Bf ku kaki pukul (T_T)

Bf ku kaki pukul (T_T)
Hmmm,aku pun tak tahu nak mula cerita dari mana...Entah la,aku tak faham kenapa pakwe aku semakin hari semakin garang.Dulu sebelum declare kapel akulah puteri akulah bidadari,sekarang bila aku dah taken by HIM,dia buat aku mcm hamba cinta dia.
Mula-mula suara je dia meninggi.Kadang2 high pitch sampai gelas aku tgh minum pun boleh pecah.Dah tu bila aku tegur, "Pitching lari la bang..." DEBUSSHH , satu penumbuk hinggap kat muka aku yang cun ni.Abis aku terus bertukar jadi Panda.
Bukan tumbuk je.Kadang2 bila dia dah makin ikutkan hati,aku jadi macam bola sepak je..Dia tendang2 sesuka hati.
Aku tak kisah dia buat aku macam tu.Sebab aku sayangkan dia.Aku sanggup jadi tempat dia lepaskan amarah.

DAMN!haha...tu cerita rekaan aku je.Pecaya ke?HAHAHAHA!
Macam bangang kan.Wujud ke perempuan mcm tu dalam dunia ni?Ataupun dah pupus? *aku harap dah pupus!

Tolonglah kaumku yang kusayangi....Jangan la jadi mangsa cinta..Tolonglah....Jom kita renungkan...

Sanggup ke kita bersuamikan lelaki panas baran dan kaki pukul ni?BAHAGIA KE?BOLEH BAHAGIA KE?Sakit kut kena pukul...Kena hentak...Kalau nk try pergi la hentak kepala sendiri sekuat hati kat dinding terdekat dengan anda..Mesti tak sanggup kan.

Kudrat lelaki ni kuat kakak2,adik2 (eh macam jual ubat plak).Sungguh!Depa kuat.Tak tipu ni...

Kalau baru setakat bergelar pakwe makwe,abg ayang,dah mula nak pandai sepak terajang.Korang kata je "Kita clash".
Tu ayat sopan tu...Aku rasa kalau lelaki pun kureng asam je,cakap macam ni "Eh , U dgn perangai busuk u ni , boleh go to hell la "..Amacam ? *haha...mengajar org plak aku ni

Sebenarnya sakit putus cinta ni tak de la tara mana pun.Sikit je.Siput je..Kalau ikutkan hati..Mmg menderita.Ececece...Tapi,cuba jgn dilayan hati tu sgt.Tinggalkan je pakwe tak guna mcm tu.

Korang nak mana ? PUTUS CINTA atau CERAI LEPAS KAHWIN?

So buatlah pilihan bijak.Ramai lagi lelaki baik dalam dunia ni.Serius ramai.Buat apa nak siksa diri bercinta dengan org terkutuk mcm tu?Adakah anda desperate?????Oh,tak patut aku cakap mcm tu..AMPUNNNN!!!

Aku bukan apa...Aku serius tak suka tengok perempuan jadi mangsa cinta.Sedangkan ramai lagi laki baik ada utk korang.

APA???Pakwe korang hensem sebab tu sanggup dilanyak2?C'mon la syg...Hensem?Ada apa pada hensem tu?Nak tanya sikit ni..Muka yang hensem tu boleh jamin korang hidup bahagia sampai ke mati ke?Tolonglaaa...

Hormat diri sendiri la sayang...Baru org hormat kita..Ok..Kalau kita duk buat terhegeh2 kat depa,depa lagi naik kepala la... (bagi yg tak faham 'depa' bermaksud 'mereka')

Aku post ni bukan dalam keadaan emo,tapi aku waras.Aku cuma nak ingatkan kawan2 perempuan aku..Kumbang bukan seekor..Jangan jadi hamba cinta , please .....

Maaf dipinta kalau aku terkasar bahasa.Ni just pendapat aku.Kalau sebarang ketidakpuashatian bolehlah komen , tak pun contact fb aku :) I LOVE BEING A GIRL .

p/s : Pencarian cinta sejati bermula dari sekarang!!! *sila booOOooo aku kerana gedik.hahaha

Wednesday, April 6, 2011

Penjelasan kerja gila aku

Maybe ada yg takkan faham.
Dan aku tahu ada beberapa org yg masih tunggu penjelasan aku.


Aku akan expain pasal ni :








To Fasya and Farahin
Mula-mula aku nak mintak maaf sangat2.Aku bukannya rahsia dari korang berdua aku ada kapel.Sebenarnya aku TAK KAPEL PUN DGN BUDAK ITU.
Aku takkan rahsia apa2 dari kawan2 aku.You know me better ,kan ?

To MR.X (kalau geli jgn baca)
I'm so sorry kalau-kalau ada lukakan hati awk.Saya dan awk tak serasi.Iyalah,waktu chat pun kadang2 tak tahu nk cakap apa.Saya rasa bersalah juga buat awk mcm tu..Sebab saya bukan kategori perempuan kejam.This is my first time downkan org kut.Sy faham apa awk rasa,tapi sy betul2 tak boleh terima awk.
Saya harap awk maafkan saya.Tolong jgn sukakan saya cuma sebab gambar saya dlm fb saje.Dan lupakan saya,I'm not the right girl for you.
Suatu hari nanti awk akan berterima kasih kat saya sbb tak terima awk . Percaya lah.

TO semua orang
Aku masih single.

Ape cakap aku tipu ke?
Tak nak percaya sudah la.
Aku malas nak kapel ni,sebab baru kena brainwash dgn mama semalam.
Bukan pulak aku anti kapel , tapi sebab aku tunggu yg betul2 aku nak.
Eh,apa aku ckp ni?

Haa...kalau kapel, kena ada enset kat tgn selalu.Aku plak jenis,henset kadang2 terbiar tak berbateri seminggu kat celah sofa..So,aku taknak terikat la.Susah...

Lagipun kalau kapel,bila abah nk spotcheck enset ja,aku akan berderau darah.Meremang bulu roma.Berpeluh-peluh.Takut kantoi apa2.Hangpa rasa best ka rasa camtu ? Tak kan...

Kalau kapel jugak kena jaga hati org.Agaknya aku ni pandai ke jaga hati org ? Belum matang kut..Nanti-nanti la aku fikirkan.

Kalau kapel aku kena belajar masak.Huh..Apa kes...?Aku tgk kak aku tak reti masak pun,abg ipar aku syg bagai nak rak.So,laki aku kna la trima apa adanya.

Kalau kapel aku kena bergaya sakan.Org laki mana yg sanggup awek dia skema.KAN MY EX ? HUH~ Aku plak takkan tukar imej aku semata-mata nak puaskan hati org.Biarlah awek orang pakai shawl,apesal buruk sangat ke aku pakai tudung bawal smpai kau nk aku tukar style tudung ? <--Oih maizan,jgn emo di sini!

Sampai masa nanti aku kapel la,tu pun tak tau bila...
Semalam lepas brainwash ngan mama aku sempat buat lawak bodo lg.
Nasib bek tak kena cepuk ngan mama. :)

p/s : Aku suka tgk lelaki berbaju seragam . Polis,askar,bomba,ape2 je la...haha <--orang tak tanya pun maizan...HAHA