Monday, November 20, 2017

Tasneem Naturel Balm Untuk Kegunaan Seisi Keluarga

Tasneem Naturel Balm Untuk Kegunaan Seisi Keluarga | Kalau ada yang tak tahu, balm ni adalah sejenis minyak urut berasaskan bahan semulajadi yang selalunya digunakan oleh kaum ibu untuk sapu selepas mandi atau sebelum tidur untuk buat baby rasa selesa.

Walaupun fungsi balm hampir sama macam minyak angin, istimewanya balm ini tidak panas (sebab tu sesuai untuk baby), bau balm lebih wangi dan segar, dan balm tidak meninggalkan kesan berminyak kat kulit selepas disapu.

Tasneem Naturel Balm
Koleksi Tasneem Naturel Balm


❤ Tasneem Naturel Balm 


Mesti ramai pernah dengar pasal Tasneem Naturel Balm yang semakin famous hari demi hari sekarang. Kalau tiada angin masakan pohon bergoyang, ahaha, tentulah Tasneem Naturel Balm ni semakin dikenali sebab kebaikannya yang banyak dikongsi oleh pelanggan yang berpuas hati, terutama kaum ibu yang sangat happy sebab Tasneem Naturel Balm ni banyak membantu buat baby mereka selesa!

Tasneem Naturel Balm ni adalah 100% pati minyak (essential oil) yang diperbuat dari bahan semulajadi. InsyaAllah, keselamat dan kesucian produk memang terjamin, lebih-lebih produk ini adalah keluaran bumiputera.

Lagipun, kebaikan balm Tasneem Naturel ni bukan saja untuk digunakan untuk bayi, tapi boleh dimanfaatkan oleh orang dewasa juga. Pendek kata, seisi keluarga boleh menggunakan Tasneem Naturel Balm yang best ini, hihi.


Tasneem Naturel Balm
Jenis-jenis Tasneem Naturel Balm : Calm Time, CF-Rub, Tummy Time, Sleep Time



❤ 4 Jenis Tasneem Naturel Balm 

Tasneem Naturel Balm ni datang dalam 4 jenis balm yang mempunyai kebaikan yang khusus dan lengkap untuk si manja mahupun kegunaan diri kita sendiri.

Calm Time Rub

Lavender, Naval orange, Tangerine, Geranium, Marjoram, Frankinsense, Bergamot, Chamomile
Memberikan keselesaan kepada bayi
Mengurangkan keletihan dan tekanan
Bantu anak lebih tenang ketika tantrum

Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi belakang telinga, serta pergelangan tangan


CoughFlu Rub

Lemon, Sweet orange, Eucalyptus, Cypress, Tea Tree

Bantu kurangkan selesema dan cairkan kahak
Bantu melegakan asthma
Mengurangkan suhu ketika demam

Sapu pada hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki, dan dada

Tummy Time Rub

Fennel, Ginger, Wild mint, Tangerine, Patchouli, Lemongrass, Anise, Juniper

Membuang angin dalam perut
Bantu melegakan perut sebu dan kembung

Sapu pada perut dan tapak kaki

Sleep Time Rub

 Cedar, Vetiyer, Roman chamomile, Sweet orange, Marjoram, Targerine fruit fermet, Ylang ylang
Bantu anak supaya mudah tidur lena
Bantu anak bangun dalam mood ceria
Membaiki kualiti tidur

Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi belakang telinga, serta pergelangan tangan

❤ Review Tasneem Naturel Balm 

Personally, aku paling suka Calm Time rub & Cough-Flu Rub sebab sangat berguna untuk aku di tempat kerja. 

Cough-Flu Rub ibarat belangkas dengan aku, haha. Maklumlah aku kerja hampir setiap hari dari pagi sampai tengah malam (OT kumpul duit kahwin), dan aircond tempat kerja pula sangat menyengat sampai ke tulang kadang-kadang sejuknya tu. Keadaan ni buat hidung aku asyik berhingus je. Tambah pulak bad habit yang tak dapat tinggal air berais, aduh naya. 

