Monday, March 10, 2014

Nasi Arab Best : Al Kanz Hadramawt - Kulim

Hi assalamualaikum.

Baru-baru ni abah and mama belanja ajak keluar makan nasi Arab. Mula-mula pelik sebab ada ke kedai Nasi Arab kat Kulim ni (nampak sgt lama tak balik kampung), rupanya baru tahu ada ,dekat-dekat dengan Hospital Kulim, belakang deret kedai Subway . (Area2 yang ada Oldtown)


Al Kanz Hadramawt . Disebabkan kami ramai, taklah order sepinggan-sepinggan , nanti jadi mahal , so disamping dapat menghidupkan sunnah rasul kita (makan bertalam) , kami juga happy dapat berebut-rebut nasi dan kambing yang supper nyummieh.

Mama order dua Talam, setengah kilo setiap talam, harga range RM40++ half kilo, sebab kitorang pergi petang, makanan tgh hari tadi baru je nak hadam, so cukup lah banyak tu , eheh...


Daging paling superb!


Overall yang TERBAIK!

Ala , sorry ye aku lupa nama nasi tu, yang warna cerah tu daging kambing super sedap dia bergelimpangan di bawah timbunan nasi. Yang warna oren2 tu daging bakar super awesome tersusun dekat talam tu. For me , yang kaler mcm cerah tu lagi sedap overall nasi dan kambing, tapi kambing yang disusun tu pun tak nak kalah rasa dia, marveles!!!



Haa tudiah muka adik bongsu aku tak menyabor nak makan . HAHAHA.




My awesome parent! Weeeeeeee. HAHA terima kasih belanja kami adik beradik . We love you.

Till here my review pasal Al Kanz Hadramawt. Kalau nak tahu lebih lanjut boleh la like page mereka di >SINI< .

bye peeps. Love.

Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

2 comments:

  1. Lamenyer x singgah blog ne.. Rindu nak bace..Hai... zai nak jemput masuk giveaway kalau ade mase & x keberatan..
    Giveaway Double Stemcell by Call me Zai!

    ReplyDelete
  2. uuuu.... daging kambing tu nampak menarik

    ReplyDelete