Tuesday, August 28, 2012

Tak salahkan curik idea orang dari status facebook ? :P

Assalamualaikum :)

Hai gadis-gadis dan jejaka .

Semalam time online , biasalah aku ni bukan kalangan hot sentap pun, takde nye aku nak liking-liking , tagging-tagging, flirting-flirting. ehh. Hehehe (^__-)v . As minah kepoh berkaliber, aku actually memang suka baca status kawan-kawan aku. Bukan nak buat stok gosip, but , aku memang nak tahu , dan nak ambik tahu perkembangan setiap kawan-kawan aku.

Melalui status kadang-kadang aku boleh kongsi kegembiraan dia. Like . Dan bila kawan-kawan aku sedih, pun senang detect melalui facebook . Time nie la aku nak jadi superwoman . Auch . Ye seriously i hate seeing my friend in trouble. Benda boleh kita tolong, kita tolong . Tak boleh tolong , kita bagi idea. Tak de idea, lean your shoulder and ear to her/him cry on.

Dan paling penting ~!

Bila aku analysis status kawan-kawan aku . Banyak buat aku tersentap dalam kesyukuran. Bukan semua orang senang macam kita, dan kalau kita susah pun, ramai lagi yang lebih susah. DAN!!! Setiap masalah orang tu berbeza . Sebab , kekuatan hati kita tak sama . Bila dah tangkap syahdu begini, mulalah aku dapat idea nak berblog . Muehehe.

Haishh cerita lari topik , ok ok gini cerita nya.Semalam yayang habis bt keje,sian dia penat . Aku ajak teka teki pulak.

M  : Awak, apa beza awak dengan KLCC?
A  : Awak ni ape la. Haha. Saya ni manusia. KLCC tu bangunan.
M : Ishhh salah salah.
A : Abis ?laa betul laaa....
M : KLCC Malaysia punyaaa. Awak saya punyeeee.
A : HAHAHAHAHAHAHA . Comel. Pandainyee..


Thanks kat Ujang yg bt status nie semalam,aku pinjam idea awok ehhhh . Hahaha. At least boleh jugak buat encik kesayangan gelak walaupun penat buat kije.


Kredit to: Erti kehidupan fan page.
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

19 comments:

  1. bhahahaha aku tepuk dahi baca teka-teki tu.haha LOL. ak simpan dulu boleh buat modal nnt jika dperlukan..muehahaha

    ReplyDelete
  2. @leakedknowledge hahaha boleh2.sharing is caring....share idea mengayat,

    ReplyDelete
  3. NICE TIPS NICE TIPS. nanti nk cuba kt moyang kite la...

    ReplyDelete
  4. ecehh... nak ayat cik abam la.. hahaha...

    ReplyDelete
  5. haha'
    suwet
    blh guna utk mr razman

    ReplyDelete
  6. Kreatif teka teki Ujang nih.. Hikhik! Nanti nak tanya kat hubby lah. Mesti dia teripu2 malu nanti.. Hikhik! ^_^

    ReplyDelete
  7. suwitnye teka teki tuuu. hee

    ReplyDelete
  8. Selamat Hari Raya! olololo comeynya hehehe...sweett :-)

    ReplyDelete
  9. Alahai sweetnya ! ! ! nak guna jugak boleh tak.. hehe :")

    *Mesti senyum lebar-lebar tuh.. hehe

    ReplyDelete
  10. nak guna jugak ni mai!!! immediately nak anta kat my boy,,, hehe,, boleh la k :D

    ReplyDelete
  11. hahaha... comel je teka teki tu...
    sbut psal KLCC, tringat pulak kes budak "depan pavillion" tu.. hehehe

    ReplyDelete
  12. hahaha comel la korang semua.amik la amik teka teki ni , best kongsi benda2 sweet :)

    ReplyDelete
  13. tak salah. sharing is caring kan? hehehehe... cik mai sihat ke?

    ReplyDelete
  14. KLCC tu tinggi awak tu xtinggi
    hak2 tetiba =.="

    Memang best baca status kwn2 tapi sekarang ni makin byk gmbar dari status xD

    ReplyDelete
  15. hehe. pernah jugak bagi teka teki tu kat boyfie kite. huhuhu

    ReplyDelete
  16. kite nak tiru jugak. blh? nak juga bg keding kite hpy ;)) hehe

    ReplyDelete