Monday, May 7, 2012

Promosi blog yang berkesan :)

Assalamualaikum , 

Aku nak cakap pasal ape td? Pasal promosi yang berkesankan? Okok , bagi aku yang agak baru gak lah berkecimpung dalam dunia blog nie , aku rasa cara nak promosikan blog yang paling aku rasa berkesan adalah.

Facebook

Selain wall dan fanpage aku, aku selalu gak ping kan entry aku dekan group-group blogger. Ah lantak la orang nak bace ke tak, at least aku usaha ping kan :)
Blogwalking

Aku selalu gak blogwalking dari blog ke blog . Aku tengok kat fibox tu mana-mana ade nama yang sedap menarik tertarik hati aku aku klik la. Bila blogwalking secara tak langsung dapat promosikan blog kita kat orang .

Drop komen

Drop komen lagi penting. Aku suka drop komen kat blog orang . Mesti tuan blog suka kan . Ye la sape tak suka orang komen entry dia. At least dia akan rasa org baca gak rupanya entry dia. Bak kata sifu kesayangan saya kak mell , Bila kite bahagiakn org.. Kita pun turut bahagia tau.. Dgr ckp sifu ni. Hahaha..


Tinggal jejak kat shoutbox
Kalau tak tinggal jejak camne orang nak datang balik ye dok? Kalau tinggal jejak tu jangan plak pakse2 dia "FOLLOW I BACK OR I UNFOLLOW YOOUUUUUUU ARGGHHH FIRE2!" Kebende tuuuu , bhahahahaha..... Dan lagi satu, kalau nak tggl jejak kat shoutbox pastikan korang pun ade shoutbox ok. Kalau korang takde sila tggl jejak kat komen. Not fair not fair.
Chatting
Chatting pon boleh tolong mempromosikan blog korang tau . Aku selalu chat kat sini je , sebab pengguna sana polite dan saling menghormati serta mesra. Hihihi :)

Kebenda tips kau share nie Mai, semua orang tahu laaaa pasal nie...bhahaha..... Eh suke aty ai la nak kongsi tips ape pun . Lalala~ Sayang korang yang sudi baca..Kihkihkih :*

Good night :)
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

24 comments:

  1. janji kongsi ilmu.. kan..? hehehe

    ReplyDelete
  2. ada tak tips ntuk promote blog bagi orang yang sibuk? ^^

    ReplyDelete
  3. tips bagus ni..thanks sharing..

    ReplyDelete
  4. nani : thanks , hehe

    pha : hihi, betul betul betul

    ary : tu kena tnya rahsia blogger femes fatin liyana tu

    teratak hati : sama sama kak :)

    ReplyDelete
  5. chatting tu xpnh try lagi.. hehe

    ReplyDelete
  6. gud2.. tip yg bagus... tp sayangnya ai xleh pomot kat fb.. law tak mesti ribu riban ai punye polower.. hahahak..

    jap! jap! name sifu kene petik... malunya...... bahagia rasa... hihi..
    love yuu sayunk..

    ReplyDelete
  7. whoa.. tips y berguna :D hehe

    ReplyDelete
  8. hehehe nama sifu penting tu, siap copy ayt dari komen kak mell lg...

    miss nana : thanks dear

    as : hehehe, macehhh

    ReplyDelete
  9. haaa tips berguna utk blogger baru mcm saya .
    btw lawa kawasaki >,<

    ReplyDelete
  10. hehehe , kongsi pengalaman je nina..lawa ke? macehhh , hehehe

    ReplyDelete
  11. Terima kasih untuk perkongsian tips yang berguna nie untuk saya yang masih newbie.. =)

    ReplyDelete
  12. nice tips. saye slalu buat yg pertme & kedua . huhu. drop komen jarang sbb saye silent reader ;)

    ReplyDelete
  13. hai.. bagus sangat entry nie sbb sy pon nk promo blog sy tpi xlh cntik mcm blog nie sbb tlmpau sibuk dengan kuliah. tpi kalau ada yg sudi singgah alhamdulillah ni dia alamatny http://thelivelovela.blogspot.com/ . harapnya sudi lah like post atau komen pape yg ptut. nnti sy try use the better layout or add the advertisement later thanks!

    ReplyDelete
  14. terima kasih sgt sbb kongsi benda camni.saya nie newbie dlm blog nie.

    ReplyDelete
  15. Salam. Nice info untuk blogger baru mcm saya.

    Jemput menjengah ke blog saya www.seaweedzy.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. ur tips make me fun =)..thanks for the sharing

    ReplyDelete
  17. thanks for the sharing info yg sgt menghiburkan hati =)

    ReplyDelete
  18. Bagi sesiapa yang berminat untuk menjaga kecantikan kulit dan menjaga bentuk badan agar lebih cantik..boleh la tgok2 kt blog saye

    http://perfumebranded2906.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. tq share ilmu...follow saya eh..sy baru g kt dunia blog sweetmamamia.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. tq share ilmu...follow saya eh..sy baru g kt dunia blog sweetmamamia.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. salam perkenalan..tq for share ilmu..lagi2 saya yang baru ni ha.. t follow saya eh.. ;) tenkiuuuuu

    ReplyDelete
  22. nice tips jemput ke blog saya juga dan berikan sedikit tips ye
    https://thisisme-38.blogspot.my/

    ReplyDelete