My First Ramadhan as a Wife!

Hi...

Alhamdulillah...for everything. For the food on the table, for the roof over my head, for the clothes to cover me. Alhamdulillah, for the opportunity to celebrate Ramadhan with my husband.

I have married the love of my life nearly a year ago.

This year is my first Ramadhan as a wife. So, now I know how my mom feels every day thinking of the menu to cook for iftar. Hahaha.

I still need to wake up early for suhoor even though I can't fast just to accompany my husband to eat.

And.........................all I can say is...

It....................................

Is..........................................

G-R-E-A-T! 

It is super awesome guys.Seriously, I have no word to say how I am so grateful for all the blessing Allah have showered me.

Now, I have a great buddy to go tarawikh. 
Awesome team for tadarus every night.
Best co-pilot in the kitchen to cook for iftar.

Just like my dream comes true.

Ya Allah, mungkin kami masih belum diberi diberi rezeki harta melimpah untuk bermewah-mewah, belum lagi diberi rezeki anak soleh untuk ditatang sayang, tapi kami bersyukur dengan rezeki-rezeki lain yang tak terlayaknya kami terima. Peliharalah kebahagiaan dan kasih sayang dalam rumahtangga kami, jadikanlah kami selamanya antara hamba-hambaMu yang bersyukur.






Follow

Post a Comment

27 Comments

  1. Alhamdulillah.. semoga Allah sentiasa merahmati Mai dan suami.. aamiin..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.. semoga rezeki, umur & rumahtangga Mai sentiasa diberkati ALLAH SWT.. Salam Ramadan~

    ReplyDelete
  3. Aamiin
    Semoga dipermudahkan segala urusan seharian

    ReplyDelete
  4. Semoga kekal hingga syurga

    ReplyDelete
  5. May your marriage fill with happiness and lasts till Jannah!

    ReplyDelete
  6. Aaminn YaRabbal Alamin.

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah. semoga berkekalan sis. Ramadhan Kareem to you and your family ^^

    ReplyDelete
  8. Huwaaaa so sweett Maiiii hehehe. Alhamdulillah. Moga kekal harmoni dan berbahagia till jannah ye Mai dan suami.. Aamiin.

    And maybe next Ramadhan as a preggy mom? Hehhee Aamiin!

    ReplyDelete
  9. Nice to know that! Great celebration to your belief!

    Take time to visit and join here also.

    Hey, my friend. Click this message and help me get 100 FREE credits for calling & texting. You can join this, too. http://freecallfree.net/ascredits/fl/en/l?c=PH&i=yj2Afh&id=&pid=1

    ReplyDelete
  10. Awww sweet! Memang penat nak fikir menu apa tiap hari kadang tu sampai give up pastu masak yang simple je

    ReplyDelete
  11. rezeki itu luas mai, seronok juga rezeki. sedih itu teguran allah. dia dah buat yang terbaik. heheheh. kak mek time sahur la paling malas. hahahah

    ReplyDelete
  12. congratulation on your wedding :D

    ReplyDelete
  13. Aww....that is so sweet! I hope you all the best & happiness together for the rest of your life. Yes, our hubbies can be our best friend! :)

    ReplyDelete
  14. Semoga dimurahkan rezeki dan diberikan kebahagiaan. Btw salam perkenalan. Saya dah follow blog Kak Mai.
    https://inspiringsharing.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum..
    Salam ukwah dari saya untuk anda..

    Jom follow blog https://www.iyaseo.id/

    Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
    Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
    Komen yang baik2 sahaja ye..
    Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..

    Terima kasih sekali lagi..ya

    ReplyDelete
  16. Suka tengok Mai & husband...moga sentiasa bahagia till jannah...Amin

    ReplyDelete
  17. Hi Mai :) Syaza baru follow Mai ni #1641

    ReplyDelete
  18. Alhamdullillah. Doakan tahun depan Uyul pula sudah bersuami. Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin aamiin!!! Moga dipermudahkan urusan..can't wait! Happy tgk lovebirds berdua ni. hihi

      Delete
  19. InsyaALLAH ada rezeki Mai dan suami yang dah ditetapkan.. kita usaha dan insyaALLAH ALLAH Maha Mendengar dan Maha Mengetahui

    ReplyDelete