Wednesday, October 11, 2017

Tersenarai Bloglist Tuan Hasrul Hassan & Cara Memanfaatkannya

Tersenarai Bloglist Tuan Hasrul Hassan | Alhamdulillah, tak sangka blog picisan aku ini akhirnya ada rezeki untuk menerobos masuk ke dalam blog hebat www.hasrulhassan.com . Harap peluang yang datang ni tak disia-siakan aku lah. Huhu nak buat macam mana, aku baru nak start bekerja, belum dapat adapt lagi dengan dunia busy bee macam ni. 

Blog Hasrul Hassan
Template Yang Ekslusif


Bagaimana Nak Manfaatkan Peluang Masuk Bloglist ni?

1. Update! Update! Update! Hanya dengan update akan dapat buat aku terus berada carta teratas dalam bloglist tu. Kalau terpuruk kat bawah siapa nak scroll kan, nampak sangat blog pun tak aktif, tuan pun pemalas, Pesaing dalam bloglist tu hebak2 belake.

2. Update entry berkualiti, haha. Kalau duduk atas tapi entry entah apa-apa pun tak guna juga. Dulu memang la blog ni just macam diari, tapi hari ini semua pembaca blog dahagakannnn ilmu so kenalah tulis sesuatu yang bermanfaat. Aku tak janji penulisan yang banyak manfaat, tapi mesti adalah sikit pun. InsyaAllah, semuanya pengalaman jujur aku je dalam ni.

3. Tambah networking. InsyaAllah dengan masuk bloglist ramai blogger lain, tambah-tambah blogger yang sedia femes, kita mesti akan terima tempias tetamu yang singgah ke blog kita. Bila ada tetamu yang rajin blogwalking dan komen tu kenalah layan baik-baik. Sibuk tak sempat reply komen dimaafkan, tapi WAJIB SINGGAH BALAS KOMEN ENTRY BLOGGER TU BALIK!

Hehe cukuplah tu tiga, ada idea lagi tak macam mana nak manfaatkan peluang kalau jadi bloglist orang ni? Tambah kat komen tau, jangan segan silu.

Apapun aku nak share manfaat kalau korang buka blog Tuan Hasrul Hassan sikit, hihi. Eh tak sikit la manfaat dalam ni, banyak tau. 

Daripada tips untuk lifestyle & kesihatan, sampailah tips-tips berguna untuk memantapkan blog. Memang terbaik la setiap penulisan Tuan Hassan, walaupun entry panjang, tapi mudah difahami.

Anddd I suka template blog Tuan HH yang macam magazine tu. Memang ikut trend sekarang dan RESPONSIVE! 

Paling penting, walaupun gap blog picisan ini nak kejar blog Tuan HH memang jauh, Tuan HH ni tak sombong. Kalau tak percaya addlah fb beliau. Kesudian beliau memasukkan blog yang masih memakai domain percuma ni kedalam bloglist pun amatlahhhh dihargai.


Follow
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

19 comments:

  1. Ya, kena bijak ambil peluang bila dah masuk dalam bloglist ... dulu, saya banyak dapat tempias trafik drp beberapa blog popular malaysia disebabkan berada di dalam bloglist mereka.

    ReplyDelete
  2. Tahniah , bukan senang nak jadi bloglist blogger otai ni

    ReplyDelete
  3. Tahniah sebab tersenarai :)

    ReplyDelete
  4. tahniah, dpt masuk bloglist HH

    ReplyDelete
  5. tahniah mai...bukan senang nak dapat peluang ni kan....

    ReplyDelete
  6. Ya, dah boleh berkerja lebih keras lagi kan... hihi

    ReplyDelete
  7. Wahhh.. Tahniah tersenarai.. salam singgah di sini.. ^^

    ReplyDelete
  8. Wahhhh boleh berdiri sama tinggi duduk sama rendah dengan barisan otai dah ni hehe. Goodluck awak !

    ReplyDelete
  9. How true. Tahniah Mai tersenarai. Mama pun

    ReplyDelete
  10. betul tu mai.. update dan update.. entri akan selalu ada di atas.. apapun tahniah mai!

    ReplyDelete
  11. Good luck Mai, akak pun kadang tak berupdate juga blog. komen tak smpat reply, balas BW pun lmbat.huu,,

    ReplyDelete
  12. memang macam-macam ilmu boleh dpt bila masuk blog HH

    ReplyDelete
  13. Wah rezeki tu. Tahniah 👏👏👏

    ReplyDelete
  14. Wah tahniah! =D And thanks for sharing the tips hihi . <3

    Anyway, Nisha tag sis untuk satu GA. jemput join ya ^^

    http://hadiahbintangjatuh.blogspot.my/2017/10/october-book-giveaway-by-blog-siqahiqa.html

    ReplyDelete