Keputusan UPU Fasa 2 2016/2017 dah keluar, tahniah!


Tahniah diucapkan kepada semua yang terpilih untuk melanjutkan pelajaran ke pusat pengajian tinggi yang memohon melalui dah UPU fasa 2 haritu. 

يَرْفَعِ اللهُ الَّذِينَ ءَامَنُوا مِنكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ وَاللهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرُُ
Allah akan meninggikan orang-orang yang beriman di antaramu dan orang-orang yang diberi ilmu pengetahuan beberapa derajat (Q.s. al-Mujadalah : 11)
Ayat kat atas jelas menunjukkan betapa Allah suka dengan orang yang berjihad menuntut ilmu. Menuntut ilmu adalah satu proses yang tak akan terhenti, sejak dari kita lahir hinggalah hujung nyawa nanti. Berdoalah semoga ilmu yang kita perolehi tu boleh menjadi bekalan akhirat kita.

Jangan mudah putus asa dan menyerah kalah sepanjang menuntut ilmu, tak kira berapa kali kita jatuh tersungkur. Bak kata Sharnaaz Ahmad, jatuh tujuh kali, bangun lapan kali. Tak kira juga kalau kita lambat sekalipun, jangat berhenti. 

So taknak lepaskan peluang nak wish tahniah kepada my lil sister yang telah terpilih masuk ke UiTM, yeay! Keluarga UiTM dihatikulah nampaknya kami. Bapak fakulti kejuruteraan, aku fakulti sains gunaan, dan now sorang lagi fakulti pengurusan maklumat. 

Good luck Cik Librarian! Kami semua support hang! Selamat berjaya. Yeay.


Oh ya kalau nak check keputusan UPU boleh klik SINI. Lepastu kalau nak baca dokumen penting yang perlu dibawa masa daftar uitm nanti boleh baca kat SINI.

Tahniah, dan selamat maju jaya!

Previous
Next Post »

9 Comments

Click here for Comments
11/04/2016 6:31 PM ×

Wahhhhhhh tahniah to your lil sis! Salam uitm dihatiku XD

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/04/2016 10:36 PM ×

Hahaha terima kasih Athirah. Sama ka Uitm, yeayyy, Uitm dihatiku.

Reply
avatar
Ahmad Hasif
admin
11/05/2016 7:41 AM ×

tahniah berjaya masuk ke universiti...
semoga berjaya ye.. :)

Reply
avatar
Unni Anje
admin
11/05/2016 11:31 AM ×

wahh tahniah adik mai.. Moga di permudhkn segala urusan ..

Reply
avatar
ayunie ramli
admin
11/05/2016 12:47 PM ×

Uitm mane dapat ? Best of luck ye.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/05/2016 7:51 PM ×

hehehe terima kasih (bagi pihak adik) (^_^)v

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/05/2016 7:51 PM ×

hehehe terima kasih (bagi pihak adik) (^_^)v

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/05/2016 7:52 PM ×

Kampus sungai petani mek...hihi...

Reply
avatar
11/07/2016 7:16 AM ×

Wah.. Amuk course library ye.. Nanti meh praktikal tempat akak.. Hehehe..

Reply
avatar

Tinggalkan pendapat/nota/surat cinta/amaran/soalan pada saya. Jika soalan saya akan menjawabnya, Jika nota cinta maka saya akan melawat blog anda semula.
Komen berbaur rasist, provokasi & lucah tidak akan dipublish. ConversionConversion EmoticonEmoticon