Thursday, February 1, 2018

Atasi Masalah Hormon Wanita dengan Femingra


Atasi Masalah Hormon Wanita dengan Femingra | Kaum wanita mohon jangan pandang enteng dengan masalah hormon ya. Sebab kesan daripada hormon yang kacau bilau dalaman ni memang dasyat-dasyat.

KESAN MASALAH HORMON WANITA

Hormon yang tak seimbang boleh membuatkan kitaran haid kita tak menentu, lebih menakutkan lagi kalau haid terus tak datang-datang.

Bukan tu saja k, senggugut yang azab, berat badan bertambah walaupun kita duk jaga makan, kulit pun jadi tak lawa, berjerawat sana sini.

Dan jangan terkejut kalau tetiba boleh tumbuh misai, janggut dengan pakej bulu dada sekali wehhhh kalau duk biar masalah hormon ni tak diatasi segera. Seram weh kalau jadi macam, nak kahwin pun segan, hahaha.

Aku bukan menakutkan sesiapa, ini sekadar berkongsi kesan kalau kita menghadapi masalah hormon wanita. Tidak kiralah wanita yang sudah berumah tangga, ataupun bakal berumah tangga macam aku, memang patutlah untuk cepat-cepat selesaikan masalah kita ni.


ATASI MASALAH HORMON WANITA DENGAN FEMINGRA

Apa itu Femingra? Ok sebenarnya Femingra adalah minuman kesihatan gabungan petua tradisional dan kajian sains. Ini adalah antara salah satu ikhtiar untuk sesiapa yang nak menyelesaikan masalah hormon dan dalaman wanita.

Ia diyakini halal kerana diperbuat 100% dari bahan organik dan telah mendapat sijil daripada Kementerian Kesihatan Malaysia.

Atasi Masalah Hormon Wanita dengan Femingra

Aku diperkenalkan dengan Femingra oleh salah seorang rakan bloggerku yang cantik manis, Ina Aina (http://www.inaainaa.com/). Setelah seminggu mengamalkan minuman Femingra setiap pagi sebelum bersarapan, aku sendiri dapat merasai kesan positif.

Alhamdulillah nampaknya produk Femingra memang serasi dengan aku lah ni kan. Oleh sebab kesan positif aku nak share lah kat sini dengan korang-korang semua. Mana tahu kalau ada yang sama problem macam aku, boleh try jugak nanti kan?

Actually aku memang ada masalah period yang tak menentu ni. Stress tau kalau jadi macam ni kekadang sampai 3, 4 bulan gap dia. Tertunggu-tunggu tau. Ini memang testimoni aku sendiri ni, hahaha. Lepas seminggu consume Femingra, taraaaaaaa.....Period yang dah menghilang 3 bulan pun dah datang balik. Hahaha.

Eh jap, Anak dara boleh consume ke? Boleh takda masalah pun. Selagi seorang wanita sejati, no problem, hahaha.

Maklumlah anak dara milenium macam kita ni mana ada duduk senyap dah, kesana kesini penuh aktiviti. Minum Femingra ni pun dapat bekalkan tenaga untuk kita. Sesuai sangat untuk minah-minah aktif macam aku, hahaha.

Untuk yang dah berumah tangga pulak memang disarankan gais.. Hahaha. Kenapa? eh kita malulah nak explain, lalala~ Kita belum tawen lagi. Byeee. HAHAHA.

KANDUNGAN DALAM SEGELAS FEMINGRA

Terdapat 8 bahan organik dalam segelas Femingra ni. Maknanya memang Femingra ni tercipta dari bahan-bahan semula jadi lah kan.

Pine Pollen

1. Pine Pollen 
+ Mengandungi 8 jenis asid amino penting
+ Trend terkini dalam Superfood
+ Agen anti penuaan
+ Pemulihan keinginan seksual
+ Menyeimbangkan hormon
+ Mengembalikan stamina & kecergasan
+ Mencegah penyakit

 Buah Markisa

2. Buah Markisa
+ Kaya dengan nutrisi, mineral dan vitamin
+ Tinggi kandungan antioksida
+ Membantu meningkatkan peredaran darah
+ Melancarkan pencernaan
+ Merangsang sistem imun tubuh
+ Memperkuatkan tulang

Horny Goat Weed

3. Horny Goat Weed (Epimedium) 
+ Merangsang libido & daya seksual wanita 
+ Menggalakkan aliran darah 
+ Membantu mengimbangi hormon semasa PMS atau menopause 
+ Mengandungi icariin yang membantu mengurangkan gejala menopause

Akar Maca
4. Akar Maca 
+ Afrodisiak yang hebat 
+ Mengimbangi hormon seks 
+ Meningkatkan keinginan seksual 
+ Melaraskan gejala menopause seperti panas badan, gangguan tidur, berpeluh ketika malam, dan kemurungan 
+ Perangsang kesuburan wanita 
Manjakani
5. Manjakani 
+ Mengetatkan tisu dalaman wanita 
+ Menegangkan kulit 
+ Terbaik untuk faraj atau prolaps rahim, gejala pendarahan rahim tidak normal, masalah keputihan dan lendiran tidak normal di dalam faraj 
+ Menghapuskan bau di kawasan kemaluan 
+ Membantu menegangkan payudara

