Monday, April 30, 2012

Tutorial : Tayang Entry Lama-lama

Assalamualaikum . Ehewwww . Lepas first time den buat Segmen Bloglist *klik kalau nak join, den nak buat first tutorial pulak. Muahaha. 

Cuba korang tengok kat blog aku , kat sidebar tu, yang kat bawah2 tu . Ade nampak nie tak?



Kalau korang rasa best . Senang nak tengok entry lama-lama . Meh den nak kongsikan kod dia :)

<div style="border: 2px solid rgb(51, 255, 51); overflow: auto; height: 355px;" margin="5px" ;>
<script style="text/javascript" src="http://www.srbekasi.org/daftar-isi.txt"></script><script style="text/javascript">var numposts = 1000;var showpostdate = false;var showpostsummary = false;var numchars = 100;var standardstyling = true;</script><script src="http://urlBLOGKORANG.blogspot.com/feeds/posts/default?orderby=published&alt=json-in-script&max-results=999&callback=showrecentposts"></script>
</div>

Copy kod tu , paste macam biasa dalam design>add a gadget>html 

Ahaaaa itu je yang den nak berkongsi . Den dah buat benda nie lama dah .http://www.penulissenja.com/ yang ajar mai dulu .

Kalau dah try pastu menjadi , bgtau la mai yea .

errk gambo hiasan 


K assalamualaikum .
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

6 comments:

  1. bloglist yg berjaya...tahniah...folower naik mendadak...

    ReplyDelete
  2. errr kak ima xsempat join bloglist =-='

    thanks tutor. jadik! :)

    ReplyDelete
  3. sama sama kak ima :)

    tq sesumpah :)

    ReplyDelete