Pengkelasan Diploma dan Ijazah Sarjana Muda UiTM

Thursday, November 10, 2016

Konvo Diploma
Tahap Pengkelasan Diploma bagi Semua Program-program UiTM adalah seperti berikut:

Diploma Kelas Pertama
cgpa : 3.50 - 4.00

Diploma Kelas Kedua
cgpa : 2.00 - 3.49

Tahap Pengkelasan Ijazah Sarjana Muda bagi Semua Program-program UiTM adalah seperti berikut:

Kelas Kepujian Pertama
cgpa : 3.50 - 4.00

Kelas Kedua (Tinggi)
cgpa : 3.00 - 3.49

Kelas Kedua (Rendah)
cgpa : 2.20 - 2.99

Ketiga 
cgpa : 2.00 - 2.19

16 comments

  1. bila tgk mcm ni trsa nk smbung blajar pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi kalau ada peluang grab aja buat masa masih muda ni Unni...

      Delete
  2. Mek kelas ke dua diploma. Hihi

    ReplyDelete
  3. hmm uitm 3.50 first class..:OOOOOOO omg

    ReplyDelete
  4. Dgn cgpa 3.5 uitm still dapat pengecualian pt k ye?

    ReplyDelete
  5. Dgn cgpa 3.5 uitm still dapat pengecualian pt k ye?

    ReplyDelete
  6. Dgn cgpa 3.5 uitm still dapat pengecualian pt k ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye tapi kena berhubung dengan pihak PTPTN dulu dan ikut arahan seterusnya.

      Delete
    2. Kalau diploma first class ada pengecualian pt x ye?

      Delete
    3. Diploma tak dapat, degree sahaja. Untuk maklumat lanjut boleh tanya pihak Ptptn :)

      Delete
  7. Assalamualaikum...nak tnya..skrg msh 3.5 ke first class degree UiTM. bukan dah ubah ke 3.75 ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat yang tahu tanya pada HEP UiTM hari tu masih 3.5 first class. Kalau U lain 3.75 baru first class sbb setiap U tak sama. Mungkin bergantung pada gred setiap U, UiTM kalau dapt C- dah kira GAGAL, kalau U lain belum gagal jadi susah jugak nak lulus duk UiTM sbb tu kot 3.5 dah first class..huhuhuh

      Delete
  8. Alhamdulillah syukur
    Diploma kelas kedua
    Ijazah kelas kedua (rendah)

    takat itu saja usaha kita. Syukur. :)

    ReplyDelete
  9. mcm mana nk make sure boleh dpt 3.50 ke ats ye ?? every sem kena dpt DL ke?

    ReplyDelete
  10. Yes. Kalau boleh maintain kan 3.50 ke atas setiap sem. Bile dapat DL setiap sem, nanti graduate dpt anc. Memang puas hati bile dapat anc tu.

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Noor Maizan. Design by FCD.