Wednesday, May 30, 2012

Hadiah-hadiah sesuai untuk wanita :) *dan maksud disebalik hadiah

Assalamualaikum :)

Kahkahkah ternyata entry aku kali ni memang keterlaluan , tapi apakan daya bulan 6 sudah menghampiri kita . Ada apa dengan bulan 6? Ada tarikh 25/6 la. So what? Eiiiisshhhh, birthday aku la. Muahahaha.

Bukan ape. Aku nak mempermudahkan sesiapa yang nak bagi aku hadiah nanti tak payah susah payah perah otak pikir dah, meh aku listkan hadiah-hadiah sesuai .  Heeee~

Taklaaaa gurau je lah . Sebenarnya mai tadi ternampak artikel mengenai rahsia disebalik hadiah dari kekasih , saje nak kongsi dengan kawan-kawan . Tapi kalau nak buat panduan nak beli hadiah ape untuk orang tersayang pon boleh . Yelah selalunya time nak beli hadiah laaa otak selalu stuck sikit tak tau nak beli ape kan. Mai pun sama (^__^)v~

Maksud tersirat disebalik hadiah =)

  • JAM TANGAN : Tanda meningati setiap masa dan waktu. 
  • CINCIN : Tanda ikatan kasih yang abadi. 
  • GELANG : Tanda mesra 
  • RANTAI LEHER : Ikatan cinta yang perlu perhatian. 
  • SUBANG : Tanda penghargaan dan penghormatan. 
  • KASUT : Sentiasa mengambil berat/prihatin. 
  • PAKAIAN/KAIN : Semoga kasih berkekalan dan dekatselalu. 
  • PAYUNG : Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi. 
  • MINYAK WANGI : Tanda cinta 
  • BINGKAI GAMBAR : Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan. 
  • BUKU : Bersifat terbuka dan bertolak ansur. 
  • BUNGA : Tanda perkenalan dan tanda sayang 
  • COKELAT : semanis cintamu. 
  • LAGU/CD/KAD UCAPAN : mengabadikan cinta 
  • SEJADAH DAN ALQURAN : tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat. 

jangan kasi teddy bear aku alah habuk dan tak suka teddybearrrrr....

Begituuuulah ceritanya, hahaha... Amacam lepas nie adelah guide sikit-sikit untuk korang pilih hadiah untuk yang tersayang . 

Bagi Mai , kalau beli hadiah tu biarlah boleh dipakai selalu oleh penerima tu . Kan bila dia pakai hari hari or kadang kadang , at least dia mesti tersenyum bila ingat siapa yang belikan dia . 

Nak tahu tak selain apa yang dalam list tu, ada satu benda yang perempuan nak . Yeahhh, nak tahu tak? Nak tahu tak ?  (kecepuk kepala, amboi gitau jelah buat suspen kalah sinetron indonesia)

MASUK MEMINANG : tanda si dia serius dan betui betui serius serta serius betui betui . dah dah dah. 

Setuju tak?



Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

30 comments:

  1. peningla kepala cik abg tu yeh. hihi

    ReplyDelete
  2. tp, saya suka hadiah duit. haha. camna tu (dasar mata duitan) hehehehe :P

    ReplyDelete
  3. nak akak masuk meminang ke ? ehh ? hehe

    ReplyDelete
  4. hadiah yang last tu, setuju sangat. hihihi.. :)

    ReplyDelete
  5. Hahha. Saya tak pernah dapat satu hadiah pun lagi kak. Baru nak kenal hati budi. Hihi. But hadiah lain tak heran sangat. Paling penting dia masuk meminang, tanda dia serius. Amin :)

    ReplyDelete
  6. eh eh saya tua 5 hari lah dari Mai haha . saya terima apa saja ! weee ~

    ReplyDelete
  7. yana : bagus sangat,hahaha

    gadis : eh mai gurau je.hehehe....

    as : duit pun boleh.ekekekeke...bleh beli mcm macam

    sheda : ehhhh boley pulak...kihkih

    chic na : kan kan..gagagaga

    liyana : kan betul kan.... heee~

    nina : 20 jun ye? ehhh sambut sekali lah..ehehehe

    ReplyDelete
  8. singgah2. hehe saya penah gk jumpa blog tuh. em 1001 apa tah, tak ingat. haha hpy bday [soon]

    ReplyDelete
  9. ye betul2 ... 1001 rahsia diri...

    ReplyDelete
  10. rasa nak dapat hadiah payung lak. haha

    ReplyDelete
  11. hahaha , payung guna daun pisang la romantik awak.kihkih *memori daun pisang

    ReplyDelete
  12. Wah. Blh jd idea nanti beli hadiah ne :)

    ReplyDelete
  13. nak adiah doa darimu sebaik2nyer... ececehh...

    ReplyDelete
  14. Fedo : untuk Mai ade hadiah tak?haha

    Mell : Syahdunye akak..hehehe

    ReplyDelete
  15. masuk meminang & kawin la hadiah paling best

    ReplyDelete
  16. ok paham.. pmpn paling nak hadiah yg bawah 1x tu kan ? :D

    ReplyDelete
  17. betul kata izara tu :D

    ReplyDelete
  18. Izara & Afasz : hahahaha yang tu dia kena siapkan betul2 persiapan.. kene sabar sikit lah kite ye sambil bg semangat kt dia...hihi

    ReplyDelete
  19. nice entry :)
    iela suker kalo dpat sejadah n Al Qur'an..(mnyayngi dnia akhirat)
    btw,salam prkenalan Senyum :)

    ReplyDelete
  20. @lela :sejuk hati dapat hadiah tu kan :)

    ReplyDelete
  21. Tudung pon boleh bagi..

    ReplyDelete
  22. Tudung pon boleh bagi..

    ReplyDelete
  23. @Anonymous

    Hihihi betul tu, senang nak cari tudung skrg ni, shopping online saja.

    ReplyDelete
  24. @ZULHILMI TEMPOYAK hahaha sweet bebenor ni, dalam hati ada taman :P

    ReplyDelete
  25. hadiahkan kereta, tanda dia kaya raya

    ReplyDelete
  26. @Fendi Rocka

    Hahaha. Kalau awek tu dah ada kereta sendiri kena beli helikopter pula la. :P

    ReplyDelete