Tuesday, April 11, 2017

UPDATE SENARAI BLOGLIST BARU

UPDATE SENARAI BLOGLIST BARU

Hi semua. Apa khabar? Harap semuanya sihat belaka. Cewahhh intro macam pendahuluan surat kiriman tidak rasmi pulak.

Lama tak menjenguk blog. Aku sebenarnya dah kenal pasti punca bloglist hilang dari radar. Nak tahu tak? Yes puncanya adalah sidebar scrollbar yang comel itu! 

Sidebar yang comel (customize dengan corak dan warna) adalah penyebab bloglist hilang semasa mengedit html. Setelah beberapa eksperimen dilakukan, aku pasrah dengan akhirnya bloglist aku hodoh tanpa sidebar sebab kalau letak sidebar scrollbar dia pun lenyap dari pandangan.

Seksa nak pasang balik, bukannya satu dua blog, banyak nauuuu. Tu pun jenuh aku nak fikir rakan blogger favorite aku takut tertinggal. Kang aku jugak rugi tak terjah blogger aktif @ gempak macam korang semua. HASHTAG BUKAN BODEK .

INI ADALAH SENARAI BLOGLIST 2017 BLOG MAYY JIE

  1. http://shafuhann-smab.blogspot.com/
  2. http://www.sayidahnapisah.com/
  3. http://www.busyratakiyudin.com/
  4. http://www.izzatisuhaide.com/
  5. http://mellyacrayola.blogspot.com/
  6. http://www.reenri.com/
  7. http://amerjaya.blogspot.com/ 
  8. http://buasirotak.blogspot.com/
  9. http://ucingkadayan.blogspot.com/
  10. http://bankami.blogspot.com/
  11. http://milaahmad.blogspot.com/
  12. http://addyzuladwan.blogspot.com/
  13. http://ape-kinah.blogspot.com/
  14. http://unnianje.blogspot.com/
  15. http://sweetsourleyra.blogspot.com/
  16. http://kasihkuamani.blogspot.com/
  17. http://edrinazulkafli.blogspot.com/ 
  18. http://anzrarizalbuddy.blogspot.com/
  19. http://anagurlz87.blogspot.com/ 
  20. http://starlavenderluna.blogspot.com/
  21. http://sweetepalhijau.blogspot.com/
  22. http://ajussix.blogspot.com/
  23. http://liyanajay.blogspot.com/
  24. http://thezafirahnazri.blogspot.com/
  25. http://www.snmofficial.com/
  26. http://akulengluigojes.blogspot.com/
  27. http://wxyana.blogspot.com/
  28. http://kongsibersamanora.blogspot.com/
  29. http://bajetciputselerabesar.blogspot.com/
  30. http://www.syahirahvaliant.com/ 
  31. http://muhammadshahril97.blogspot.com/ 
  32. http://warisanpetani.blogspot.com/
  33. http://meinnameisthazrina.blogspot.com/ 
  34. nourayuadieb.blogspot.com
  35. http://nadhiewueen.blogspot.my
  36. http://alittlenana.blogspot.my 
  37. http://www.ceriteraibu.com/ 
  38. http://ciknurul23.blogspot.my/ 
  39. dorsettpink.blogspot.my 
  40. www.aswaleyla.com
  41. http://irazulkeffele.blogspot.my/ 
  42. http://sofiyahasya.blogspot.com 
  43. http://thatsomine.blogspot.com/ 
  44. http://www.zulhilmitempoyak.com/
  45. http://slimmtreats.com/blog
  46. http://ape-kinah.blogspot.com/
  47. http://nicknashram.blogspot.com/
  48. http://ladyinredplanner.blogspot.com/
  49. http://addyzuladwan.blogspot.com/
  50. http://azreensofia.blogspot.com/
  51. http://razanahanis.blogspot.my
  52. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/
  53. nurulrasya.com
  54. http://vitamin-cerdik.com 
  55. http://renex89.blogspot.my
  56. Thezafirahnazri.blogspot.my
  57. kebaikankeindahan.blogspot.com/
  58. http://shafuhann-smab.blogspot.my
  59. http://mrsablogstori.blogspot.my/
  60. http://cikcappuccinolatte.blogspot.my
  61. http://solehahgirlz.blogspot.my
  62. https://sweetsourleyra.blogspot.my/
  63. http://www.jun-zie.com/
  64. http://sweetepalhijau.blogspot.my/
  65. https://intansaffyna.blogspot.my/
  66. http://qasyahfulmalayworld.blogspot.com/
  67. http://elsaalicious.blogspot.my/
  68. http://mrsteddybearlover.blogspot.my/
  69. http://rosbirumuda.blogspot.my/
  70. http://anothersyed.blogspot.com/
  71. http://www.leaazleeya.com/

Jadi korang tersenarai tak? Abaikan yang mana terepeat tu malas nak double check, kekekekekekeke, aci ke gitu?

Oleh sebab aku tak pasang scrollbar dah (sebab tak boleh #nangis), jadi aku cuma paparkan 5 blog yang terkini je tau. Selalulah update blog kalau nak naik ke carta teratas. 

Selamat berkenalan kepada blogger yang baru first time singgah sini & tinggal url tu. Jangan serik singgah sini lagi. 

Dan...

Terima kasih semua yang menyokong blog ini. 

