Ronda Penang ;)


Wee~Deepavali datang lagi.So semua orang bercuti kan,walaupun tak sambut tapi sekurang-kurangnya dapat gather kat rumah ramai-ramai ;)

Tadi lepas asar,tiba-tiba mama cakap nak pergi Penang.Hoh,aku ngan adik-adik gelabah la,ada yang tak mandi lagi,ada yang duk tido tido,adoi berselerak kami pegi bersiap.Semangat betul dah lama tak keluar kan.Heee~

Kalut sangat sampai aku tak sempat tempek bedak pun kat muka.Moody la aku sepanjang perjalanan tu T______________T.

Sampai sana tup tap tup tap dah maghrib.Haa~Singgah mesjid sat.Lepas solat aku amik kesempatan la tempek bedak td tak sempat.Wuahaha~

Pegi makan pasembor kat Padang Kota ;) Sedap sedap.Selain tu aku order Char Koey Tiaw ,adik adik aku tiru, pastu tak berapa kick sebab tak basah ;( .Semua kecewa , padan muka sapa suruh tiru aku.Hahaha..Aku makan licin juga,lapar punya pasal.Tak cukup char koey tiaw aku, pasembor abah tak habis pun aku bedal, laksa Penang Mama pun aku bedal juga.Huahuahua,dasar perut tongsampah. ;p



Semua kelihatan Super sakai sebab kami terpaksa meredah hujan td.Huahuahua.Tu la, moralnya adalah , sediakan payung sebelum hujan lain kali, letak payung siap siap dalam kereta.Tak payah la meredah hujan macam cerita hindustan je berkejar kejaran. 


Duk asyik tangkap gambar syok sendiri je, lupa nak snap gambar pasembor penang.Wuahaha...
Tapi aku tolong gugel utk korang ye....hehehe

bahan bahannye

lepas taruk kuah
Kalau kat Negeri Sembilan , aku cari pasembor tak jumpa jumpa.Sebab kat sini orang panggil rojak.OoooOOoooOO..Baru ku tahu..Kalau kat Kedah ,rojak tu buah buahan , timun , sengkuang , nanas dan lain lain yg dah bubuh kuah manis. ;p

Nah map aku bagi free~haha,jomlah jalan-jalan di Pulau Pinang . Ohsemmm~


Love~
Assalamualaikum

p/s:tadi tak nampak sebijik pun beca.dah pupus ke?

Post a Comment

16 Comments

  1. atin pegi pagi balik maghrib laa ..

    ReplyDelete
  2. rindu pulau pinang.. kat padang kota krang bakar la best.:P

    ReplyDelete
  3. Terliur tgk rojak tu. Perghh. klu jb pn pngil rojak jgkkk :)

    ReplyDelete
  4. ko buat aku laparrrrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  5. salam...


    wahh..bestnya gi jalan2 ke utara..:)

    ReplyDelete
  6. jalan tak ajak aku naaa :)

    ReplyDelete
  7. bile maizan nak blanje kak ima pasemboQ.. terliiuQ la tgk ;(

    ReplyDelete
  8. cuti sekolah nanti akak nak paksa encik suami ke Penang makan pasembor hehehehe

    ReplyDelete
  9. atin: ooo waktu tak sama,hehehe

    pm :ye ke...wah nanti boleh try

    atika amran : haha,perbezaan loghat tapi benda yg sama...sedap2..

    izz : laparr meh sini jom kita pi pekena..haha

    sekamar rindu :wasalam.heee~best2

    eyzad : mak ikut ke macik..haha..nty den nak pegi lagi..eehehehe

    kak ima : haha.nak ke,kak ima dtg la sini XD

    bobiedanbad : Hehehe,jom2 bercuti kat utara..;)

    ReplyDelete
  10. best best ;) Tapi Pulau pinang mcm melaka awak tu jee iqa..

    ReplyDelete
  11. nape gmbar yg bawah sekali tu nmpk menyelerakan...lapar la pulak :(

    ReplyDelete
  12. dinisamsuri : haha,sy duduk kedah tp lahir kat penang.kihkih

    fiqra : lapar yea.~hehehe

    ReplyDelete