Tutorial | Buat Cbox Baru

Amacam cbox baru? Hehehe ramai yang kata comel, terima kasih, hehehe. Cbox ni best sebab boleh nampak guna https:// sebab kebanyakan shoutbox lain kalau tukar https:// akan terus ghaib dari pandangan. Tutorial ini direquest oleh Al, okey let's begin. 
1. Masuk ke page CBOX, klik SINI.

2. Siapa yang dah pernah ada cbox sila log in manakala yang baru first time nak buat cbox sign up.

3. Klik My Cboxes dan Klik Create new Cbox. (Rujuk gambar dibawah)


4. Isi maklumat seperti dalam gambar di bawah dan bila dah siap klik Create My Box.


5. Untuk tukar design macam font atau warna box tu klik LOOK & FEEL.
    Untuk tambah emoticon comel klik OPTION
    Dah puas hati? Klik PUBLISH 


6. Copy code tu dan paste dalam sidebar blog korang, settle. Harap puas hati dengan tutorial ringkas ini.

Kalau malas nak cari emoticon comel, ambil je kat sini. (Copy image address)

                       

                                                                              

          

                     

                                                                     
Previous
Next Post »

6 Comments

Click here for Comments
Unni Anje
admin
11/21/2016 9:35 PM ×

ok jap nk buat cbox gok la

Reply
avatar
11/21/2016 9:54 PM ×

okay nak update hihi

Reply
avatar
11/22/2016 2:26 PM ×

lenne lagi prefer yg cbox lama sebab lagi senang nak guna haha :D

Lenne Zulkiflly

Reply
avatar
11/22/2016 4:46 PM ×

serius comel. macam nak try. hehe. btw tq awak comel!

Reply
avatar
Siqah Hussin
admin
11/22/2016 8:15 PM ×

COmel.. lama atau baru, both comel cbox :D

Reply
avatar
NHY ZIERA
admin
12/31/2016 2:25 PM ×

I follow tuto you ni :) Thanks tau!

Reply
avatar

Tinggalkan pendapat/nota/surat cinta/amaran/soalan pada saya. Jika soalan saya akan menjawabnya, Jika nota cinta maka saya akan melawat blog anda semula.
Komen berbaur rasist, provokasi & lucah tidak akan dipublish. ConversionConversion EmoticonEmoticon