Wednesday, June 13, 2012

Tutorial : Mana nak cari dan letak ikon / emoticon / smiley comel untuk chatbox dan fibox ?

Assalamualaikum .

Tutorial Mai adalah untuk fibox sahaja memandangkan Mai pakai fibox. Namun emoticon yang Mai akan kongsi sebentar lagi adalah sesuai untuk chatbox jenis lain juga :)

Langkah-langkah :

1. Pergi pada http://www.fibox.ws/ dan log in seperti biasa.

2. Klik setting

3. Pilih smiley


4.Untuk kotak merah tu , korang masukkan perkataan yang nak di ikon kan. Maksudnya bila orang taip perkataan tu naik symbol smiley :)

5.Untuk kotak kuning tu , korang masukkan URL Gambar smiley . Ingat ye URL GAMBAR . Cara nak amik URL GAMBAR macam mana? Klik mana-mana gambar yang diingini , dan paste dalam tu .

6. Pada setiap satu smiley yang kamu add , sila klik save yea sayang sayang.

7. Ok done . 

Sekarang mai nak kongsi pulak jenis jenis smiley yang comel-comel belaka yang Mai guna . Boleh copy terus ye url gambar dekat bawah setiap gambar tu :)

http://i255.photobucket.com/albums/hh145/nindynindy/newproject/big%20baby%20boy/12225675750.gif
http://s255.photobucket.com/albums/hh145/nindynindy/newproject/kuro%20kuro/th_mocmoc17.gif


http://s255.photobucket.com/albums/hh145/nindynindy/newproject/kuro%20kuro/th_mocmoc18.gif

http://i255.photobucket.com/albums/hh145/nindynindy/newproject/big%20baby%20boy/12225675382.gif

http://i255.photobucket.com/albums/hh145/nindynindy/newproject/big%20baby%20boy/12225675380.gif

Ape ni Mai ~ ? Gua tak puas arrr lu kasi sikit sangat ... Errrrr .. Ok pakcik makcik kanda dinda sekalian . Anda tak puas? Anda nak lebih banyak ?

Klik pada setiap tema gambar yang mana anda bekenan . 

Recommended - tomey tomey tahap nak terpengsan

Baby blues

Big baby boy

Mushroom head  

Sebenarnya ada banyak lagi :)

~Klik gambar untuk ke penaja utama~



Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

5 comments: