Menu

Sunday, May 13, 2012

Check email , wohaa den dapek duit 2 juta...

Assalamualaikum,

Macam biasa pepagi buta nie den memang aktif. Tak rasa mengantuk pun , Encik Akmal dah lama berdengkur kat sebelah, err okay den tipu, dia berdengkur dalam telefon, den malas nak letak telefon, dengar jelah dia berdengkur, halwa telinga, bhahaha :P

Ok dah dah melalut, memula den check email yahoo. Dah lama tak buka, puluh2 ribu lemon la dlm inbox tu, sambil terfikir ,kan best kalau follower blog pun ribu ribu riban mcm inbox yahoo mail nie.

*pangggg* 

Tampo pipi. Toksah berangan kelaut, entry pun entah pape, nak dapat ramai follower. Muahaha.. Ok den tacing bila orang kata blogger jaja cerita peribadi ni tak sayang maruah la , jual cerita masalah peribadi la, kaut follower cara kotor la. Apekejadahnya. Dah nama pun blog peribadi takkan den nak tulis kisah atok jiran kepada jiran den kot ~ Arghhh tension.

Ok stop emosi.

\(^__^)/ senyummmmmmmmm .

Nahhh hai , sekali tengok ada msg dari celcom lah . Kihkih :P Apedia nie.

Ahaaa... Bil telefon bulan nie RM41 lah . Bahahaha. Bulan lepas RM20 je. Aigooo . Macam biasalah , tenkiu Akmal (^__^)v .Sayang awok . Ehehehe takdelah , bulan nie den g bayor sendiri lah , sikit je pon. Erhhh . Tengok lah dulu , erhhh ape aku merepek nie, lalala~

Pastukannnn , pastukan...... den dapek msg daripada sorang makcik bernama Zanzila. Haaa ni baru cite yg kene ngan tajuk entry nie...

Kepada yang dihormati,

Saya adalah seorang insan yang mulia yang tidak dikenali tetapi saya hendak mencari seseorang yang boleh dipercayai untuk mengendalikan sebidang hartanah saya untuk didermakan kepada persatuan Barah Malaysia.

Saya baru diberitahu yang saya menghidap penyakit barah tahap terakhir yang tidak ada harapan untuk hidup di dunia ini.Saya menyesal kerana tidak membuat perubatan bila mula mengetahui tentang penyakit barah saya.Saya harap Allah akan memaafkan saya kerana tidak meminta pertolongan sebelum ini.

Saya tidak ada rezeki untuk menimang cahaya mata kerana saya terlalu menumpukan perhatian saya kepada kerjaya saya.Oleh itu,saya mempunyai sebidang hartanah yang saya hendak menderma kepada Persatuan Barah Malaysia untuk kebajikan dan menolong orang-orang yang menghidap penyakit seperti saya dan menguruskan program dan perubatan untuk pesakit barah.

Masa untuk saya hidup sangat singkat dan saya tidak mempunyai masa untuk mambuat kajian tentang penyakit saya dan saya memerlukan seseorng yang boleh menguruskan hasrat saya yang terakhir sebelum saya menghembuskan nafas yang terakhir.Saya meletakkan harapan dan kepercayaan kepada anda untuk menguruskan kewangan saya untuk didermakan kepada persatuan yang lain yang memerlukan bantuan juga.Ini juga adalah permintaan arwah suami saya sebelum dia meninggal dunia dan saya tidak ada hasrat untuk meninggalkan harta-harta saya kepada kerajaan kerana duit tersebut akan dipergunakan oleh orang orang politik dan ini tidak menghasilkan apa-apa kebaikan dan saya tidak diberikan pahala di dunia akhirat.

Saya sangat mengharapkan duit yang didermakan sebanyak 2 juta sterling pound digunakan dengan tujuan baik daripada saya.

Bila anda menerima email ini,sila hubungi dan memberi informasi anda kepada peguam saya untuk arahan selanjutnya.

Saya mengucapkan terima kasih terlebih dahulu kerana saya hanya mempunyai masa yang singkat dan tidak dapat mengenali anda terlebih dahulu.

