Monday, December 26, 2011

Diploma Microbiology UiTM - As114

Assalamualaikum. Hehehe . Hai . Err. Ermm dah lupe nak cakap camne.Dah lama tak menulis kan..Ahaha.Sorrylah,bukan taknak update tapi line kat rumah sewa kite tu teruk (T__T).

Ehm.Actually entry nie aku nak cerita pasal Diploma aku sambil nak promote kat adik adik yang nak isi UPU tu, eh meh meh , kita gosip gosip pasal microb. 

Diploma ini cuma ditawarkan di UiTM Kuala Pilah .So , if korang pilih microb dan microb pilih korang...Di sinilah korang akan bergomol dengan bacteria selama 5 sem .

Hihihik. Comel uitm kite ,lalala~

Silibus yang korang kene hadap?
Erm sesuai utk orang yang tak suke mengira sangat.Sebab diploma nie takde fizik..Heee~Kalau sayang ketat ketat subjek fizik tu mesti rase rugi,kalau tak minat sangat fizik mcm aku nie,fuhh fuuhh lega.HAHA~Pre calculus pulak cume ada waktu sem 1 je. Kalau tak nak berdepan buku math lagi sem 2, buat molek-molek kasi lulus,then .....GOOD BYE CALCULUS,kihkih =))

Lepas habis diploma microb boleh sambung mana?
Degree microbiology,itu semestinya!hehe..Degree forensic,degree medical microbiology,degree medicine.dan lain-lain. (^______^)v

Study stress sangat ke?
Takde la stress. Seronok boleh main-main dengan microscope =)


Memenuhi  SYARAT AM UNIVERSITI dengan mendapat 

kepujian dalam mata pelajaran: 
    • Matematik/Matematik Tambahan 
    • Kimia 
    • Biologi / Sains / Sains Pertanian/ Pengajian 
       Agroteknologi / Sains Tambahan 
DAN 
    • Lulus Bahasa Inggeris



p/s: aku tergoda nak join microbiology ni pun dulu lepas baca blog senior senior aku , hehe.
blog diorang lagi detail dan explanation terbaik ,haha.




maklumat lanjut , sila hubungi :

Course Tutor
Diploma in Microbiology
Faculty of Applied Sciences
Universiti Teknologi MARA
40450 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan
Tel: 03 - 5544 4570
Fax: 03 - 5544 4562