Tersenarai Bloglist Tuan Hasrul Hassan & Cara Memanfaatkannya

Tersenarai Bloglist Tuan Hasrul Hassan | Alhamdulillah, tak sangka blog picisan aku ini akhirnya ada rezeki untuk menerobos masuk ke dalam blog hebat www.hasrulhassan.com . Harap peluang yang datang ni tak disia-siakan aku lah. Huhu nak buat macam mana, aku baru nak start bekerja, belum dapat adapt lagi dengan dunia busy bee macam ni. 

Blog Hasrul Hassan
Template Yang Ekslusif


Bagaimana Nak Manfaatkan Peluang Masuk Bloglist ni?

1. Update! Update! Update! Hanya dengan update akan dapat buat aku terus berada carta teratas dalam bloglist tu. Kalau terpuruk kat bawah siapa nak scroll kan, nampak sangat blog pun tak aktif, tuan pun pemalas, Pesaing dalam bloglist tu hebak2 belake.

2. Update entry berkualiti, haha. Kalau duduk atas tapi entry entah apa-apa pun tak guna juga. Dulu memang la blog ni just macam diari, tapi hari ini semua pembaca blog dahagakannnn ilmu so kenalah tulis sesuatu yang bermanfaat. Aku tak janji penulisan yang banyak manfaat, tapi mesti adalah sikit pun. InsyaAllah, semuanya pengalaman jujur aku je dalam ni.

3. Tambah networking. InsyaAllah dengan masuk bloglist ramai blogger lain, tambah-tambah blogger yang sedia femes, kita mesti akan terima tempias tetamu yang singgah ke blog kita. Bila ada tetamu yang rajin blogwalking dan komen tu kenalah layan baik-baik. Sibuk tak sempat reply komen dimaafkan, tapi WAJIB SINGGAH BALAS KOMEN ENTRY BLOGGER TU BALIK!

Hehe cukuplah tu tiga, ada idea lagi tak macam mana nak manfaatkan peluang kalau jadi bloglist orang ni? Tambah kat komen tau, jangan segan silu.

Apapun aku nak share manfaat kalau korang buka blog Tuan Hasrul Hassan sikit, hihi. Eh tak sikit la manfaat dalam ni, banyak tau. 

Daripada tips untuk lifestyle & kesihatan, sampailah tips-tips berguna untuk memantapkan blog. Memang terbaik la setiap penulisan Tuan Hassan, walaupun entry panjang, tapi mudah difahami.

Anddd I suka template blog Tuan HH yang macam magazine tu. Memang ikut trend sekarang dan RESPONSIVE! 

Paling penting, walaupun gap blog picisan ini nak kejar blog Tuan HH memang jauh, Tuan HH ni tak sombong. Kalau tak percaya addlah fb beliau. Kesudian beliau memasukkan blog yang masih memakai domain percuma ni kedalam bloglist pun amatlahhhh dihargai.


Follow
Previous
Next Post »

19 Comments

Click here for Comments
10/11/2017 1:36 AM ×

Ya, kena bijak ambil peluang bila dah masuk dalam bloglist ... dulu, saya banyak dapat tempias trafik drp beberapa blog popular malaysia disebabkan berada di dalam bloglist mereka.

Reply
avatar
10/11/2017 2:51 AM ×

Tahniah , bukan senang nak jadi bloglist blogger otai ni

Reply
avatar
Farah
admin
10/11/2017 4:20 AM ×

Tahniah sebab tersenarai :)

Reply
avatar
Mrs Pip
admin
10/11/2017 4:23 AM ×

tahniah, dpt masuk bloglist HH

Reply
avatar
Lina Shaza
admin
10/11/2017 8:30 AM ×

tahniah mai...bukan senang nak dapat peluang ni kan....

Reply
avatar
Noor Azlan
admin
10/11/2017 10:40 AM ×

Ya, dah boleh berkerja lebih keras lagi kan... hihi

Reply
avatar
10/11/2017 2:02 PM ×

Wahhh.. Tahniah tersenarai.. salam singgah di sini.. ^^

Reply
avatar
10/11/2017 4:58 PM ×

Wahhhh boleh berdiri sama tinggi duduk sama rendah dengan barisan otai dah ni hehe. Goodluck awak !

Reply
avatar
mamapp
admin
10/11/2017 7:00 PM ×

How true. Tahniah Mai tersenarai. Mama pun

Reply
avatar
Atiah
admin
10/12/2017 2:01 AM ×

Tahniah tersenarai

Reply
avatar
10/12/2017 2:58 AM ×

betul tu mai.. update dan update.. entri akan selalu ada di atas.. apapun tahniah mai!

Reply
avatar
10/12/2017 1:13 PM ×

Good luck Mai, akak pun kadang tak berupdate juga blog. komen tak smpat reply, balas BW pun lmbat.huu,,

Reply
avatar
10/12/2017 5:19 PM ×

memang macam-macam ilmu boleh dpt bila masuk blog HH

Reply
avatar
10/12/2017 6:07 PM ×

Wah rezeki tu. Tahniah 👏👏👏

Reply
avatar
Nisha
admin
10/12/2017 9:39 PM ×

Wah tahniah! =D And thanks for sharing the tips hihi . <3

Anyway, Nisha tag sis untuk satu GA. jemput join ya ^^

http://hadiahbintangjatuh.blogspot.my/2017/10/october-book-giveaway-by-blog-siqahiqa.html

Reply
avatar

Tinggalkan pendapat/nota/surat cinta/amaran/soalan pada saya. Jika soalan saya akan menjawabnya, Jika nota cinta maka saya akan melawat blog anda semula.
Komen berbaur rasist, provokasi & lucah tidak akan dipublish. ConversionConversion EmoticonEmoticon