Tuesday, March 20, 2018

Cara Buat Avatar Twitter Kartun Guna Apps Doodle Face


Baru-baru ni macam satu trend kat twitter bila ada yang menawarkan untuk buat doodle berdasarkan avatar twitter sesiapa saja yang sudi retweet tweet mereka. 

Aku pun terjebak juga untuk retweet and like tweet mereka, tapi rasanya sampai kucing bertanduk la nak dapat doodle muka sendiri ni memandangkan ada beribu-ribu orang yang dah retweet sebelum aku. Naya budak tu kalau dia nak buat untuk semua yang retweet tu, fuhh, tu la sapa suruh berjanji.

So berdasarkan naluri diri yang suka menyiasat ni (lol padahal tak reti sabar + teringin nak ikut trend pakai twitcon doodle) aku pun cari la sampai dapat cara buat avatar twitter kartun guna Apps Doodle Face.

Senang je rupanya, so kalau korang pakai Android, boleh download aplikasi 'DOODLE FACE' kat Google Store. Untuk IOS aku tak pasti, hehehe. 



Have you sick of the same pattern of profile picture on Facebook or Twitter? Don’t you think it’s much better if you can draw yourself a cartoon one?
Doodle Face turns you into an expressive comic character with customizable eyes, noses, mouth, hairstyles and lots of crazy stuffs. Create your own avatar and share it on Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr & etc. You can also play mini games using your own avatar or communicate with friends in Doodle Face game center

So bila dah download apps ni, bolehlah mulakan sesi membuat doodle untuk dijadikan twitcon ataupun profile pic laman sosial lain. Tengoklah lama mana bertahan untuk aku pakai twitcon doodle ni, hahaha, sebab aku rasa lagi selesa pakai muka sendiri kat socmed.

Me... AHAHA sama tak? Hidung maintain kembang & jerawat jangan lupa, kekekeke
My fiance. HAHA mata sepet, taik lalat dan rambut tu real betul katanya. Kehkehkeh


So kalau nak download juga, boleh klik SINI :D

Follow
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 25 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

6 comments:

  1. Ala comelnya,nak kena try ni..tapii apakan daya,storage fon dah penuh tak dpat nak install dah..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe ini pun tak lama nk delete gak ni sbb mcm bosan je.

      Delete
  2. kaella baru jer baca pasal post ni tadi dekat twitter, samalah kita gigih juga kaella cari cara nak buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kan..haruslah ikut trend, lol.

      Delete
  3. Gigih pi cari sendiri... hehehe

    ReplyDelete
  4. banyak betul nampak bendani haha

    ReplyDelete