Tutorial | Letak Video Youtube Dalam Blog


Hai Assalamualaikum,

Sis Unni ada tanya aku macam mana aku share video youtube kat dalam blog, alang-alang tu aku sharelah kat sini step by step walaupun ada orang dah tahu, okay.

 Firstly mestilah masuk ke youtube dan cari video yang kita berkenan tu, hihihi. Lepastu...


1. Klik Share
2. Klik Embed then klik Show More
3. Pilih size video, kalau nak besar boleh tukar kat situ, kalau nak custom pun suka hati hangpa lah.
4. Last sekali barulah copy code kat atas tu.

1. Macam biasa buka Create post.
2. Klik HTML yang aku bulatkan tu,
3. Paste code korang, kalau nak video tu center tambah <center> sebelum dan selepas code.



4. Klik Compose yang aku bulatkan tu.
5. Taraaaaa siap dah!
Previous
Next Post »

14 Comments

Click here for Comments
Unni Anje
admin
11/13/2016 4:31 AM ×

oo macam tu patt saiz besar, unni main copy url saiz x blh ejeas da, kecil!!! THKS MAI :) ... SAYANG MAI <3

Reply
avatar
Ahmad Hasif
admin
11/13/2016 4:39 AM ×

yeah senangje nk buat tu.. :)
atau pun boleh guna add video didalam post entry tu.. :)

Reply
avatar
AMER JAYA
admin
11/13/2016 10:49 AM ×

nice sharing maii.... amboi blog niii. dekat header nye macam selalu je bertukar tukar :D

Reply
avatar
Adam
admin
11/13/2016 1:52 PM ×

Terima kasih banyak2.

Senang2 jengoklah blog saya:
http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.com

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/13/2016 4:04 PM ×

Hihihi sama-sama Unni! Happy boleh share dengan kawan2 blogger.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/13/2016 4:05 PM ×

Kalau add terus tu tak pastilah boleh besarkan size ke tidak? sbb mai tak guna cara tu.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/13/2016 4:05 PM ×

Hahaha tu la selalu tak puas hati dengan header sendiri sbb tak kreatif, hahaha.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/13/2016 4:06 PM ×

Sama-sama, nanti saya singgah di sana.

Reply
avatar
11/13/2016 7:02 PM ×

Wah!! Mudahnya..
Tq sharing ilmu..

Reply
avatar
11/13/2016 8:18 PM ×

Nice Sharing ..
gimana Cara Dapat Dolar Lewat Blog mbak ? :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/13/2016 10:10 PM ×

Banyak caranya buat duit dari blog awak, letak iklan adsense, nuffnang, ataupun share iklan 8shared. Tapi kalau nk sy jelaskan lg nanti sy boleh bt entri pasal ni.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/13/2016 10:10 PM ×

Hihihi sama sama kaksha.

Reply
avatar
Unni Anje
admin
11/13/2016 10:19 PM ×

Arr pasal ni. Mai unni da buat adsense tpi iklan x klur ka blog..

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/13/2016 11:30 PM ×

Alamak sorry Unni. mai tak pasang adsense.

Reply
avatar

Tinggalkan pendapat/nota/surat cinta/amaran/soalan pada saya. Jika soalan saya akan menjawabnya, Jika nota cinta maka saya akan melawat blog anda semula.
Komen berbaur rasist, provokasi & lucah tidak akan dipublish. ConversionConversion EmoticonEmoticon