Saturday, June 2, 2012

Tangan bergetar bukanku gemuruh :'|

Assalamualaikum , 

Sebenarnya aku nak kongsi kerisauan aku . Dah lama aku pendam, tak de bagitahu sesiapa tp tadi aku rasa aku kena juga bagitahu mak. Benda nie berlaku bukan 24 hours, cuma kadang-kadang. Pelik .

Antara situasi yang menyebabkan aku detect sesuatu yang tak kena dengan diri aku bila :

Time pergi makan waktu dekat Hentian Rehat Dan Rawat haritu , aku order ikan patin masak tempoyak. So, makcik tu letak lauk tu dalam mangkuk dan isi kuah penuh . Time nak bawak mangkuk tu kat meja aku, ya Allah. Tangan aku bergetar sangat-sangat dan lauk tu tertumpah-tumpah.Dengan muka tak malunya aku terpaksa tumpang letak lauk tu atas meja satu keluarga yang tengah menjamu selera, semua tengok aku pelik . Aku minta maaf dan terus pergi ke meja aku minta tolong mak aku ambilkan mangkuk tu untuk aku. Dan lepas tu tangan aku okay balik . 

Situasi lain  :

Tadi time aku nak keluar pergi kenduri , aku pun nak sapu bedak asas kat muka gebu aku ,errk. Then, time aku nak picit bedak tu dari bekas dia, sekali lagi tangan aku buat hal. Aku pergi kat mak dan buat demo , mak pun pelik. Mak kata mungkin aku lapar kut. Maybe lah. Aku buat tak tau je, tp tgk aku tetap bergetar ,  susahkan aku nak pakai eyeliner.

Kenapa ye jadi macam tu? Aku dengan rasa tak sedap hatinya aku search google td pasal tangan bergetar.Antara maklumat yang aku dapat :

Entah la , walau apa pun punca , aku harap takde la seserius mana dan takkan tinggal kesan dalam hidup aku . Aamiin~

Allahumma 'afini fi badani. Allaahuma 'afini fi sam'i. Allahumma 'afini fi bashari. Jauhkan aku dari segala penyakit . Sihatkan tubuh badanku , aamiin :') ~



Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

23 comments:

  1. errr tryla p buat check-up mai. :)

    ReplyDelete
  2. @chic na : hee , nty ajak mak temankan..huhu

    ReplyDelete
  3. err...mintak2 xde pape :)

    ReplyDelete
  4. @luvida : mudah-mudahan :)

    ReplyDelete
  5. p check la cik mai sayang. mana tahu ape2, boleh cegah dari awal kan.,
    tp insyaAllah xde pape. kita doakan :)

    ReplyDelete
  6. @gadis : nanti Mai check yea.... hee ..aamiin~

    ReplyDelete
  7. aku penah kne cmnie gak .. tp kdg2 je .. dlu tgh pegang air , tetibe getar2 .. pelik aku ..

    ReplyDelete
  8. @sapix : aku harap takde pape lah kita ni kan...

    ReplyDelete
  9. cik mai , beta pon penah gak jd cenggini . klau tmpt tuh mmg pnuh ng para2 kaum adam . huh ! ketar2 plus sjuk . seram ~

    ReplyDelete
  10. @acai : hahahahak.... itu gementar, bukan bergetar yunk...

    ReplyDelete
  11. Pergi check-up je. InsyaAllah takda apa2 tu. Hope CikMai stay healthy :)

    ReplyDelete
  12. @nurulee : trima kasih awak... mudah-mudahan...

    @onitsuka_hana : tu la awak, mai pun konfius...

    ReplyDelete
  13. pegi la check dulu...apepon, hopefuly tak de ppe..aminnn

    ReplyDelete
  14. Minta jauh dari segala penyakit. InshaAllah :)

    ReplyDelete
  15. pi check doktor ...jgn amek mudah

    ReplyDelete
  16. ntah ntah sebab lapar ?
    better pegi check doktor Mai.

    ReplyDelete
  17. @nurulee : hehe rajin dtg sini :P

    @zikrillah : mudah mudahan :)

    @tanpanamader: ehheee baiklah... :')

    @awan nina : nanti mai pegi check ye...hee

    ReplyDelete
  18. banyak nyamuk tak ???
    haishh nyamuk hutan kalo dah kene mak aih.......

    ReplyDelete
  19. sy pon sme..huwaaa...knp ye..riso3...T_T

    ReplyDelete