Saturday, May 12, 2012

Debaran menghitung hari .

5 perkara asas 
  • laras seat tempat duduk , pastikan kaki kiri sedap tekan clach tu sampai habis
  • perbetul cermin sisi , cermin belakang
  • pakai tali pinggang keledar 
  • start enjin
  • periksa lampu & wiper
Bukit 
Tekan clac tekan brek > tarik brek tangan > tekan minyak ,tahan > angkat clac sikit dan tahan > tambah minyak > lepas handbrake .... weee~

Parking tiga penjuru 
Pusing kanan habis > balas kiri 2 kali > kon separas bahu pusing kanan balik 2 sampai habis> kereta straight terus berhenti > pusing stereng kiri habis > keluar balik

Parking sisi 
tiang separas bahu > pusing kiri habis > undur sampai nampak batu hitam ke 3 > balas kanan 2 kali , undur sampai tayar cecah garisan > pusing kanan habis dan undur .

Jalan raya 
Bergantung kepada kebolehan mengambil hati abe JPJ muahahaha.

                Errrr ape kebende aku merepek nie...Wah debaran debaran menanti JPJ aku lahhhh 15 May nie. Bayangkan ape kebondo la pusat memandu tu siksa aku, kelas memandu aku tamat 22 April lalu, 15 May baru aku ade JPJ . MEMANG AKU INGAT STEPPPP .Warghhhhhh~

Hanya mampu berserah~~~ Nyanyi lagu ombak rindu sat , wuhuuu . Korang doakan la aku . Aku sangat sangat memerlukan lesen nie sebab nak ulang alik ke kelas nanti naik kereta , kalau takde lesen aku kene naik bas . Aku tak suka pakcik bas garang, huaaaa... Takut seyh....

Ahaaaa .... tak sabar nak memegang stereng kereta secara HALAL . Muahahaha...... 

Doakan ye~ Sayang kamu kamu kamu dan kamu semualah :)
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

20 comments:

  1. amik lesen ke hehehe gud luck (^^_)


    erm BTW...yang pasal profile google tuh...kekadang FR nak folo balik tapi disebabkan ramai sangat muke pun jadi cam troll face la.......

    maleh nak cari link die haha

    ReplyDelete
  2. cik mai nak amek lesen eh. hihi saya doakan semoga semuanya dipermudahkan ya. ;)

    ReplyDelete
  3. aku amik JPJ last year . kau tahu berapa kali 5 kali . jangan terkejut ! HAHA . empat2 kali aku fail dekat bukit . dapat bayangkan tk betapa bosangnye JPJ tuu tengok aku setia dua minggu . dekat 2 bulan lebih kot baru aku pass . so goodluck la eh :)

    ReplyDelete
  4. haha.. chill je mai. good luck! :)

    ReplyDelete
  5. salam

    semoga berjaya dapat lesen yea ;)

    ReplyDelete
  6. sama dengan adik akak. test kete 15hb ni. goodluck dear :) ingat je step tuu.

    ReplyDelete
  7. good luck ye..rilex arrr senang jew..
    abg jpj sume cool2..=)
    hahahahaha

    ReplyDelete
  8. alahai, teringat masa test jpj dulu. semua benda dah perfect. tetiba baru teringat seat belt tak pakai. tak pasal2 kena potong marks haha.
    allthebest mai!

    ReplyDelete
  9. gud luck.. aku pon dah buat qti.. test jpj je belom... hehehe... lesen kereta buat cukup syarat je... sbb lebih prefer naik moto.. hehehe

    ReplyDelete
  10. gracias semua..tenkiu2 bagi semangat..hehek...

    ReplyDelete
  11. ary dah lma ada lesen tapi baru dapat bawa lesen secara ske2 ati^^

    ReplyDelete
  12. ai harap je ade lesen.. Da dkat 2 taon. Haram pndai bwk. Mntg2 ada hencik dreba. Hahaha.

    ReplyDelete
  13. ary :mai takde lesen brani bwk auto jelah..ngehngeh

    mrs mell : hakhak , best la ade drebar, mai kena berdikari,hukhuk

    ReplyDelete
  14. all the best ye.. lau JPJ laki kenyit mata jew :P

    ReplyDelete
  15. wahhh,dah nak test nih..gudluck..;)

    ReplyDelete
  16. dgr kate abe jpj ensom,muahahaha

    thanks ara afiq , thanks cik puan muda umi

    ReplyDelete
  17. wah..nak test yea.moga dapat bawak kete dgn cara halal nnt yea.gd luck..hehe

    ReplyDelete
  18. JPJ? nak tips? pandai masak? huh..pagi2 tu gi masak nasi ayam. pastikan letak peha ayam 3 ketul dalam bekas tu. try set time masa nak test tu, tengah hari..time test tu, huh, bagi je bekal tu kt jpj tu. confirm!!!

    ReplyDelete