Air Dicincang .

*kriingg* <--bunyi tepon umah , mama angkat ,
Mama : Ni ada orang nak cakap ngan hang . (sambil hulur phone kt aku)

*ish pelik betoi , sapadia pulak ni....

Aku : Heloo?
Noa:Helooo..hoit buat ape? (laaa,kak aku rupanya)
Aku :Like usual, fesbuk lah.Haha,ngape?
Noa:Saja nak sembang-sembang . Heee~ Fesbuk ngan sape je tu?
Aku : Kawan lah ,heee~ sebukkk..
Noa:Ngan boipren lettew...
Aku : Mana da boipren dah.Huh!
Noa:Laaa kenapa?
Aku:Perlu ke aku cite kat hang?Nanti hang ejek aku 8 tahun tak henti henti.
Noa:Alaaa~Aku ejek hang selama ni bukan saja saja 
Aku :Abis tu ape?Semua aku buat salah.
Noa:Sebab aku nak yang terbaik untuk adik aku.Aku taknak la hang tersalah pilih .
Aku : *sentap

='D

Ya Allah, Allah dah bagi keluarga yang cukup baik dah untuk aku.Aku ja buta selama ni .Tak nampak apa yang ada , sebab aku sibuk kejar semua yang palsu .

Ok aku sayang hang Noa.Walaupun kecik kecik dulu kita selalu tak setuju angin dan bergaduh macam anak monyet.

Sekarang kita dah tak macam anak monyet dah walaupun kadang kadang angin anak monyet tu datang juga.Thank you pasai selalu amik berat pasai aku walaupun kadang kadang aku serabut perut dan rimas nak mampoih *jujur tak? tapi lepas tu aku sedar kalau hang tak amik berat aku rasa poreber alone. Pasai hang ja kakak aku ada =) <--romantik tak?

Heee~kawan-kawan,hargai kakak anda walaupun dia celopar ke atau garang atau ape2 je lah.Hehehehe

Ok assalamualaikum


Post a Comment

24 Comments

  1. salam 4low n komen here (^_^)
    urm..awak bertuah ada family yang caring. hargai lah baik2 yer..jgn aggp caring tu sbg knkongan. mse msih ada mmg kte tak hargai yer..tapi bila dah kehilangan baru kte thu btpa menyesalnya

    just pndgn peribadi admin :)

    ReplyDelete
  2. biasa lah adik beradik.. hek3 :D

    ReplyDelete
  3. wasalam..
    thanks follow n sudi komen.
    betul tu...hee~sy hargai cuma kadang2 biasa la darah muda kan.. ;)

    ReplyDelete
  4. fiqra: ha ah... marah2 sayang

    ReplyDelete
  5. pendamba mawar : tudiaa soalan.kahkahkah

    ReplyDelete
  6. yer !! adik beradik . gaduh mcm mana pun , tu adik @ kakak @ abg kita ~

    ReplyDelete
  7. haha.kenapa aih..law single nk ngorat.haha..#jujur sangat ni

    ReplyDelete
  8. hamboi 8 tahun xhabis? ahaha. gila kentang kakak eiza. huhu

    ReplyDelete
  9. nelly :betul3...ikatan takkan putus
    pendamba mawar: ngade2..haha
    eyfa: haha tu la tak tahan telinga nanti.haha

    ReplyDelete
  10. "hargai kakak anda walaupun dia celopar ke atau garang atau ape2 je lah"

    Saya takde kakak, sape nak care saya? sobs, sobs...

    ReplyDelete
  11. ibnuismaini:alolololo soryy..takde kakak tp awk still ade kwn2 kan ;) heee...dh2 jgn sedih

    ReplyDelete
  12. stended la gaduh adik beradik. Air dicincang takkan putus...

    ReplyDelete
  13. empayar utama : kan kan,takkan putus ;)

    rj beena : hai,dtg la lagi ye

    kim heeruul : thanks =)

    bloghok : hehehe

    wanda : thanks thanks ;)

    ReplyDelete
  14. Air dicincang takkan putus,inikan pula Kakak....

    ReplyDelete
  15. abang o kakak,,both of them sebenarnye concern je psal adek2 tp ego lbh tanak tnjuk,,tu yg kdang jd cam angin monyet kan..hahaha

    :)

    ReplyDelete
  16. amranaiman : :D
    MD : betul betul ;)
    aremee : ha ah...lepas angin monyet dh hilang baru gelak balik teringat gaduh pasal bnda kecik je..malu plak masing2 kepala angin...

    ReplyDelete