Monday, June 13, 2011

Microbiology .

Microbiology .
Budak part 1 mmg semangat lebih kan.Okey fine =..= . Tapi serius microbiology best.BEST!Tahu tak maksud best?Best tu best la.Okey aku tak tau nak gambarkan,tapi best la. *Ada rasa nak lempang tak budak ni?haha.

Untuk bebudak part 1,(aku la tu),subjek kami ada 7 je.Sikit je.TUJUH.Haha.Antaranya adalah...tattara :
  • BEL120 - english 
  • HBU111 - ahakz.ni kokurikulum la,budak bulat cam aku layak masuk pertolongan cemas je.sebab malas kawad.HAHA. (Okey aku dah trauma kadet polis kat merbok)
  • CTU101 -Agama , prinsip2 asas Islam
  • CSC - ala,kelas computer,time ni aku fesbukk je.HAHA
  • MAT133 - macam addmath la jugak. =) Senior dan GM kesayangan aku slalu tlg aku subjek ni. (melalui msg walaupun dah terpisah)
  • CHM138 - Basic chemistry . OK,MALAS NAK KOMEN.AKU BENCI KIMIA!
  • MIC102 - Cell biology . Nie la subjek microb.Hehehe..Syiok,syiok.Interesting walaupun buku dia agak lucah dan aku mimpi ngeri jugaklah tengok first time tapi relaks sudaa.haha
 Haa,bagi yang tak gemar subjek fizik tu,apakata nanti nak isi borang UPU lepas adik-adik SPM,ringan-ringan la tangan pilih microbiology.HEHEHE..Kami tak belajar fizik dah :) (:

eh,aku nak pergi dah ni.len kali aku update lagi.bye syg.










 

Thursday, June 9, 2011

Hidup baru di tempat baru dan kawan-kawan baru.

Hai sayang-sayangku.Lama kan aku tak update. *okey tak de org perasan kan.haha..Takpe-takpe...

Aku update ni pun pakai laptop housemate aku,ya la,aku mana da lappy lagi kan..Tunggu aku dpt ptptn nty aku beli lappy aku update puas-puas dan aku follow back follower yg dah follow aku walaupun aku dah lama sgt tak online.
Thanks tau sape-sape yang dah follow aku.Sumpah aku terkejut gila bila online kan ada lebih 190 dah sedangkan wktu aku tinggal blog dlu dalam 170 je.

OK.
Meh nak cite apa dah jadi dgn hidup aku sekarang.

Actually,aku dah jadi budak U skrg ni.HAHAHA...Ok nampak tak gambar kat atas tu?Kalau tak nampak scroll balik naik!sekarang...!HAHAHA..okey aku gurau je.Tu pic aku kat U nie.
Aku masuk UiTM Kuala Pilah kt N9 ni.Jauh kan! Jauh kan!Huuuuuu....

Course yang aku amik kat sini?Diploma Microbiology la.Serius best gilaa gilaa gilaa ya amat gila best.Okey,nanti next post aku crita pasal dip microb ni tau . tau ... Lagipun aku masih baru nak merangkak setat belajar...
Adik-adik yang tengah nak spm tu,kalau berminat nak sambung medik ke apa ke,aku cadangkan bukak-bukak la mata tentang bidang microb ni k...

Pastu kan adik-adik yang duk asrama,bila masuk U ni,aku rasa hidup asrama mmg macam hell.Haha..ok tu pendapat aku je la.Hidup kat U mmg best,tapi kita kena la pandai-pandai la jaga diri yeee..
Kawan-kawan yang kat sini mmg best amat sangat la.Nanti aku dah ada laptop aku cerita pasal diorang juga ye,,Diorang mmg comel dan baik-baik..

Dulu kan aku pernah cakap aku takkan pakai shawl sbb muka aku bulat laksana bola sepak,tapikan.................Kawan-kawan serumah aku dah bergotong-royong balut kepala aku dgn shawl..Nak tgok tak hasilnya????

Tattara tara....Takde la bola sepak sangat kan...Sayang diorang.Kawan-kawan lama pun aku sayang,kawan-kawan fesbuk serta geng-geng blogger juga kesayanganku =)

Okey la,aku kena bagi laptop beliau balik.Nanti aku update lagi ye.Sayang semua.