Latest Posts

Demimu abang JPJ

By June 05, 2012

Assalamualaikum.

Ahaaa... Yang selalu baca blog Mai mesti tahu Mai failed JPJ haritu sebab langgar lampu isyaratkan. So 6 Jun nie , eh dah tak lama dah ,  Mai ada repeat test . Pehhhh mcm ape lagi . Ingat tak payah dah jumpa abang JPJ tu dah, tahulah ensom belake , tp takmolahhhhh deting banyak banyak kali ngan korang wahai abe jpj, bebaskan dakuuuu bebaskan dakuuuu (sepak kang popuan ni tetibe hiperbola lelebih malam2.muahaha)

Tadi Mai ajak la mama pergi berlatih bawak kereta kejap untuk persediaan JPJ nanti . Yelahhhh dah lama tak pegang stereng mestilah gementar kan... Ulalalala~~

Oleh sebab kawasan ujian JPJ nanti berbukit . So aku pon ajak la mama pergi kawasan berbukit... Cewahhh dengan yakinnya nie...

Mama : Ok berhenti disini ....
Aku    : *Streeeettttttt break keta , tarik handbreak. Eh mama macam na nak jalan balik ney?
Mama : Ok tekan minyak, angkat clach slow2 , turunkan handbreak...

Kawan-kawan nak tahu tak apa jadi seterusnya?

Weeeeee~ kereta kami dengan gumbiranya meluncur ke bawah.

Mama : Eh tekan brekkkkkk!!!!!!!!!!!!
Aku    : Break laju*


Mama : Ok tekan minyak, angkat clach slow2 , turunkan handbreak...


Weeeeee~ kereta kami dengan gumbiranya meluncur ke bawah.


Mama : Ok tekan minyak, angkat clach slow2 , turunkan handbreak...


Weeeeee~ kereta kami dengan gumbiranya meluncur ke bawah.



Mama : Ok tekan minyak, angkat clach slow2 , turunkan handbreak...


Weeeeee~ kereta kami dengan gumbiranya meluncur ke bawah.


Dah sudah , akhirnya tiada harapan untuk kereta kami bergerak kehadapan semula. Mama pun cakap, "biarlah dia meluncur sampai ke bawah"


Hebat tak aku bawak kereta harini? Bebudak motor yang lalu lalang semua pandang kereta kami dengan muka pelik bin ajaib.. eh ape pandang-pandang, akak lawa sangat eh? Muahahahaha...

Begitulah endingnya cerita pelajaran memandu aku kali ini. Esok hari terakhir aku nak berlatih sebelum 6 Jun nie.

Ya Allah , permudahkanlah urusanku ~

You Might Also Like

32 Readers ♥

  1. senang eh...nty mai cube lagi...hehe

    ReplyDelete
  2. selamat berlatih mai. takkan nk jumpa abg jpj lg buat kali ke-3 kot. hehe.. caiyok caiyok! :)

    ReplyDelete
  3. @chic na : tamoooo tamoooo..wuwuwuwuwuw...cemuih dah cek...hehehe , macehhh~ doa2

    ReplyDelete
  4. rajen2 berlatih..semoga berjaya...

    ReplyDelete
  5. @syukri : time kasih awak..besok je last nak berlatih pun..huhu

    ReplyDelete
  6. hari ahad lepas baru jer akak hampir2 kena langgar dgn 1 kete nih kat bukit mai ker tuh??? hehehehe sbb die pun mcm tgh belajar jugak kat area bukit beruntung pastu akak hon hehehehe

    ReplyDelete
  7. eh sama laa kita . 6 Jun jugak ! nervous kan :(

    ReplyDelete
  8. @masmira : hahahaha.... geng mai ler tu ,budak budak baru belajar :P

    ReplyDelete
  9. @aina mansor ; good luck awak..haha , mai nervous gak ni..dup dap dup dap

    ReplyDelete
  10. haha. tak suka bukit :D lepasni bawa auto je. senang. minyak brek je :)

    ReplyDelete
  11. hahah rilek je mai...cool je...anggap semua tu dah ade dalam diri je teknik memandu tu

    ReplyDelete
  12. @nadnod : haha tp kete mai manual..ayoo seram gambo awak.haha

    @fr : rileks yea..fuuhh fuhhh

    ReplyDelete
  13. hehe. lawak je :) btw gudluck nti

    ReplyDelete
  14. good luck utk esok..
    kenyit2 mata sikit kat abg JPJ tuh..hehe

    ReplyDelete
  15. haha leklah mai . dulu kite jpj 5 kali tahu . empat - empat kali fail dekat bukit . bayangkan . betapa seksanya nak hadap muka JPJ tu sume . btw , goodluck ^^

    ReplyDelete
  16. haha. tekan minyak lebih sikit dear, barulah die jalan ke depan. ;)

    ReplyDelete
  17. senang je bila time bukit tu. cuma jangan gabra. tenang dan paktis selalu. mesti dapat buat :)

    ReplyDelete
  18. cikmai kena kenyit kenyit mata dgn abg jpj ni. hihi

    #belajar kereta yg ringgan dulu cikmai. ni org la yg ckp. kita mmg takkan bwk kereta sampai bila bila. haha

    ReplyDelete
  19. haha . kelakar laa yang time " meluncur dengan gembira nya meluncur ke bawah " . haha .. *senyum kambing je bila baca entri ni ..

    ReplyDelete
  20. hikhikhik. sy pon penah jugak kena repeat sekali kes xlepas bukit. wkwkwkw

    ReplyDelete
  21. takpaaaa semogaaa timee ujian nanti lepass ok

    ReplyDelete
  22. hehe..part bukit ney..memang ramai y pandai memandu..pandai pandu kereta ke belakang..hehe..masa test dulu..tunggu turn..lucu jgk tgk y len..smpai part me..haha..lg la funny..kreta bjaln gostand..hehe..

    ReplyDelete
  23. @moshie : ehehe... mekasih awak...

    @yaya : tenkiu awak... *wink wink

    @gdsbnga : perghhh tanak tgk abe tu bnyk2 kali dah...

    @9n0l4: haha ok ok roger

    @sayidah : tenkiu kak...

    @gadis : hahaha kenyit2 la besok..kene dgr nasihat org dh de lesen.haha

    @dhia adawiyah : ehhheee gelakkan akak yea...

    ReplyDelete
  24. @cikwahidaidris : haha bukit ni payoh la..

    @ieqah :AAMIIN~!

    @etysalbiah : hahaha keta gostan..tu la jd kt mai semalam

    ReplyDelete
  25. haha . kelakar nye kak . hihi
    btw gud luck k :p

    ReplyDelete
  26. untungla ada mama yg jd blh jd cikgu.. haha..

    http://ruangannazira.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. Toksah duk bg fail lagi faham ! HAHA , bwk aku pi jln2 fhm!

    ReplyDelete
  28. weeee.. hehehe.. good luck test JPJ t syg :)

    ReplyDelete
  29. Hebatla dia drive gostan...heee... Good luck next test k.

    ReplyDelete
  30. @hazirah : hahaha , tenkiu sayang.

    @nazira : hihi beliau supermak

    @yana : wokey bos...

    @pha is :mekasihhhh.

    @izara :thanks honey

    @msredcheesecake : hahaha time kasih :)

    ReplyDelete