Friday, July 28, 2017

Design Sendiri Hadiah dan Barangan Peribadi di Printcious

Design Sendiri Hadiah dan Barangan Peribadi di Printcious | Korang sejenis yang sukakan kelainan dengan barang yang tak sama dengan kawan? Atau ingin mengambil hati seseorang dengan hadiah yang dibuat dengan penuh kasih sayang? Semua dah tak mustahil sekarang, sebab kita dah boleh design sendiri hadiah dan barangan peribadi di Printcious!

Design Sendiri Hadiah dan Barangan Peribadi di Printcious
Design Hadiah Yang Ikhas dari Hati di Sini

Design Sendiri Hadiah di Printcious 

Hilangkan masalah buntu fikirkan hadiah untuk yang tersayang lagi bila dengan melayari web Printcious ni. Kita boleh memilih sendiri hadiah mengikut kategori jantina si penerima dan occassion tertentu. Yelah selama  ni kan pening nak pilih hadiah untuk lelaki, hadiah untuk perempuan, hadiah untuk suami la, hadiah untuk isteri la.

Sudahlah ada pelbagai hadiah yang sesuai, kita juga berpeluang meluahkan kasih sayang yang tak bertepi kita (cewahh) untuk si penerima hadiah dengan design sendiri corak diatas hadiah tersebut! Hihihi tentu terujalah sesiapa pun yang dapat hadiah istimewa dari kita macam tu. Bila kita buat orang lain bahagia, kita pun dapat tempias bahagia + gembira balik kan.

Selain dapat memilih hadiah berdasarkan penerima, kita juga dapat customize hadiah berdasarkan occassion tertentu. Antaranya seperti hadiah konvokesyen, birthday, wedding, untuk baby, dan macam-macam sambutan lagi. Tak salahkan sesekali meraikan hari istimewa mereka yang kita sayang.

Antara cadangan hadiah yang boleh didapati di Printcious :
- Design T-shirt sebagai hadiah 
- Design Puzzle Gambar sebagai hadiah 
- Design Mug sebagai hadiah 
- Design PU Leather sebagai hadiah 
- Design Baby Rompers sebagai hadiah 
- Design Keychain sebagai hadiah 
- Design Phone Case sebagai hadiah 
- Design Cushion sebagai hadiah

Design Barangan Peribadi di Printcious 

Memang Printcious ni selalunya untuk kita beli hadiah, tapi kalau nak design untuk sendiri pakai pun apa salahnya. Semuanya barang-barang peribadi tu kan boleh customize sendiri ikut citarasa kita. Paling penting.....LAIN DARI YANG LAIN

Kenapa aku cakap boleh beli untuk diri sendiri ? Sebab..... tiada minimum order. Hihihi. Aku rasa macam nak buat t-shirt couple pula, tak pun phone case couple ke. Barulah sweet gitueee, haha.


Cara Membuat Pembelian di Printcious

1. Login akaun

2. Pilih Product

3. Muat naik gambar / design

4. Tambah text

5. Order

6. Tunggu Barang Sampai Yeay!

01. Login Akaun
Jangan risau kalau belum ada akaun Printcious sebab kita boleh sign up terus disitu menggunakan akaun facebook. Hanya dengan satu klik saja, done. Hihi, kalau takda facebook pun boleh, guna cara sign up biasa ya.

sign up Printcious
Sign up dengan Facebook je, mudah!

02. Pilih Product 
Klik la pada mana-mana produk yang kita nak beli tu. Ada macam-macam kategori untuk memudahkan kita memilih. Hihihi. Jangan rambang mata pula...

Rambang mata weyyy!

3. Muat naik gambar / design + 4. Tambah text
Kalau dah ada gambar atau design yang dah siap-siap buat bolehlah upload terus je. Tambah text jika mahu. Ikutlah kreativiti memasing. 

Aku rasa dah habis creative dah tu, kahkahkah

5. Order 
Kalau rasa dah puas hati dengan design, maka teruslah 'Add to Cart' dan bayar tanpa ragu-ragu. Yang bestnya dengan Printcious ni, mereka murah dengan promosi, jangan sia-siakan coupon promosi yang diberi ok. Haha.


ISTIMEWA - Sempena parent's day ini, ada 30% potongan harga untuk setiap pembelian yang menggunakan code PARENTS semasa proses check out. Promosi tamat pada 29 Jul 2017!

Pembayaran boleh dilakukan melalui mana-mana bank yang tersenarai dibawah :

6. Tunggu Barang Sampai Yeay!
Ok dah siap, so tunggulah barangan sampai ke tangan anda dengan selamat. Hihi. Jangan risau, Printcious menggunakan Skynet, Pos Laju & Ninja Van untuk menghantar barang-barang kita, mesti sampai cepat dan selamat.

Best kan~!


Lawati Printcious di :

Website - https://www.printcious.com/blog
Facebook - https://www.facebook.com/printcious
Instagram - https://www.instagram.com/printcious
Twitter - https://twitter.com/printcious
Youtube - https://www.youtube.com/c/printcious-gifts


Follow
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

35 comments:

  1. Senang ada portal mcm ni. Klik2 terus anta hadiah

    ReplyDelete
  2. tak perlu risau lagi dgn hadiah buat sidia lepas ni kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha saya beli kat diri sendiri je Umi , kehkehkeh.

      Delete
  3. Replies
    1. Join la member Printcious ni awak..banyak benefit utk blogger, hihi.

      Delete
  4. best Printcious ni.. busyra slalu usha dia punya portal.. hehe. ni mai join contest dia ke ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kan, mai dh dua kali beli dah, hahaha. Ni bukan contest busyra, ni member punya task, join laa. banyak benefit busyra.

      Delete
  5. Akk teringin nk wat phone case tu. Hehehe.
    .
    Good luck Mai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuciwa saya ada Iphone je, hahahaha.

      Delete
  6. comel2 barang kat sini.. suka yang tote tu.. boleh tepek gambar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayyyyy samaaa...alamak macam mana tahu saya tengah tempah tote bag ni? Hahaha nantikan review ya...

      Delete
  7. senangnya. biasa kena ke kedai utk.buat design2 custom kan. skrg boleh buat online je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, paling best boleh design sendiri je, haha.

      Delete
  8. senang kan bile ade web macam nie.. takde laa sibuk-sibuk pegi kedai die haa..

    ReplyDelete
  9. menarik nii...bleh wt kenangan

    ReplyDelete
  10. Alaaaaa macam tau tau je ira sedang cari idea ni haaa. Yeayyy tq Mai macam dah nampak terbayang je nak kasi hadiah apa nanti hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeng jeng jeng...untuk sapa tuuu.kehkehkeh.

      Delete
  11. macam best je :D good luck mai !

    ReplyDelete
  12. Tempah Dan hadiahkan personalized bg org best ni.

    ReplyDelete
  13. Mai.. macam mana ye nak buat Tu.. meh email akak addahus@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. Sis pun teruja dengan printcious ni Mai.. Satu hari nanti mesti order juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi jom la order kak. Utk diri sendiri pun boleh, haha.

      Delete
  15. template baru! dah kenal pasti kerja siapa kah..Udin ke Hairi? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laaaa. depa kena denda malam ni tidur sangkar, hahaha.

      Delete
  16. wahhh..cantiknya,boleh juga cuba ni,nanti nak buat family day beli tshirt sini and design nama memasing kan..hehehe

    ReplyDelete