Tutorial : Letak widget Follower untuk Blogger Baru

Tuesday, March 3, 2015

Assalamualaikum.

Susah benor nak letak widget follower untuk blogger yang baru buat blog atau terpadam widget tersebut. Yang senang buat follower Google + tapi tak best lah kan kena share ke sana dulu baru follower dapat baca post kita.

Berhempas pulas aku cari jalan macam mana nak letak sebab bila aku tekan follower guna cara SINI  tetap jadi error. Haish pening pening.


Rupanya cara senang je....

1. Dashboad - layout 
2. Add html/javascript tu.
3.Pilih more gadjet dan scroll bawah sekali.
4.Tukar-tukar warna kat situ (Tukar semua tau)
5.Save.
6.Done.

KALAU TAK TUKAR WARNA AKAN JADI ERROR.

3 comments

  1. hari tu tak letak kat blog,, sekarng dah letak balik,, hehe

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. aik awat tak jadi pulak, cuba tengok balik betul2 step tu...

      Delete

Latest Instagrams

© Noor Maizan. Design by FCD.