Thursday, March 6, 2014

Kamar Sutera Kita

Hello, Hi, Assalamualaikum.

Okay dengan bajet ulat bukunya aku nak review satu buku harini. Woha. Actually aku bukan kaki novel, jiwang-jiwang, tangkap syahdu sebab aku cuma penggemar buku-buku motivasi gitue (memilih pula). Dan sebenarnya juga aku tak tahu buku Kamar Sutera ni actually under category mana. AHAHAHA.


Apa isinya?
Strictly buku ini untuk 18 tahun ke atas ye. Budak-budak tak payah la baca, kang berhalusinasi perkara-perkara yang tak patut. Okay. 

Pervert? NOOOOOOOOOOOO! Ermm maybe a little bit , eh, atau kata lainnya, ayat dalam buku ni open sikit untuk budak-budak .

Pengisiannya mengenai kehidupan selepas kahwin, hidup berumah tangga. Yaah, cerita dari pengalaman penulisnya sendiri sewaktu baru kahwin, apa yang suami perlu pelajari , pelbagai motivasi, sindiran, pengalaman bergaul dengan mertua, belajar buat kerja rumah , and macam-macam lagi. Ada juga bab tazkirah Islamik mengenai kehidupan rumah tangga.

Ini namanya belajar sambil berhibur, sebab aku gerenti (InsyaAllah), tak bosan buku ni. Rasa nak baca non-stop topik ke topik, end up, sedih sebab dah habis baca buku yang best ni... HUHU.


Antara isi kandungan buku

Segala gambar ini bersumberkan blog penulis buku Kamar Sutera . >HAMKA<

Jatuh cinta juga dengan buku ini? Mai beli dekat Kedai buku 1 Malaysia , dekat Puduraya.  Dekat MPH ada kot, or booth-booth Terfaktab.

Untuk order online, ada 3 cara yang Mai boleh share :
  • Facebook Hamka sendiri, beliau aktif disini . > LINK <
  • Order form dalam blog Encik.Hamka              > LINK <
  • Order dengan team Terfaktab.                      > LINK <
He love my Kamar Sutera.
Sampai buat harta. 
Nasib baik cinta! 
Woha.
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

3 comments:

  1. nice entri..btw sya mmg suka baca buku..nk beli lah nanti..:)

    sbelum terlupa..ini singgah balas dari blog saya yea..thanx coz komen..da balas pon komen awak..:)

    ReplyDelete
  2. hehee... akk memang follow hamka ni, kelakar je dia...

    ReplyDelete
  3. hahah lawak jek,,xleh blah yg mncintaimu dr jarak jauh tu,haha mcm best jek buku ni mai =)

    ReplyDelete