Maggie Kari Goreng ;)

Assalamualaikum , hye kawan-kawan. Aku Nak cite pasal bekfes+lunch+dinner+supper aku untuk hari nie nie. Sebenarnya aku tengah broken dead sangat-sangat ,so makan sekali sehari je. Kesian tak? Bukan taknak mintak kat abah, tapi aku malu , huhuhuhu. 

So tadi aku nak masak Maggie kari je . Tapi ......... tetibe aku rasa muak pulak . So aku buat maggie kari aku tu jadi maggie goreng . Hehe. 

Bahan-bahan tambahan :

5 ketul cili api
telur sebijik

sosej nak bnyk mana ikut suke

maggie cukup rasa

Bahan utama :

Hakhakhak... 

Nak tengok hasil dia?

Taburkan ikan bilis goreng bila dah siap. Perghh pedasnye tak terkata sebab cili tu aku tumbuk dulu mula2 . Takpe boleh meningkatkan metabolism badan seterusnya senang sikit proses aku nak turunkan berat badan kan ;)) Hikhik .

Post a Comment

27 Comments

  1. bape bungkus maggi ni?
    nampak mcm byk

    ReplyDelete
  2. arief : nanak ke?hahaha

    fikri : haa , ni lagi srg nak megi kite...

    lea : sebungkus aje..bnyk kan...;))

    ReplyDelete
  3. waaa..cedap lak acik tengok...nak cikit leh...? huhu..

    ReplyDelete
  4. hihihik..buleh2....nty yo

    ReplyDelete
  5. makan sorg jer keR???

    ReplyDelete
  6. iye la amirul.haha,laporr..mana leh kongsi2

    ReplyDelete
  7. Arrggghhh..!! Lapa! Lapa! Kenapa ada sajaa gambar makanan awal pagi ketika waktu lapar..??!! :D

    ReplyDelete
  8. cik tikah : haha, sedap la jugak..ngehngeh

    Troll : lapa?makan2....hehe

    ReplyDelete
  9. den heran ar...mcam mana tw nama den amirul

    ReplyDelete
  10. gerak hati den kuat amirul (^__^)v kahkah

    ReplyDelete
  11. yummyyy ! sedapp nyaa , tetiba rasa laparr hehehe :) wahh ! dpt idea laaa nk msk apa bila lpr :)

    ReplyDelete
  12. gerak hati?????hahahahaha..oke2

    ReplyDelete
  13. hahahaaa...bleh jadi nujum pak belalang mai lepas nie..

    ReplyDelete
  14. nujum cik mai,nujum yang temberang...hehehe

    ReplyDelete
  15. tq pm

    amirul : temberang pun betul ape kan :) wahh bangge lah..ihihihi

    ReplyDelete
  16. eleh baru teka satu betul dah bangga...hahahaha

    ReplyDelete
  17. bangga la dengan pencapaian diri sendiri..hahahak

    ReplyDelete
  18. selalu buat maggi kari goreng camni jugak...syedappp! :)

    ReplyDelete
  19. hahaha.....terbaikkk!!!

    ReplyDelete
  20. sedapnyee...kalah kedai mamak...hehe...

    ReplyDelete
  21. amirul : well u know me,ahaks..

    nazreen : hahaha, macehh awak

    ReplyDelete