Monday, November 5, 2012

Tutorial : Tukar warna highlight dalam blog .

Assalamualaikum.

Hai ladies and gentleman. Bosan dengan highlight anda yang biru je? Nak tukar ? Jom ikut tutorial Mai kali nie. Insya-Allah mudah .

Step mudah.

  • Dashboard > Layout > Edit HTML
  • Tick expand widget template dan tekan F3 (ataupun CTRL F)
  • Cari code body {
  • Postkan code ini di atas body 
::-moz-selection {
background: #CC3399;
color: #ffffff;
}
sumber
  • Tukarkan code yang dihighlight dalam gambar diatas dengan code warna yang anda suka. Code warna bolehlah cari di >SINI< . 
  • Save dan lihat hasilnya. Goodluck :)
p/s:Kepada kawan-kawan yang ada tanyakan soalan dalam Ask.fm Mai, Mai dah jawabkan dalam twitter. Kalau ada masalah apa-apa lg jangan segan-segan ye tanya dengan Mai dalam    Ask fm atau twitter . pssstttt ,soalan selain blog pun okay,jomlah berkenal-kenalan :)


Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

3 comments:

  1. wooo.. begituu. tp mcm pening dan malas, kura buta it. hahaha

    ReplyDelete
  2. cikmai buatkan boleh tak. hewhewhew

    ReplyDelete
  3. gadis : boleh aja,suruh liyana...dia yg buat edit2 semua nie.haha

    ReplyDelete