Sunday, April 22, 2012

Salahkah memilih pasangan?

jangan salahkan orang yang terlalu memilih, tapi cerminlah diri kenapa tak jadi yang terpilih

 Actually aku tengah tunggu mama amik aku time kat kelas driving td . Bosan sejam menunggu , lambat bonar . Aku pun on facebook . 

Bila on , bukan niat hati nak stalk orang tp dah naik kat newsfeed aku , so aku hayati jelah drama minggu ini kat status seorang kawan aku neyh . Muahaha.

Ceritanya begini ~

Boboy  : Awok saya dah lama suka awak  . (ayat diubahsuai supaya tak geli sangat)
Gegurl : Zzzz~  (ayat diubahsuai supaya tak menghiris hati sangat)


So beberapa minit kemudian naik status boboy tu .

Boboy - Semuanya memilih!!!!!!!!!!!!!! (ayat sebenar)

Erkkk , terkedu aku . Gegurl pon kawan aku , boboy pon kawan aku . Laluuuu aku terfikirlah ayat kat atas tu . Nak aku ulang?

jangan salahkan orang yang terlalu memilih, tapi cerminlah diri kenapa tak jadi yang terpilih
Bagi aku lahhhh. Errr aku tegaskan kat sini siap2 ni cuma pendapat aku lah yea. Tak salah gegurl tu nak memilih pon. Bukan maksud aku hina sangat kawan aku si boboy ney. Tapi ye lah , orang lain sibuk sambung pelajaran sekarang , kalau yang tak sambung pun sekurang-kurangnya dia cari kerja yang at least boleh lah jugak hidup atas kaki sendiri . 

Tapi si boboy nieeeeee . Haiiiiilaaa labu, duk naik moto weng sana weng sini dalam taman , enjoy lepak tepi tepi longkang . Tak sayang diri lah tu. 

Kalau tak sayang diri , macam mana orang nak sayang kita .

Umur bukan kanak-kanak , kalau nak cari pasangan sekarang nie biarlah memang matlamat menuju ke alam rumah tangga.

Akmal pernah kata kat aku :

Awak. Bercinta nie macam pelaburan . Kita melabur duit . Melabur masa . Melabur tenaga . Mestilah kita mengharap yang baik-baik kan :) Sampai ke akhir usia.

Terima Kasih mengingatkan. Ye memang cinta bukan perkara yang boleh dibuat main . Selain melabur duit , masa , tenaga , cinta kan melibatkan hati. Boleh tersiksakan kalau asyik main-main. Oh tak dapat aku bayangkan.

And aku as seorang perempuan , mestilah aku cari pasangan yang mampu jadi imam rumahtangga aku dunia akhirat , mampu cintai kekurangan aku . Eh , sebenarnya perempuan (tak semualah, aku maksudkan yg mcm aku je ,huahuahua) takdelah nak yang kaya sangat, cuma kalau boleh biarlah rajin kerja, terjamin sikit hidup.Huahuahua.

So kalau boboy baca nie, ye jap lagi aku post kat fb aku so aku harap boboy kau klik la link nie dan baca. Sayanglah diri kau tu , stoplah merempit sana sini . Kalau taknak belajar dah , cari lah kerja ye . Aku sure nanti kau dapat la princess kau tu . 


Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

19 comments:

  1. haha. what a very g0od sh0t since last time i read y0ur p0st in ur bl0g. rajin2 la mengep0st p0st baru yep ! syok gak baca p0st k0 ni, mezan !

    ReplyDelete
  2. tenkiu ye Mira sudi bace blog den ni haaa... terharunya T__T....

    ReplyDelete
  3. thumbs up maiz!!!serius ske post nih:)

    ReplyDelete
  4. walaupon nmpak macam memilih, tapi, realitynya, kadang2 bnde tu perlu.. hehhe..

    ReplyDelete
  5. tq sokongan ain..love u

    pha : mmg perlu kan,tmbh2 zaman skrg

    ReplyDelete
  6. yess betul.nk ngorat tapi xte plajaran bagai,pastu nk salahkan si die kerna tak dipilih....ishhh

    ReplyDelete
  7. haha kan...sbb tu kita kena selalu muhasabah..haiii la....

    ReplyDelete
  8. eh wait wait wait.

    si boboy tu mengorat dalam fb ? muaaahahahahaha. opss. sorry

    "jangan salahkan orang yang terlalu memilih, tapi cerminlah diri kenapa tak jadi yang terpilih"

    :)

    ReplyDelete
  9. wow....hehehe..nice post then...

    ReplyDelete
  10. arif : haha salah step la ngorat dlm fb. semua org nmpk...

    amoy : hehehe. tq awak

    ReplyDelete
  11. Boboy gegurl plak daaa , HHAHA :)

    ReplyDelete
  12. takkan nak pakai nama betul..ngek....

    ReplyDelete
  13. Eh kite baru buat video menampilkan BOBOY boi hehehehehhee........

    well,thats right...as a man memang kene ade kerja,agama,dan tanggungjawab......baru boleh miliki anak orang.....agama pling top sekali sebab nak bimbing isteri dan nak melahirkan khalifah di muka bumi..

    kerja-- kena ade kerja baru wujudnya income yang ini nafkah...

    tanggungjawab-- tak berani komen...tapi ciri yg ketiga ni penting utk menentukan sekuat mana lelaki itu.....tanggungjawab ? nmpak ringan tapi berat......

    (-_-") panjangnya FR tulis ..

    ReplyDelete
  14. fariz reza : huhu sedihlah video baru kamu tu... dah tgk dah ...
    betul,nak jadi suami kena lah bertanggungjawab boleh bimbing isteri dunia akhirat...kalau malas kerja cmne nak bg makan anak2 nty...huhu

    *takpe komen panjang . ade point.hehehe

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. yap thats right....
    erm regarding balasan komen cik mai kat blog fariz tu.....

    1) erm...menuntut ilmu tu universal...yang penting ilmu agama yg berpandukan Al-Quran dan As-sunnah...yg penting ilmu tu ilmu yg benar la jgn pulak ilmu yg syirik macam ilmu sihir tang tu kene selidik dulu ilmu tu benar ke tak ikut ajaran agama...tapi macam dlam entry ty...mnuntut ilmu agama wajib.....sikit atau bnyak tak pnting yg pnting ade iniatiatif...
    wallahualam

    2) yap ceramah UAI boleh la tu......ceramah agama...lagi bagus...molekla tu orangnya ulama' arif ttg agama...sumber dari tu yg kita mahukan utk mnuntut ilmu agama...wallahualam

    3) erm dashboard baru susah la...lambat...tapi kalo background die boleh adjust letak gamba ke lagi best takde la plain je....

    ReplyDelete
  17. tgelak sy ms bc awk tulis "weng sana wenng sini"..hehe..nice post! agree with what u have written up there mai =]

    ReplyDelete
  18. ahahaha ... thanks sudi baca ye indah mulya ...

    ReplyDelete
  19. betul lah. tak boleh salahkan owg tuh kalau tak dipilih..
    jak masing2 kan untuk yg terbaik :")

    ReplyDelete