Sunday, April 1, 2018

30 Things in 30 Days Challenge


Hi semua. Sebelum ini aku pernah buat Cabaran 30 Hari Blogging dah kan, kali ni aku nak sahut cabaran ni lagi sekali tetapi dengan soalan yang berbeza. 30 Things in 30 Days Challenge ni Azah yang mulakan, so aku rasa excited pula nak join sekali, hihi.

Sumber : http://www.azahrahaman.com/2011/04/30-things-in-30-days-challenge.html


Kebelakangan ni aku asyik kena syndrome writer's block je, buka blog semangat nak tulis, tapi idea takda. Puas perah otak ni, tapi tak dapat juga topik yang menarik nak tulis. Mungkin sebab aku banyak terperuk kat rumah sampai tak da bahan nak ulas pun dah. Sedih T_T.

Sambil mencari idea-idea original yang bernas nak tulis, aku rasa ada baiknyalah aku join 30 Things in 30 Days Challenge. At least blog aku akan berupdate juga nanti. Dan korang pun dapat mengenali aku sedikit sebanyak dari soalan-soalan yang terjawab tu nanti.

Baik.. Apa cabarannya?


Day 1 — Your favorite song
Day 2 — Your favorite movie
Day 3 – Your idea of the perfect first date.
Day 4 – Your favorite photograph of your best friend.
Day 5 – What makes you different from everyone else?
Day 6 – A song to match your mood.
Day 7 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.
Day 8 – A picture of your favourite memory
Day 9 – Your current relationship, if single discuss how single life is.
Day 10 – A photo of the item you last purchased.
Day 11 – 5 facts about you.
Day 12 – A photo of something that makes you happy.
Day 13 – What kind of person attracts you?
Day 14 – Who are you?
Day 15 – Something you don’t leave the house without.
Day 16 – Short term goals for this month and why
Day 17 – How you hope your future will be like.
Day 18 – 5 things that irritate ME about opposite/same sex
Day 19 – A picture of something you want to do before you die
Day 20 – The meaning behind your blog name.
Day 21 – A photo of your favorite place to eat.
Day 22 – A letter to someone who has hurt you recently.
Day 23 – Your dream wedding.
Day 24 – A photo of something that means a lot to you.
Day 25 – A TV show you’re currently addicted to.
Day 26 – A photo of somewhere you want to go.
Day 27 – A picture of your favourite band or artist
Day 28 – In this past month, what have you learned?
Day 29 – Something you could never get tired of doing.
Day 30 – A photograph of yourself today + three good things that have happened in the past 30 days


Jemputlah korang yang nak join sekaki tu untuk buat challenge ni juga sempena baru masuk bulan April ni, hehehe.

p/s : Entri tak kisah pun dalam BM ke English. Lantakler blog aku kan, nak rojak pun takpe, kekeke.


Follow
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 25 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

5 comments:

  1. Macam menarik je ! Nak cuba jugak lah hehe

    ReplyDelete
  2. Macam menarik ni Mai. In Shaa Allah akak akan joined. Thanks tau atas infonya 😊

    ReplyDelete
  3. yayyy goodluck sis maizan :DD

    ReplyDelete
  4. wahh.. ain rasa macam nak buat je. hehhee..

    ReplyDelete