Saturday, November 5, 2011

Jom hilangkan kesedihan :') chill chill

Senyumlah :)


1.Bercakap dengan geng senasib
Ok sumpah lega bila bercakap ngan orang orang senasib ngan kita ni..Boleh teriak sama-sama,kenangkan nasib yang alahai~ pastu boleh gelak balik sama2...:)Yeah waktu ni,hanya orang senasib je faham kita, sebab hati kita dan hati dia tempuh benda yang sama .

2.Tanya orang yang juga penah lalui :)
Yeah, i mean orang yang sudah makan garam la mengenai hal yg kita runsing ni . Senior den kata :

Unbreakable Vow jgn la give up cpt sgt...org yg berjaya 2 slalunya org yg bljar dari rasa sakit ne larhh..chill maii...
11 hours ago ·  ·  



3:34pm
alooo..xmolah cmni.. xmo down2 cmni 
ok?
xde ape un nk malu
tuh namenye xde rezki
next sem
mai bljar lg
mane tau
ade rezki




3.Tengok orang yang tak bernasib baik :(
Bukan den nak suruh pandang rendah kat orang.Tapi sekurang-kurangnya Allah bagi peluang kita kat tengah2 lagi,ada chance nak daki naik balik,bukan dah jatuh gaung dah.


4.Gembirakan orang lain :)

Seronokkan tengok orang seronok?Yes ! Satu perasaan yang tak boleh nak gambarkan.So time ni gembirakan la orang sekeliling kita.Kalau aku , aku belanja adik adik aku je, biarlah habis duit aku sampai pokai tak topap henset sebulan, janji bila tengok orang hepi, aku lupa aku tengah sedih :)


5.Hargai diri sendiri 

 Yang ni aku memang selalu sangat buat.Ye hargai diri anda.Tak kira lah anda tak puas hati pun , jangan sesekali sakitkan hati anda sendiri ok ;) Cara aku camna?Makan lah,kalau makan boleh buat aku gembira.Hehehe....Jangan sesekali compare diri kamu dengan orang lain, bahaye ok, boleh kena sakit hati yang kritikal .  Tettt*

6.Mengadu dekat Allah :)
Tenang kan :) Allah never far . La tahzan.

Ermmm.actually banyak lagi usaha usaha aku mengurangkan kesedihan hati. Terharu aku dengan kawan-kawan yang tak jemu jemu bagi semangat perangsang dan motivasi.Ekekekek...Suhaifaniza Fasya,Farahin Shabuddin,Zatie Azhar,Fatin Iqa , readers blog aku dan semua semua la yang tak tersebut dek mulut. Terima kasih :")

Korang ade tumblr?Kalau sudi jenguklah tumblr eden ;)


Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

7 comments:

  1. waaa..gud2..skrng pn tgh sedih ikan mati T_T

    ReplyDelete
  2. beli ape awk?keputusan exam ke?hhuhuuhu

    ReplyDelete
  3. bila rasa rendah diri, bile rase sedih, selalu tengok hidup orang lain, kadang2 nasib kite lebih baik kan awak? =)

    ReplyDelete
  4. betul tu...alhamdulillah :')

    ReplyDelete