*Update : nampak sangat aku post entry sambil ngantuk, hahaha maksud aku scrollbar bukan sidebar. + Dah betulkan url Chapters & add blog Jasmi juga ya. hihi

Follow
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

54 comments:

  1. Terima kasih masukkan blog kak ana dalam bloglist Mai 😘😘😘

    ReplyDelete
  2. Yay dalam list..! Tapi mai letak link lama, memang last update dia detect 2 tahun lepas la.. ._.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dh update, sorry loqlaq,huhuhu.

      Delete
  3. dilema seorang blogger bila bloglist hilang..mmg sebab coding Mai..Umi pun terkena..huhu

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Tu la Ummi, dilema betul..kalau hilang lagi sekali ni mau menangis...

      Welcome to the bloglist Umi :D

      Delete
  5. YEAAAAYYY MAI, blog shaf no.1 tu hihi, terima kasih Mai sudi masuk bloglist blog Mai untuk tahun ni. :D :D :D

    p/s: Samelahh kite, nak edit html blog sikit terus hilang entah mana, :C

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayyyyy!!! Of course sudi, nama je untuk 2017 kalau aktif takkan nak remove kan. hehehe.

      Geram betul kan..Trauma dah nak edit html

      Delete
  6. Selamat berkenalan jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe kitakan dah lama kenal :D

      Delete
  7. Letih nak men-key-in kan semula...
    Susah juga kalau bloglist hilang...
    Cheers.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat stress Mrs Pip. jenuh cramp tangan, lepastu nak kena ingat semula satu satu blog, takut tertinggal.huhu.

      Delete
  8. hye. salam kenal dari saya. :)

    http://powersofman.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye Salam perkenalan juga MR.Ejoy :D

      Delete
  9. Tersenarai ... petang-petang nanti ccl boleh terjah senarai kat atas

    ReplyDelete
  10. Yeayyy spot mine. Thank you Mai :*

    Dah update jugak Mai dalam bloglist Ira heeee

    ReplyDelete
  11. Saya double check, tak ada blog saya. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sorryla Jasmi terlepas pandang pula. Dah masukkan dah, :D

      Delete
  12. thanks mai senaraikan blog syed dalam blog list walaupun syed tak sempat nak join haritu! huaaaaa :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alorhhh jangan sedih, tu bukan segmen pun, just nak kumpul link je... :D

      Delete
  13. perghhh ramai gileee bloglist dia.. timekasih may letak akak juga lam bloglist nunnnn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai ennnn. Hahaha... sama-sama kak Lea...wajiblah letak, blog fav gituuu...

      Delete
  14. Tulahh jenuh nak add balik dalam list.. Thank you Mai letak husni dalam bloglist~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la Husni, memang jenuh nak add satu2... Sama-sama..

      Delete
  15. fuhh, banyaknye, 71 blogger, terbelit mata nak tengok list tu, :)

    ReplyDelete
  16. Mai, url blog kita ada kat dalam entry ni, nom 61. Tapi kenapa kat sidebar tu macam takde je blog kite? *kuis-kuis kaki*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you inform tau Ana Fatihah. Tu la handle bnyk2 loqlaq terlepas pandang pula..

      Delete
  17. Lebih tu Matjo, banyak juga yang baru update, contohnya blog Mat Jo. kihkihkih.

    ReplyDelete
  18. I always hilang those bloglist (sebab rajin sangat edit blog) and sometimes teros lupa apa blog yg letak eh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa, pantang edit html confirm hilang, sedihhhhhhh betui la.

      Delete
  19. nama dah ada. tengkiu mai :)

    ReplyDelete
  20. yeay! blog e'in tersenaraii.. tq mai sayanggggg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi mesti masukkan e'in!!! ❤❤❤

      Delete
  21. Boleh tumpang blogwalking nih xoxo

    ReplyDelete
  22. tq maiii. <3 busyra dh nmpak dah nama di disitu.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe, Busyra ni kira blog wajib masuk bloglist dah.

      Delete
  23. Selamat brrkenalan kali kedua.

    ReplyDelete
  24. Akak tak disenaraikan :( Hii. Akak pun takde bloglist lagi. Nak copy je bloglist Mai ni senang gak. Masih dalam edit bloglist di blog sendiri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa kak Siqah, sorry.....kes terlepas pandang ni kak Siqah, padahal bloglist before ni mmg letak blog akak.

      Delete
  25. aku lah yang baru seminggu berblog dan amatlah tak pandai sesangat tapi hakak dah tersuka tanpa sengaja dengan blog ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasik hakak sayang!!! hihihi. tak apa boleh slow2 belajar pasal blog ni, ilmu tu takkan habis...

      Delete
  26. Yeay, terselit no 34 😄 Terima kasih Mai 😘

    ReplyDelete
  27. singgah sini .. newbie ^_^

    http://pipiemierul.blogspot.my/

    ReplyDelete
  28. Ada juga terselit blog akak. Mekaseh mai. Akak pun hilang bloglist gara-gara edit aritu. Nak kumpulkan balik kena amik masa. Bloglist yang ada tu blog wajib akak singgah. Termasukla mai ;-)

    ReplyDelete
  29. Jemputlah singgah my blog http://duniataipmenaip.blogspot.my

    ReplyDelete
  30. jom join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete