Thursday, December 6, 2012

Kellogg's Speacial K & Lotion Mustajab

Assalamualaikum .

Dah gemuk,dah gemuk,dah gemukkkkkkk~! Aiyark tension woo. Baju itu tak muat pakai,baju ini tak muat pakai. Sayanglah. Habis membazir je duit,takkan nak beli baju baru. Kalau pakai gak, perghh perut dah macam tayar pancit, berlapis. Buat malu jer -..-

Ni semua ni gara-gara bercuti sem haritu la. Mau tak gemuk, setiap hari rutin , tido , makan , online. Takdenya nak fikir bajet beli makanan bagai. Lepastu senaman, memang taklah kan,malas. Kalau nak bersenam senang je, depan rumah Mai ade 3 ekor anjing liar super garang, keluar cari pasal, bagi dia kejar, lari la setiap hari, konpem kurus. Tapi.... ITU KEJE GILA . Muahaha .

So bermulanya semester baru nie, disamping azam nak belajar betul-betul, nak naikkan pointer, aku nak turunkan berat badan. Harap istiqamahlah.


Actually Mai dah pernah makan Special K nie waktu semester 2 dulu , berkesan jugak. Tapi kene ikut plan diet dia lah. Mai sebenarnya lagi suka Nestlay FItness . Sebab lagi sedap, ade buah sekali dalam tu. Tapi semalam pergi Econsave , habis pula. So , pilih jelah Special K, cuma Speacial K nie macam tawar sikit.

Harga dia mai tak ingatlah,dah buang resit .Tapi below Rm15. Beza Kellogg's Speacial K dengan Cornflakes biasa tau . Tak sama. Sebab, kalau u'olls makan Cornflakes biasa , selalunye akan cepat larut dalam susu kan?Pastu jadi lembik. Kannnn? Speacial K tak mudah larut, dia still rangup2. *Kekadang mcm lenguh mulut* . So lebih kenyangggggg! Ahakz.

For the lotion mustajab Halia, Mai pilih yang Superhot.Harga Rm24.Berkesan tak berkesan tak tahu lagi sebab baru cuba kan...Tapi takde lah super hot mana pun, cuma effect panas tu lagi sedap kalau pakai time lepas mandi . Eheh.

Promote pulak hakuuuuuu~

Hahaha, itu jelah nak share.Nanti kalau kurus I update lagi,cewahhh. Kahkahkah.

Assalamualaikum~

Nahhhhhhhhhhhhhhh ni dia sigemuk :3

I just hate when...

I just hate when...
Assalamualaikum.

I just hate it, when I try to explain the real things , I got scolded . Truth is hurt, that's the reason sometime people tell lie. "White lie", perhaps. Tapi itu bukan jalan terbaik, kan? Tapi yelah bila kita jujur kena marah ? Entahlah.

I just hate it,when parents meragui tindak tanduk aku. Entah . Cuma terkilan. Tak perlu cakap banyak . Terkilan .

I just hate it when people treat me like "budak sekolah" . Bukan nak bebas sangat , but please. I need to breath. I have to explore my world . Hidup macam buku, kalau tak terokai , macam kita cuma baca satu muka surat , bored , and RUGI lah kan!

I just hate it, when orang cuma nampak benda salah. Benda baik aku buat , puih ke laut. Or aku yang tak tahu selama ni, yang bila nak buat benda baik, kena menunjuk depan orang?

Kadang-kadang aku tersekat . Nak meluahkan rasa, tapi dianggap aku mengada . Aku manusia. Aku ada hati. Aku ada perasaan .