Wednesday, August 19, 2015

Rawat Jerawat dengan Doxycycline

Assalamualaikum and hi, apa khabar readers?

Tonight,i'm super excited to tell you my experienced fighting with the pimples on my face. Ada jerawat ni tak best tau, orang selalu pandang serong, kata mereka kami tak pandai jaga kebersihan diri sebab tu naik jerawat. Lebih kejam yang menyindir konon air wudhu' mereka buat muka flawless, apa ingat kami yang berjerawat tidak bersolatkah?

It's okay, mari move on dari kisah sedih itu. 


Alhamdulillah. Cara aku treat jerawat-jerawat durjana itu menggunakan antibiotik Doxycyclin. Ambil dari klinik atas pantauan dan nasihat doctor ya, jangan korang pandai-pandai sendiri pulak.Eheks.

Sekarang cuma tinggal parut je. Hmm, aku tak tahulah produk apa yang bagus untuk hilangkan parut bekas jerawat gitu...

Kalau ada cadangan best,beritahulah,,! Jangan lawa sengsorang je, Hiuhiuhiu.

Tata.
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

7 comments:

  1. aaa..kena ambil ubat dekat klinik aestetik ke atau mana2 klinik pon boleh?? tak berani nak suggest produk kat org.. huhu.. kak yoorin pakai produk my beauty herbs.. so far okey laa.. heee..

    ReplyDelete
  2. AKu pula, zaman berjerawat penuh dah lepas dah...
    Alhamdulillah...Tapi yg tak berapa nak best parut jerawat tu, yg mana degil tu memang bertanda sangat dekat muka ni...Sampai laa ni tak dapat cari nak pakai apa boleh hilang parut tu...Sedih :(

    ReplyDelete
  3. kak yoorin : thanks akak,nnt mai cari tgk sesuai tak dengan mai..

    cEro : Hahah,kalau dh tak boleh hilang jugak,anggaplah tu seni kat muka ,hihi

    ReplyDelete
  4. hiiii.... tengkiu sbb sudi follow belog kite...kite po mengalami maslah jerawat yg heavy jugk lately ni..cam nk try cam petua yang cik mai try....

    ReplyDelete
  5. hye...singgah sini nak ucap terima kasih sebab rajin baca entry and tinggalkan komen di blog Syira Lokman :) semoga murah rezeki ye :)

    ReplyDelete
  6. Kes sama macam saya..sedari zaman sekolah menengah masalah kulit muka.. finally lepas kawin baru ok. Sebenarnya masalah kulit muka kita ni dari dalaman kita.. contohnya toksin dlm badan kita. Bila kita nersihkan usus besar kita. Dan cantikkan dalaman kita.. luaran baru terserlah.. bab parut2 ni pun dah semakin hilang.. semuanya dari pemakanan kita.. try cek detox dan toksin dlm badan kita..

    singgah lama berkongsi ilmu dari www.mommylina.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Pipi tanpa Jerawat Ibarat Langit Tanpa Bintang

    ReplyDelete