Monday, June 11, 2012

Unfriend Finder dalam FB memerlukan ketabahan hati .

Assalamualaikum.


Mai dah pasang unfriend finder dalam Facebook Mai dah lama dah . Tapi sejak pasang tu seriously Mai sedar memerlukan ketabahan hati yang kental . Boleh dikatakan setiap hari ada manusia yang unfriend Mai . 


Kalau Mai tak kenal , maka Mai tak berapa kisah sangat . Tapi kalau kawan highschool (wahh tetibe omputih) , yang selalu bertepuk bertampar , yang selalu bergurau bermesra, takde gaduh takde ribut , tetiba unfriend. Apakah? Bukan sorang , tapi berjamaah unfriend daku .

Ok fine ok fine . Mai tahu lah sebagai manusia biasa Mai tak boleh dan tak mampu nak puaskan hati semua manusia rakan taulan sahabat handai semua. 

Dan kalau orang tu berniat nak suruh Mai berubah , maaflah . Setakat nie takde lagi perancangan nak ubah diri Mai untuk orang lain . 


Yeah at least dengan bantuan https://www.unfriendfinder.com/home aku dapat tahu lah kan siapa benci aku , siapa meluat aku , sapa menyampah dengan aku :)

Tak kisahlah orang nak benci aku . Aku tak boleh paksa semua orang suka aku , hakikatnya aku pun bukan suka semua orang :) Lalala~ 

Sesiapa berminat untuk letak unfriend finder boleh la ke laman sesawang https://www.unfriendfinder.com/home dan klik install , ikut arahan dalam tu yea.

Assalamualaikum .


Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

23 comments:

  1. dulu ada guna. skunk x guna da.. hehe

    ReplyDelete
  2. x sgka aplication mcm ni pon ada jugak.. hehehe

    ReplyDelete
  3. takpe cik mai.. biar orang tak kawan kita jangan kita yang tak kawan orang..^^

    ReplyDelete
  4. ct pon prnh guna...selalunyer ade yg dorg deactive, fb kira unfriend...cube chek dulu k...

    tp mmg memerlukan kesabaran gk lau yg kita add tp dia xapprove...fb bleh detect...huhuhu..

    ReplyDelete
  5. err bg cik na. lebih baik tak tau dr tau. wat jiwa kacau je. org xnk kwn sudah la. kan ramai lg kwn kat sini. :)

    ReplyDelete
  6. ohh, baru tahu ade benda ni. hahah

    ReplyDelete
  7. xletak tu pun dah leh agak.. friendlist kite tak ramai.. hewhew

    ReplyDelete
  8. hye...salam kenal dik..

    bgus jugak install software neh..boleh tahu..cume maybe akan sentap la kan...
    hik3!!

    ReplyDelete
  9. ada install hari tu pas tu tak pernah cek dah sape uninstall sbab tak kisah sgt....

    ReplyDelete
  10. its ok dear..everything that happen doesn't bother u indeed..just let them doing what they want..as long as u live in happiness..just at all..nothing else right..perhaps there's a million people that need u..i'm pretty sure..=)

    ReplyDelete
  11. mun pakai gak benda nie . tapi kadang kadang benda nie sengal . dye tak unfren kita pun , benda tu cakap unfren . hehe . tapi yang paling funny , orang tuu baru add and unfren balik lepas setengah jam . macam ape je . hehe :p

    ReplyDelete
  12. best...tapi ndak kisah sangat...

    ReplyDelete
  13. sempoi gila membe unfriend. hehe. sabar, yea. just be yourself :)

    ReplyDelete
  14. salam..thanx follow...saya follow balik...btw application ni kekadang menyakitkan hati lagi ader r bile taw orang remove kita.Better kita x perasan orang delete kita...=P

    ReplyDelete
  15. Waaahh.. Baru tahu ada apilkasi seperti itu..

    ReplyDelete
  16. tak baik putuskan hubungan silaturahim.. kalau unfriend kena bagitau sebab apa.. tak pasal2 timbul fitnah nanti..

    ReplyDelete
  17. @Shah Rizar ehh mai tak unfriendlahh , diorang yg unfriend..sobs sobs

    ReplyDelete
  18. alaa kak . klu tak gne punn . tetp ade gak org unfriend kte . hihi sobs sobs . sedih kan . klu mbe sndri unfriend . wooo terkecik hti mak jemah tw . hahahaha

    ReplyDelete
  19. Wah, positifnya Fatin tu..
    I like friend like that. Jangan lepaskan dia tau.. ^^

    ReplyDelete
  20. @Kak Long Fatin afiqah namanya, masih kawan baik saya hingga skrg,hehe

    ReplyDelete
  21. mmg susah nak puaskan hati semua org.. ada je yg tak suka dgn kita walaupun kita ni duk diam tak buat apa pun dkt dia ttp dia sakit hati juga.. apa boleh buat la kan.. :D :D

    ReplyDelete