Tuesday, April 3, 2018

Idea for Perfect First Date ( Pengantin Baru Version)


Idea for Perfect First Date ( Pengantin Baru Version)



Hi guys. Before ni aku pernah share pasal IDEA APA NAK BUAT MASA FIRST DATE  bagi pasangan bercinta, so kali ini aku nak kongsikan pula idea untuk first date sebagai suami isteri bagi pasangan yang baru berkahwin. Ihiks Best sikit kot dah boleh cuit-cuit, lor.

01. Movie Night 

Dulu tengok movie kat sama-sama wayang je boleh, lepas kahwin ni boleh dah berkubang sama-sama dalam selimut tengok movie favorite sama-sama. Hihihi. Nak lagi romantik, boleh cuba rooftop cinema, yang aku tahu kat Langkawi ada satu.

02. Flashback Memori

Dating balik di tempat-tempat yang banyak memberi memori semasa bercinta. Tempat pertama kali jumpa, atau tempat si dia meluahkan rasa hati. There’s nothing like a walk down memory lane to remind you why you fell in love in the first place.

03. Extreme Date

Pergi themepark atau yang latest ada The Gravityz (baca pengalaman Yana & Mellya). Buat aktiviti yang mencabar diri & rasa fobia. Berkongsi rasa debar & takut sama-sama confirm buat rasa sayang tu makin menebal. Err dan barulah boleh nampak rupa hodoh pasangan masing-masing masa tengah takut. hahaha.

04. Makan Malam Romantik 

Set up candle light dinner tepi pandai, upah beberapa pemuzik untuk lagukan lagu cinta. Hihihi traditional kan, but I love it! Pakai pakaian cantik-cantik, lupakan handphone, kerja dan semuanya, fokus pada pasangan & nikmati masa-masa berdua.

05. Camping !

Pek barang, bawa khemah, dan cari adventure sendiri dengan pasangan dengan bercamping di tempat tempat yang belum pernah korang pergi. Malam-malam boleh tengok bintang sama-sama, hihi, kalau hujan boleh cudling sambil dengar bunyi hujan. Phewww mak jemah kalau berangan memang cenggini, maafkanlah daku,haha.

Hahaha untuk mengelakkan imaginasi aku makin meliar, aku hentikan entry takat disini saja, haha. So korang ada idea bagus lain untuk first date?


♡♡♡
Disclaimer
 Entry ini adalah sebahagian daripada 30 Challenges in 30 Days. Boleh klik SINI untuk join saya!

Follow
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 25 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

6 comments:

  1. ok save dulu, tak boleh apply lagi sebab tak kahwin lagi haha terima kasih atas perkongsian. movie night best hahahaha

    | blog helloaiman |

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah takleh apply lagi, kekeke.

      Delete
  2. Ekeke... Setakat ni tak boleh lagi, ada je budak bedua tu nak ikut... Haha...

    ReplyDelete
  3. Yes... mmg kebanyakkan buat ni je.. if berkemampuan boleh la ke luar negara bercuti-cuti

    ReplyDelete
  4. camping definitely isnt my thing. kalau stargaze best

    ReplyDelete
  5. Makan Malam Romantik bestnyaaaa lahai. hehe

    ReplyDelete