6. Habbatus Sauda 
+ Membantu mengawal pendarahan haid 
+ Mengawal intensiti kitaran bulanan 
+ Mengurangkan masalah penghadaman 
+ Pelembap yang baik untuk kulit & rambut 
+ Mempunyai ciri-ciri anti-radang 
+ Sangat tinggi antioksidan
Tribulus Terrestris
7. Tribulus Terrestris 
+ Meningkatkan prestasi seksual dan sensitiviti wanita 
+ Mengurangkan gejala menopause seperti panas badan, kemurungan dan ketidakstabilan emosi 
+ Mengawal insomnia, tekanan darah tinggi, cepat marah, dan kehilangan minat seksual
Pueraria Mirifica
8. Pueraria Mirifica 
+ Melegakan gejala menopause 
+ Merangsang nafsu seks 
+ Meningkatkan kelembapan faraj 
+ Meningkatkan saiz payudara 
+ Menggalakkan penghasilan kolagen
+ Memberi kesan awet muda
Wahhh banyak ni.
 
Kalau nak suruh aku telan segala dedaunan tu memang tidak sangguplah. Hahaha. Untung bila dah diadun siap jadi minuman macam ni. Rasa pun sedap. Masam-manis dan sedikit kelat yang acceptable dengan lidah.

SIAPA BOLEH MINUM FEMINGRA?

  • Bakal pengantin (anak dara)
  • Isteri yang berikhtiar untuk hamil
  • Isteri yang ingin memulihkan daya seksual
  • Wanita dengan masalah cyst dan fibroid
  • Wanita Menopous

SIAPA TIDAK DIGALAKKAN UNTUK MINUM FEMINGRA?

  • Wanita hamil
  • Wanita menyusukan anak
  • Wanita yang sedang menjalani rawatan kesihatan

CARA MINUM FEMINGRA?

Untuk mempercepatkan proses penyerapan Femingra ni, aku mengamalkan setiap pagi sebelum aku mengambil sarapan. Selain itu, pastikan air masak diminum secukupnya macam biasa.

Cara membancuh Femingra pula aku lebih suka membancuh dengan air sejuk. Kalau korang suka minum suam-suam pun boleh juga. Ikutlah selera masing-masing.

Apapun, elakkan minum pada waktu malam tau. Sebab takut tetiba 'bertenaga' semacam pulak tengah-tengah malam, hahaha.

Atasi Masalah Hormon Wanita dengan Femingra

APA RESPONS PENGGUNA SELEPAS MINUM FEMINGRA?

Oh nampaknya bukan masalah aku saja yang selesai, alhamdulillah!

Bagi yang suka letih-letih tak ketahuan hala tu taknak try ke energy booster ni?

Aummm, hahaha.

Alhamdulillah, segala kesembuhan, kesihatan, kecantikan, semuanya kurniaan dari Allah. Tapi kita kenalah usaha dan berikhtiar untuk mendapatkan dan menjaga semua tu kan. Kalau kita sayang diri kita, mestilah kita jaga dan belai elok-elok.

Sekotak Femingra ni berharga RM169.00, tetapi sekarang ni tengah ada promosi tau! Beli satu dapat RM150 sahaja, kalau borong lebih lagilah dapat jimat kaw-kaw.

Untuk sebarang maklumat lanjut mengenai produk Femingra ini, dapatkan di :

-Facebook-

-Instagram-

-Website-

-Email-

-Tel-
+6012-326 3304

-Alamat-
MAX WELL HEALTH SDN BHD (1187418-K)
21-1, Jalan Cempaka SD12/2, Bandar Sri Damansara, 
52200 Kuala Lumpur, Malaysia.

Follow
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 25 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

9 comments:

  1. menarikkkk... mmg tgh usha usha produk utk hormon perempuan niii

    ReplyDelete
  2. produk femingra ni memang sangat bagus ^^

    ReplyDelete
  3. menarik! tula umo kita ni memang dah kena start jaga hoho

    ReplyDelete
  4. Singapore New Property Guide provides the latest update on new condo, landed, strata-house, commercial and industrial property new launches.
    Visit To Learn More Now. https://www.newpropertyguide.com/new-futura/

    ReplyDelete
  5. menarik lah mai.. produk lain dari yg lain.. lepas tu ramuannya pun bagus

    ReplyDelete
  6. Kalau lelaki yang ambil ni .. mau leh bertukar penampilan .. hahaha...
    ..

    ReplyDelete
  7. Teruja sungguh membacanya ni.. Hehe..

    ReplyDelete
  8. agak0agak boleh cantik macam Sajat tak ;)

    ReplyDelete
  9. Dalam segelas Femigra ada 8 jenis herba untuk kesihatan. Hebat!!

    ReplyDelete