Monday, August 7, 2017

Wallpaper Simple untuk Desktop Mai | Freebies

Wallpaper Laptop Simple  | Assalamualaikum. Hihi dulu Mai pernah kongsikan beberapa organizer wallpaper untuk desktop sebagai freebies kan? Ingat lagi tak? Kalau tak ingat boleh tengok kat Desktop Organizer Wallpaper. Maklumlah orang macam Mai ni suka tepek banyak-banyak file terus kat desktop, jalan paling mudah nak bagi senang jumpa mestilah kena susun elok elok. Nampaknya organizer wallpaper ajelah yang paling sesuai.

Organizer Wallpaper
Wallpaper Lama untuk Desktop Mai
Lawa tak organizer wallpaper ni. Yang ni Mai design sendiri, Mai ada share tools & saiz wallpaper dekat entry Cara Custome Organizer Wallpaper. Kalau malas nak design sendiri macam ni download je kat link yang first mai bagi tadi, ehehe. 

Eh dah melalut panjang pula. Actually entry Mai nak cerita pasal Mai sekarang dah tukar selera dari pakai organizer wallpaper ni kepada simple wallpaper je. Maklumlah dah meningkat usia kot, malas nak letak banyak-banyak dah kat desktop (padahal masih banyak, wakakakaka).

Wallpaper Simple untuk Desktop
Simple kan Wallpaper Baru ni?
Yeay finally Mai tukar lagi wallpaper setelah sekian lama selesa dengan organizer wallpaper. Mai buat simple-simple je sekarang sebab tak suka tengok benda serabut, lagipun haritu laptop diserang virus yang berlambak, terpaksa Mai clearkan apa yang tak penting dalam laptop ni. (T_T). 

Kalau ada yang suka dengan wallpaper macam ni, Mai nak belanja freebies sikit, haha. Jemputlah download kalau suka. Semua pastel-pastel je.

So macam mana wallpaper baru Mai? YAY or NAY?


FREEBIES


Pink

Blue

Green

Orange


Follow
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

40 comments:

  1. simple and nice mai, senang nak cari bila dh bahagi mcm tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe tu la terpaksa organizekan diri bila tak terkawal sgt perangai sepah2 ni, haha.

      Delete
  2. eeee cutenya... saya pun nak ada wallpaper macam ni sebab kat lappy saya, banyak sangat icon.. so kalo organize macam ni nampak menarik, :D mana nak dapat ya? download kat mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai ada bagi freebies kat https://missobsesi.blogspot.my/2016/09/kemaskan-desktop-dengan-organizer.html awak.

      Thanks, hihi.

      Delete
  3. nmpak antivirus uitm tuu. haha. sama la kita uitm di hati :p btw mai. mmg cntik dan simple desktop mai tu <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wajib ada tuu, hahaha. Macam biasalah kalau print kat PTAR nanti berlambak short cut dalam pendrive, haha. Thanks busyra !

      Delete
  4. kakak suka yang 1st tu !!! cantik gile..

    ReplyDelete
  5. Sara singgah sini :)

    https://messarah.blogspot.my/2017/07/day-1-ten-things-you-want-to-say-to-10.html

    ReplyDelete
  6. Rajinnya mai. Kalau akak confirm terabur haha. Mai akak ada buat segmen jemput join
    http://ape-kinah.blogspot.my/2017/08/segmen-blogwalking-merdeka-by-love-is.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe sebab sy jenis berterabut terpaksa buat camni kak. Setengah org lagi clean desktop depa.

      Delete
  7. Cantiknya.. gerauaun aje file2 Di desktop. Kalau mama punyer desktop dah macam serabut APA je haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Mamapp. hehehe, biasalah blogger mmg serabut sikit desktop :P

      Delete
  8. rajin buat wallpaper sendiri. kita kalau boleh kat dekstop tu nak kosong je..hihi

    ReplyDelete
  9. Yay or Nay? Yay je. hihi. Nampak simple tapi cantik. Terbaik kak. :D

    ReplyDelete
  10. Comel pastu simple je.. Suka..

    ReplyDelete
  11. Cantikla wallpaper tue, akak takleh nak buat sebab guna laptop opis.. Kang naya kena jawab, hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...takpa kak Shikin.. Macehhh tau <3

      Delete
  12. mek ambik yang green. thanks ye mai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi yeay ada org amik..You're welcome <3

      Delete
  13. Pandainya Mai design.. Rasa nak belajar pulak ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, Mai biasa2 ja Jasmi. Even photoshop pun takda.

      Delete
  14. Pandai mai design miza berkenan green tu

    ReplyDelete
  15. Cantik. Mai watlah freebies utk wallpaper hp lak.hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak phone saya pun pakai gambar Udin&Hairi je, haha

      Delete