Wednesday, November 2, 2011

Buat layout untuk facebook dan cara buang balik ;)

Kebiasaan aku tak log out facebook,tumblr,twitter dan blog aku setiap kali tinggal lappy.Sebab aku malas nak log in balik , heee~

Tapi adik-adik aku yang AMAT bertuah ni dah buat ape ntah ngan facebook aku...Nak menangis aku tengok facebook aku jadi pelik cenggini pagi pagi tadi.

Aku tak suka maybe aku rasa pelik .

ni dia wall facebook aku T___T

Ni home pulak...

siap ade button dislike~!

music box ape plak kat tepi tu~~!!!

ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!

Annoying sangat tau.Aku rasa nak cekik kelima-lima adik aku sebab tak tau sape punya keje ni,nak tuduh salah sorang nanti tak adil,kalau tanya sah2 diorang taknak mengaku.....

TAPI~~!

Aku kan kakak budiman yang ayu lemah gemalai,haha~Aku tak buat la depa depa tu.Aku pun search internet.Rupa-rupanya benda ni diorang download SOCIAL EXTRAS

Aku tanya keje sape memang la tak mengaku.Dah rupa aku kalah singa betina lapar kambing time tu.Hahaha...

Kalau korang berjiwa riang gumbira dan bosan ngan layout facebook mcm adik aku yang sampai skrg aku tak tau mana satu punya keje tu,bolehlah klik sini untuk download software tu.

Kalau korang rasa nyesal tak berlagu sebab application tu SEMAK serta ANNOYING...yeah,kita sejiwa.

Cara nak buang/remove application tu dari membelengu fb kesayangan kita

  • Pastikan anda google chrome
  • klik simbol spanar kat atas tu "customize and control Google Chrome"
  • Pilih tool
  • Pilih extension
  • Cari SOCIAL EXTRAS
  • Klik UNINSTALL
Ok jom hembuskan nafas kelegaan anda~

Sesungguhnya simple lagi best.

Assalamualaikum ~
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

7 comments:

  1. nakal jugak adek2mu ni..haha

    ReplyDelete
  2. nakal tapi advance adik kamu ni..hehee

    ReplyDelete
  3. cikumi & woofer storm : mmg nakal naik pening kepala melayannye..adehh

    ReplyDelete
  4. sy dh buat dulu..berat sgt la delete blk..hahah

    ReplyDelete
  5. dh la berat,semak lak tu kan...

    ReplyDelete
  6. haaa ! adik suh stop pesbuk tu XD

    kamu di tag untuk contest ni. jom join meriahkan contest ;)

    http://kasihdani.blogspot.com/2011/08/contest-hadiah-best-by-jalal.html

    ReplyDelete
  7. tejam tejam..haha

    ok akak...den serbu blog akak tgk syarat

    ReplyDelete