Yang Benar

Pn. Zanzila binti Hashim 
From: Malaysia 
Email: Zanzila@hotmail.my

Ahaaa , actually msg nie dah lamo , den lupa nak khabor. 

Pastu den balas , konon konon eksaited tahap kelangit. 

Dia reply balik , td den sedar. Wohaaa . Ingat makcik nie tak baca dah reply den tu.

Kepada yang dihormati,

Terima kasih diatas perhatian anda untuk membalas kepada email saya yang tak seberapa ini.Saya tahu dengan datangnya email saya ini membuatkan anda keliru dan sangsi tapi saya percaya dengan ketentuan alla subhanahuataala saya menemui kamu walaupun tidak dengan mata kasar kerana saya bermastatin di United Kingdom bersama suami yang menjalankan perniagaan kecil-kecilan sejak 1975 sebelum beliau meninggal dunia 5 yahun lalu dan kini munggin tiba pula giliran saya dijemput kerana saya juga menjalankan kemoterapi intensif Operasi kerana pertumbuhan kanser payudara dan semakin teruk sehingga bernanah dan mengeluarkan bau yang kurang senang.hanya tuhan saja yang dapat membantu saya dan kakitangan hospital yang banyak memberi dorongan semangat untuk saya teruskan sisa-sisa hidup saya selama ini.Dengan doa saudara-mara dan juga teman-teman saya masih lagi boleh bernafas.

Sebelum beliau meninggalkan saya 5 tahun lalu kami bersetuju untuk melantik seorang peguam keluarga sebagai menjalankan perniagaan dan perbankan kami di Inggeris Raya disini untuk tujuan amal dan alhamdulillah beliau taat dan amanah menjalankan tugasanya.Saya dan suami berasa amat teruja kiranya dana kami ini dapat di berikan pada yang memerlukan di malaysia tanah tumpahnya darah kami tetapi sukar untuk saya menjalankan projek amal di malaysia kerana keuzuran saya ketika ini.

Keinginan saya yang terakhir ini dapat kiranya dana saya diuruskan untuk tujuan amal bagi yang memerlukan di malaysia.Dan jika anda orang yang boleh diamanahkan suka kiranya saya ingin beramah mesra untuk tujuan dedikasi antara saya dan keluarga anda sebelum saya meamanahkanya dengan membahagikan 70% tersebut di atas orang-orang yang memerlukan manakala 30% lagi untuk jenis assistant .Peguam saya akan menangani semuanya jika semuanya termaktub.Semoga allah merestui hubungan ini dengan tujuan murni.

Disini saya juga suka kiranya jika kamu dapat menghubungi peguam saya yang berkhidmat untuk tujuan mengenali dan mengetahui dengan lebih dekat lagi.

Tel:     +447031741868


Tuhan memberkati,

Pn. Zanzila binti Hashim 
From: Malaysia 

Errrr....No comment. Malas nak amik tahu dah la. Kalau korang berminat berinteraksi dengan makcik nie, hubungilah peguam makcik tersebut.
Sekian terima kasih.

Den nak tido dengan penuh kesedihan , besok hari terakhir anak buah den dekat umah den ni (T__T) . Lepas nie dia balik umah dia dah, sedih hatiku sedih sekali.

I'm gonna miss u muchuk auntie. Uwaaaaaaa.....

Auntie sayang dania dengan seluruh jiwa raga berserta urat-urat dan salur salur darah auntie ini . Wohaaa.... Ini baru anak kakak aku. Belum aku punya . Bhahaha. OK FOINE~!!Stopppp the gatalan ... Lalala~
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

26 comments:

  1. pergh.. ini serius (macam suara ming ming dalam citer wonderpets)...
    baca mcm betul, tapi takut kena tipu je la... hmm..

    ReplyDelete
  2. kannn sebab tu mai taknak layan la...berjaga2 . lagipun takpelah , dah bahagia dgn kehidupan skrg , takperlu jalan mudah mcm nie.huhu

    ReplyDelete
  3. ini masuk dlm spam box je ni.. hehe..

