Cabaran 30 Hari Blogging | My Gadget


Cabaran #18, my gadget? Garu kepala kejap, sebab tak tahu nak tayang gadget apa. Aku ni bukanlah pengikut trend gadget semasa, tak minat pun, hahaha. Asal ada je sudah. 


So hanya dua ini sahajalah yang aku ada. 
Laptop Acer
Kenapa brand Acer? Sebab Acer ni memang brand yang paling power lah bagi aku sebab kawan-kawan aku semua kena pakai cooler kalau tak laptop dorang akan tertutup sendiri waktu tengah guna tapi laptop aku tak pernah pula buat hal gitu. Bateri tahan 7 jam walaupun dah 2 tahun setengah, so aku boleh layan drama korea non-stop atas bas sepanjang perjalanan dari Shah Alam ke Kedah, bestkan? Aku sayang sangat laptop ni sebab pemberian mama dan abah sempena aku masuk degree haritu, masa diploma aku pakai notebook 1 Malaysia je, kehkehkeh, nampak tak betapa aku tidak kisahnya pada gadget semasa asalkan kerja aku jalan.

Phone LENOVO S560
Ini bukan phone aku sebenarnya, phone anak buah aku yang 6TAHUN tu. Kakak aku gantikan Dania dengan Ipad so Dania bagilah phone Lenovo dia kat aunty yang sengkek ni. Kahkahkah. Aunty redho je apa pun takpa. Hahaha.

Bagi aku selagi aku belum bekerja buat apalah aku nak kejarkan sangat gadget trend semasa ni. Seganlah aku nak minta duit parents setakat nak beli gadget. Ada apa, pakai. 
Previous
Next Post »

10 Comments

Click here for Comments
aswaleyla
admin
11/19/2016 11:07 PM ×

dua2 gadget penting dlm blogging. takde 1 memang merana laa

Reply
avatar
11/19/2016 11:26 PM ×

alah mai tak pa. nnti kalau dh keja nnti baru la beli. phone memana pun bg busyra sama ja. jnji boleh wasap n call. hehe. kan.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/20/2016 12:40 AM ×

Betul tu..dua ni je penting, yg lain sekadar kemahuan.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/20/2016 12:40 AM ×

Tu la, kalau tak boleh wasap rasa ketinggalan gila, hahaha.

Reply
avatar
Ahmad Hasif
admin
11/20/2016 9:31 AM ×

hehe.. takpela janji kerja jalan kan.. ni pun guna laptop tahun 2009 ha.. brand compaq pun dah xde dalam pasaran :D :D

Reply
avatar
Unni Anje
admin
11/20/2016 7:32 PM ×

kan mai!! y penting lp dan hp da blh blog.. Moga cepat dpt keja mai.. In shaaa Allah ada rezeki

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/20/2016 7:41 PM ×

Selagi boleh guna , guna...takyah tukaq,baziaq kan..haha

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/20/2016 7:41 PM ×

Aamiin, thanks Unni...

Reply
avatar
Mila Ahmad
admin
11/21/2016 11:40 AM ×

hp tu berapa MP dik? akak pun hp dah rosak pakai hp jenama lenovo je.tengah gali lubang duit nak beli baru hihi..

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/21/2016 7:01 PM ×

8mp tp tak takde jual dh kot phone ni 3 thun lalu dah pakainye... akak beli la oppo ke , huawei ke, xiomi ke, mmg best camera diorang.

Reply
avatar

Tinggalkan pendapat/nota/surat cinta/amaran/soalan pada saya. Jika soalan saya akan menjawabnya, Jika nota cinta maka saya akan melawat blog anda semula.
Komen berbaur rasist, provokasi & lucah tidak akan dipublish. ConversionConversion EmoticonEmoticon