Dah tak nampak jumlah like pada gambar INSTAGRAM?

Assalamualaikum guys,

Hehehe. Actually aku baru update apps instagram dan nampak perubahan yang sangat drastik iaitu....HILANG PAPARAN JUMLAH LIKE pada setiap gambar... 

Sebenarnya tak hilang pun, cuma tak nampak je. Hanya pemilik akaun je boleh nampak berapa orang like gambar kita. Jadi lepas ni tak boleh la sesiapa nak declare diri instafamous lagi sebab orang dah tak nampak jumlah like tu dah...




Hanya nampak nama pengelike terkini and others je. 


Hanya kita akan nampak jumlah like pada posting kita... 


Hehehe nasib aku tak famous, takdelah terkesan sangat dengan perubahan baru ni. Terbaca pada akaun twitter Jane Manchun Wong ;-

"Instagram is testing hiding like count from audiences,as stated in the app: "We want your followers to focus on what you share, not how many likes your posts get"

So lepas ni bolehlah fokus pada content apa yang nak dipost tanpa nak fikir sangat berapa likes yang kita akan dapat kan...

So korang terkesan tak dengan perubahan ni?


Follow

Post a Comment

8 Comments

  1. baru tau.. macam tu pulak yer.,.

    ReplyDelete
  2. kalau utk sis... sis lg suka pd content sebenarnya,, mcm blog hehe

    ReplyDelete
  3. seriousllyyy? rasa macam pernah baca pasal ni. tapi lepastu dah okay balik kan? insta dia testing je kan. sebab semalam macam nampak je jumlah likes semua tu hahaha.

    ReplyDelete
  4. so far still nampak jumlah likes. tapi kalau tak nampak pun tak terkesan sbb memang tak kisah orang like ke tak sbb post untuk memori sendiri je. hehehe

    ReplyDelete
  5. tak perasan pula.. jarang buka ig. hehe

    ReplyDelete
  6. hehehe.. tak perasan pula..

    ReplyDelete
  7. Mrs.A pun sama tak terkesan sangat hehehee...

    ReplyDelete