    ReplyDelete
  4. tak payah la layan benda mcm tu.org skarang ni kena hati2.mcm2 cara diorg guna utk menipu

    ReplyDelete
  5. takut org tu tpu jekan cikmai..huhu... btw..cumella dania tu...^__^

    ReplyDelete
  6. Xleh percaya bnda2 cm nie. takot kna tipu je~ skrg mmg trend antar msg cm nie kot. kdg2 dr org puteh. knal pon x. huuu. pelik =,="

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. kim salam kat dania ea :D

    wuhuuu..dapek 2 juta... bagi sikit.. bagi sikit ^_^

    ReplyDelete
  9. fuyyooo 2 juta. nnti kita share 50-50 yek. hehe.. byk kan email mcm tu skang. nak kelentong pon agak2 la. huuu.. :)

    ReplyDelete
  10. email tipu eh eh ? hehe..

    amboi skali salur2 darah ye.. hahaha

    ReplyDelete
  11. Meyh sini , aku berminat , bleh kaa ? HEWHEW !

    ReplyDelete
  12. sekarang ni kita tak boleh percaya sembarangan orang dik.

    ReplyDelete
  13. saya pernah dapat dua email camni. satu dr uk. satu lagi dari mana tah. tp isinya mmg nak bagi duit. alahh pastu saya delete je. bhaha

    ReplyDelete
  14. selalu gak la dapat emel camni.kalau betul la,memang dah lama saya jadi jutawan.hahaha..

    ReplyDelete
  15. salam

    anak sedara boleh dikatakan penganti kepada anak sendiri juga,,,

    ReplyDelete
  16. entah betul entah tidak makcik tu.

    ReplyDelete
  17. layan je..jangan la smp nk jmp ke ape..main balas2 emel. macam best je.. tp care, jgn smp hanyuttt... =)

    ReplyDelete
  18. saya pun ada dapat gak emel dr mkck zanzila hashim ni...

    Kepada yang dihormati,

    Terima kasih diatas perhatian anda untuk membalas kepada email saya yang tak seberapa ini.Saya tahu dengan datangnya email saya ini membuatkan anda keliru dan sangsi tapi saya percaya dengan ketentuan alla subhanahuataala saya menemui kamu walaupun tidak dengan mata kasar kerana saya bermastatin di United Kingdom bersama suami yang menjalankan perniagaan kecil-kecilan sejak 1975 sebelum beliau meninggal dunia 5 yahun lalu dan kini munggin tiba pula giliran saya dijemput kerana saya juga menjalankan kemoterapi intensif Operasi kerana pertumbuhan kanser payudara dan semakin teruk sehingga bernanah dan mengeluarkan bau yang kurang senang.hanya tuhan saja yang dapat membantu saya dan kakitangan hospital yang banyak memberi dorongan semangat untuk saya teruskan sisa-sisa hidup saya selama ini.Dengan doa saudara-mara dan juga teman-teman saya masih lagi boleh bernafas.

    Sebelum beliau meninggalkan saya 5 tahun lalu kami bersetuju untuk melantik seorang peguam keluarga sebagai menjalankan perniagaan dan perbankan kami di Inggeris Raya disini untuk tujuan amal dan alhamdulillah beliau taat dan amanah menjalankan tugasanya.Saya dan suami berasa amat teruja kiranya dana kami ini dapat di berikan pada yang memerlukan di malaysia tanah tumpahnya darah kami tetapi sukar untuk saya menjalankan projek amal di malaysia kerana keuzuran saya ketika ini.

    Keinginan saya yang terakhir ini dapat kiranya dana saya diuruskan untuk tujuan amal bagi yang memerlukan di malaysia.Dan jika anda orang yang boleh diamanahkan suka kiranya saya ingin beramah mesra untuk tujuan dedikasi antara saya dan keluarga anda sebelum saya meamanahkanya dengan membahagikan 70% tersebut di atas orang-orang yang memerlukan manakala 30% lagi untuk jenis assistant .Peguam saya akan menangani semuanya jika semuanya termaktub.Semoga allah merestui hubungan ini dengan tujuan murni.

    Disini saya juga suka kiranya jika kamu dapat menghubungi peguam saya yang berkhidmat untuk tujuan mengenali dan mengetahui dengan lebih dekat lagi.

