Tuesday, June 5, 2012

Perbualan IM facebook yang perempuan tak suka.

Assalamualaikum .

Perempuan dalam tajuk di atas merujuk kepada NOOR MAIZAN*tuan blog nie :)
Heeee~ Ini adalah pendapat aku lah yea. Sebenarnya aku nak kongsi beberapa kesalahan lelaki kalau nak memulakan perbualan dengan perempuan yang aku kenalpasti sebagai soalan vangang. Vangang yer, ini bukan typo. Oleh itu cik abang cik abang sekalian , tak payah guna ayat nie yer.


Hye cik adik , boleh berkenalan ?

Nak kenal ape lagi kan dah ada dalam friendlist dah . Sembang buat sempoi sudah lah , tak payah ayat nak manis bergula-gula batu. 

Cik Adik nie dah berpunya ke belum ?
Kalau nak berkawan ikhlas ape ke kisah dah berpunya ke belum ke. Kawan je lah macam biasa. Kalau nak tahu sangat tak payah tanya , tengok je profile dia sendiri . Rimas sungguh la soalan nie. Kalau Mai la kan , orang tanya soalan macam ni, Mai mula la rasa dia tu niat nak berkawan bukannya ikhlas pon.

BF awak tak marah ke kita chat nie? 
Kenapa nak marah kalau anda tak melebihi batas-batas sebagai seorang kawan ? Kalau takut sangat tak payah nak chat . Kalau budak-budak bolehlah nak bercemburu berperang bagai gara-gara facebook nie. 

Eh ni betul ke tuan fb? Saya takut bf awak yang onlinekan fb awak tadi....
Golongan nie lagilah buat aku pening . Takde ke satu keje si Akmal tu nak onlinekan untuk aku dan chat dgn  kawan-kawan aku . Erghhhhhhhh. Dasar kebudak-budakan.
Awak saya dapat birthday call free seminggu , nak nombor tepon boleh?
Awak , saya nak offline nie , boleh minta nombor tepon? 

Ok nie lawak . Yang pasal birthday tu maaflah yea aku bukan jenis melekat dengan handphone 24 jam, apatah  lagi aku nak melayan orang calling2 mahupun msg . Bukan jenis aku lah. Kalau kawan aku msg pun untung sangatlahkan aku reply. Malas aku nk type msg , aku call cakap benda penting je dan bye . 

Oh aku rasa setakat ini jelah kut . Kalau aku , nak berkawan or memulakan silaturrahim, lebih baik dengan cara yang sempoi-sempoi saja. Tak perlulah nak bermadah pujangga sangat . Rimas tauuu . 

Eh korang jangan takut nak sembang ngan aku pulak lepas nie. Wakakaka .

Assalamualaikum :)
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

22 comments:

  1. nice entri :) kebanyakan lelaki memang suka buat ayat gitu.hehe...

    ReplyDelete
  2. hahaha. betoi weh ! sukasuka

    ReplyDelete
  3. Hehe.Sangat terserlah kebenarannye.Like this post :)

    ReplyDelete
  4. amboi.. rilex2.. jgn marah2.. nnti kena jual.. hehehehe

    ReplyDelete
  5. kahkahkah.. lawak pun ada tp kisah benar ni. saje je kan diorang ni buat2 tanya. huhu.. :)

    ReplyDelete
  6. Hebakkk mung !!! Setuju gila bebeng;D

    ReplyDelete
  7. @dba dealova : eh agaknya laki guna ayat yg sama utk perempuan kut.haha

    @asmieza : mangsa jugak eh?hahaha

    @afiqah ahmad : eh ni pun sama?

    @pha is :haha , jgn buat cemni...ingatttt...

    @chic na : hahaha ,memang tak kuase nak layan..haha

    @yana : eh hang pun sama?kahkahkah

    ReplyDelete
  8. setuju gile.
    paling takbole blah, awak, saya nak offline ni. lepas ni dah takonline lagi.
    kakak saya dah taknak bayar broadband. bole saya dapat nombor telefon awak?
    ayat memang minta penanmpo jepun --'

    ReplyDelete
  9. taktik lame nak mengayat. huhu. lapuk dah care ni. :)

    ReplyDelete
  10. @bidadari besi : bagi je penampar arab..haha

    @9n0l4 : haha bujang lapok je selalu guna

    ReplyDelete
  11. bila masa cikmai updat entry ni! kita tak perasan. haha

    #biasa dah lelaki camtu. dia ingat kita suka lah layan camtu. tak cool. hikhik

    ReplyDelete
  12. haha betul sgt kak . semue laki kat fb pki ayat sme jek . cm vangang jek kak . haha kdg2 nek rimas kte terus offline .hihi . :)

    ReplyDelete
  13. Spot on with this write-up, I absolutely think this amazing site needs a
    great deal more attention. I'll probably be returning to read through more, thanks for the information!

    My web page :: visit the next web Page

    ReplyDelete
  14. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book
    in it or something. I think that you can do with
    a few pics to drive the message home a bit, but other than that, this is excellent blog.
    An excellent read. I will definitely be back.


    my web blog; http://www.egoldbars.com/">Toy

    ReplyDelete
  15. Currently it sounds like Expression Engine is the top blogging platform out there right now.
    (from what I've read) Is that what you're using on your blog?


    Also visit my site - what'S a registered dietitian

    ReplyDelete
  16. It's an awesome paragraph designed for all the online visitors; they will take benefit from it I am sure.

    Feel free to surf to my blog: http://Egoldbars.com

    ReplyDelete
  17. Hi colleagues, its enormous post regarding tutoringand completely explained,
    keep it up all the time.

    Here is my web-site: gold Bar price In usa

    ReplyDelete
  18. These are in fact great ideas in about blogging. You have touched
    some pleasant things here. Any way keep up wrinting.



    Take a look at my blog post: visit the next web site

    ReplyDelete
  19. Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for?
    you made blogging look easy. The overall look of your website
    is magnificent, as well as the content!

    My homepage: finance help

    ReplyDelete
  20. Does your blog have a contact page? I'm having a tough time locating it but, I'd like to shoot you an e-mail.
    I've got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it expand over time.

    Feel free to surf to my web site ... click through the following internet site

    ReplyDelete
  21. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is really informative.
    I am going to watch out for brussels. I will appreciate if
    you continue this in future. Many people will be benefited from your writing.
    Cheers!

    My blog post :: gold

    ReplyDelete