Wednesday, November 7, 2012

Tanda-tanda cinta yang semakin pudar .

Assalamualaikum .

Bercinta ? For me, loving someone is like giving the power to someone to break your heart. Ingat ni, nobody can hurt you without your permission

Bila cinta yang anda semai mulai pudar?Siapa tak kecewa?Tapi kalau kita nak pertahankan hubungan tu, kita kena kenalpasti tanda-tanda kepudaran tu baru kita boleh ambil langkah seterusnya kan? 



Tanda-tanda cinta yang semakin pudar 

♥ Angkat call pun dah malas :(

♥ Sms pendek-pendek (i mean tak menjawab soalan pun,or cuma kita je effort nak teruskan perbualan)

♥ Dengan orang lain dia boleh cakap ‘single’..!

♥ Bagi alasan.'awak nie terlalu baik untuk saya.saya tak layak untuk awak.' :O

♥ Bila kita cakap “i love u”, dia balas ‘K” aje.

♥ Ada apa-apa hal asyik cakap malas, malas, malasss ja..

♥ Sudah pandai bergurau secara kasar dan menyakitkan hati..

♥ Dia dah tak kisah kalau tak jumpa pun..sebulan tak jumpa lagi bagus...

♥ Apa kita buat dah tak betul dimata dia...

♥ Dia nampak kelemahan kita lebih dari kebaikan...

♥ Dia dah tak kisah apa yang jadi pada kita...

♥ Susah nak senyum @ gurau2 macam dulu-dulu...

♥ Dulu-dulu asal nak keluar dating jer mesti nak pakai baju matching..sekarang dah taknak.. rimas katanya..poyo plak dah katanya sekarang..

♥ Dulu boleh jer bergayut berjam-jam.. sekarang 5 minit pun susah,..katanya hp cepat panas...

♥Nak pegang phone dia pun dah tak bagi...

Oh no~! Sedih kut even if cuma satu tanda daripada di atas terjadi dalam hubungan kita kan...Minta dijauhkan...

Tetapi pentingnya kita kena detect anasir-anasir negative dalam hubungan nie, supaya kita boleh perbaiki hubungan kita.Kenang apa salah diri,apa silapnya dalam hubungan,apa salah kita. 

If tiada salah kita, tiada salah dia, cuma cinta yang tiba-tiba pudar, mungkin kita sama-sama ada buat salah dengan Sang Pemberi Cinta. Kembalilah padanya. Berdoa ~ Hanya dia yang mampu menyatukan cinta...

Ingatlah, kalau betul kita cintakan dia, jangan sesekali putus asa dalam perhubungan.Miracles does happens everyday. Just berdoa . Have faith. TETAPI~! Jangan sesekali merendahkan diri kita di tapak kaki dia untuk mendapatkan cinta. Ada pride diri, insyaAllah ,ada jodoh yang sudi menerima kita adanya suatu hari nanti :)

Assalamualaikum :)
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

8 comments:

  1. wahhh , terbaikkkkkkkkkkkkkkkk !!!

    ReplyDelete
  2. cinta ku tak pernah pudar. cinta ku sentiasa bersinar, oh cintaku. wahaha!

    ReplyDelete
  3. betul tu. macam2 la bila cinta dah pudar :)

    ReplyDelete
  4. Suka dan duka ketika bercinta itu lumrah lah....

    ReplyDelete
  5. hmm , yelah.. tapi ape2 pun.. pikirkan All is well :"D

    ReplyDelete