    Email: davidlehman12@yahoo.co.uk
    Tel: +447031741868


    Tuhan memberkati,

    Pn. Zanzila binti Hashim
    From: Malaysia
    Email: Zanzila@hotmail.my

    ntah betul ke idak...tp mmg banyak dpt emel begini...ntah hapa2...kna berhati2.

    ReplyDelete
  19. saya pun ada dapat gak emel dr puan zanzila hashim ni.

    Kepada yang dihormati,

    Terima kasih diatas perhatian anda untuk membalas kepada email saya yang tak seberapa ini.Saya tahu dengan datangnya email saya ini membuatkan anda keliru dan sangsi tapi saya percaya dengan ketentuan alla subhanahuataala saya menemui kamu walaupun tidak dengan mata kasar kerana saya bermastatin di United Kingdom bersama suami yang menjalankan perniagaan kecil-kecilan sejak 1975 sebelum beliau meninggal dunia 5 yahun lalu dan kini munggin tiba pula giliran saya dijemput kerana saya juga menjalankan kemoterapi intensif Operasi kerana pertumbuhan kanser payudara dan semakin teruk sehingga bernanah dan mengeluarkan bau yang kurang senang.hanya tuhan saja yang dapat membantu saya dan kakitangan hospital yang banyak memberi dorongan semangat untuk saya teruskan sisa-sisa hidup saya selama ini.Dengan doa saudara-mara dan juga teman-teman saya masih lagi boleh bernafas.

    Sebelum beliau meninggalkan saya 5 tahun lalu kami bersetuju untuk melantik seorang peguam keluarga sebagai menjalankan perniagaan dan perbankan kami di Inggeris Raya disini untuk tujuan amal dan alhamdulillah beliau taat dan amanah menjalankan tugasanya.Saya dan suami berasa amat teruja kiranya dana kami ini dapat di berikan pada yang memerlukan di malaysia tanah tumpahnya darah kami tetapi sukar untuk saya menjalankan projek amal di malaysia kerana keuzuran saya ketika ini.

    Keinginan saya yang terakhir ini dapat kiranya dana saya diuruskan untuk tujuan amal bagi yang memerlukan di malaysia.Dan jika anda orang yang boleh diamanahkan suka kiranya saya ingin beramah mesra untuk tujuan dedikasi antara saya dan keluarga anda sebelum saya meamanahkanya dengan membahagikan 70% tersebut di atas orang-orang yang memerlukan manakala 30% lagi untuk jenis assistant .Peguam saya akan menangani semuanya jika semuanya termaktub.Semoga allah merestui hubungan ini dengan tujuan murni.

    Disini saya juga suka kiranya jika kamu dapat menghubungi peguam saya yang berkhidmat untuk tujuan mengenali dan mengetahui dengan lebih dekat lagi.

    Email: davidlehman12@yahoo.co.uk
    Tel: +447031741868


    Tuhan memberkati,

    Pn. Zanzila binti Hashim
    From: Malaysia
    Email: Zanzila@hotmail.my

    ntah betul ke idak...tp mmg byk dpt emel bgni...ntah hapa2...kena hati2.

    ReplyDelete
  20. hahahha lantak dieorang la....dieorang bukan tau pun apa itu blogging...lagipun kite bukan jaja maruah pun

    ReplyDelete
  21. rugi tak layan,hilang dah juta-juta..hihi..rajin ek g layan pulak makcik tu..;)

    ReplyDelete
  22. Salam mai..emel merapu ni salu dapat kat gmail kan? :)

    Sama la..merapu2 la si spammer ni, tawarkan duit bla bla bla. Yang pelik tu, ada manusia yg percaya tu.. tu yang tak paham.

    ReplyDelete
  23. saya pun dapat mesej kat email dari Zanzila binti hashim...

    SAMA, SEBIJI, bapak ah SAMA GILO die bagi pada CIK MAI..

    saya tak layan pun mesej die, ntah dari mana ntah die dapat email saya =D hehehe

    ReplyDelete
  24. Sy br dpt emel tu hr nie..sb tu try check..byk lg rpanya yg trima emel yg sma mcm sy..huhuhu

    ReplyDelete