Cough-Flu rub ni aku akan gosok atas hidung dan tekak pastu gosok-gosok. Aku offer kawan aku guna sekali sebab dia pun jadi berhingus macam aku, terus dia pun jatuh cinta dengan Tasneem Balm ni, hahah.

Bekerja dengan manusia ni macam-macam ragamnya. Kadang-kadang hampir hilang juga sabar aku nak handle pe'el masing-masing, lepas tu stress sorang-sorang. 

Jadi sekarang aku kena lebih bijak tangani stress tu dengan bernafas dalam-dalam, dan sapu Calm-Time rub di kawasan nadi ataupun hidu bau yang fresh tu untuk rasa lebih segar! Ayook jangan stress lama-lama, tak elok untuk kesihatan!

Sleep Time Rub tu aku share dengan anak-anak buah. Haha. Kemain seronok diorang menadah belakang untuk aku sapu sebelum tidur. Cepat sikit tidur diorang tu, kalau tidak pokpekpokpek tak larat nak melayannya. 

Aku pun dapat berehat yang berkualiti dengan Sleep Time Rub ni sebab kadang-kadang aku ni badan je penat, tapi mata taknak pejam, seksalah pagi esok. No worries, sekarang aku gosok-gosok Sleep Time di belakang telinga, kejap je mata layu lalu tertidur dengan nyenyaknya, yeay!

❤ Testimoni orang mengenai Tasneem Naturel Balm 






❤ Harga Tasneem Naturel Balm 

RM49.00/sekotak 

❤ Cara dapatkan Tasneem Naturel Balm 

TASNEEM NATUREL NETWORK
15-1, JALAN PUTRA KAJANG, TAMAN PUTRA KAJANG,
43000 KAJANG, SELANGOR
HOTLINE: 011-20964665 (ORDER) , 010-8453469 (DAFTAR AGEN & STOKIS)

Instagram
TASNEEM NATUREL (OFFICIAL HQ)

Facebook
 TASNEEM NATUREL HQ

Whatsapp
011-2096 4665

Web
www.tasneemnaturel.com





Follow
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

20 comments:

  1. banyak good review product ni , nanti boleh try :)

    ReplyDelete
  2. Ank mmg wajib ada balm..xmudah kena slesema n batuk.
    Jemput join GA. Hadiah menarik disediakan.
    https://tinynasweet.blogspot.my/2017/11/giveaway-dhia-sumayyah-201117-141217.html

    ReplyDelete
  3. wah bestnyer...bolehla cuba beli sekotak nanti..

    ReplyDelete
  4. Best balm ever. Dah lah bau wangi sebab dibuat dr essential oil. Kak ana dah jatuh cinta dengan tasneem baby balm ni

    ReplyDelete
  5. Nampak ramai dah pengguna produk Tasneem nih... Nanti nak cuba juga

    ReplyDelete
  6. jom join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  7. macam best je, should get one :)

    http://hanysapek.blogspot.my/

    ReplyDelete
  8. Suka tengok produk ni.. comel je..

    Bau pun wangi sangat :)

    ReplyDelete
  9. Mcm bagus je produk ni.. Kna try jgk utk baby akk..

    ReplyDelete
  10. Terima kasih semua yang komen, saya akan singgah balas nanti. :)

    ReplyDelete
  11. bestnya balm ni. kena cari satu ni

    ReplyDelete
  12. Seep time balm memang berkesan bagi ccl yg susah nak tidur awal

    ReplyDelete
  13. Akak suka rangkaian balm tasneem naturel ni. Baby tidur dengan tenang dengan sleep time. Kembung perut baby pun ok lepas disapu dengan tummy time

    ReplyDelete
  14. Selalu bace jugak mai duk review product ni di fb :) nice sharing.

    ReplyDelete
  15. Lepas jumpa tasneem naturel, kak liez suka sapu sleep time to my kids.. kak liez pulak suka calm time...

    ReplyDelete
  16. bagus produk ni, igtkn utk bby je

    ReplyDelete
  17. comelnya pakaging dia mai.. hehe

    ReplyDelete