Artikel Kena Sandbox Google ! Tolong T_T




Korang pernah kena sandbox tak? Sandbox ni macam artikel kita kena penjara dari google, so dah tak naik di page Google Search tu. Sedihnya...

Artikel aku pasal #MYTRAVELOKAESCAPADE : PELUANG BERCUTI KE MELBOURNE IDAMAN TANPA PERLU PECAH TABUNG! ni dah hilang dari page google tau, bila aku check kat Google Sandbox, ye rupanya dah masuk kotak pasir pula..Maybe sebab aku terlalu banyak ping artikel tersebut kot, mana aku tahu tak boleh...Huwaaaaa

Sedih betul, aku nak pergi Melbourne tapi termasuk dalam kotak pasir. Hahahah. 

Korang tahu tak cara nak keluar dari kotak pasir or sandbox google ni? Tolonglah aku 😢.

Previous
Next Post »

11 Comments

Click here for Comments
yuk
admin
12/10/2016 5:54 PM ×

sand box..nie first time yuk dngar..huhu..mintak jauh lar article yuk dr kna masuk dlm sand box..

Reply
avatar
12/10/2016 6:21 PM ×

Ada eh sandbox tu.. baru first time tau..
Xle nak bantu..

Reply
avatar
Kak Long
admin
12/11/2016 12:48 AM ×

Eh, ada ke macam tu.. Alamak takot la pulak..Kaklong pun banyak ping entry.. T__T

First time gak dengar pasal sanbox google ni.. :(

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
12/11/2016 1:26 AM ×

It's okay kak sha :'(

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
12/11/2016 1:30 AM ×

Betul kak Long, sedih hati saya, harap blog kak long takkan jadi macam ni.... mai ada baca, selain terlebih ping, maybe sbb terlalu banyak keyword dlm entry so google ingat spam, sedih tauuu T_T tak tahu la masalah apa.

Reply
avatar
Ahmad Hasif
admin
12/11/2016 2:27 AM ×

tak taw la.. buat artikle baru la kot.. hehe.. tak pernah la pula kena sebelum ni.. ada buat submit sitemap di google? dh try fetch?

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
12/11/2016 3:25 AM ×

Memang dari tadi teringat nak tanya Hasif, dh bt both, harap okaylah nanti...huhuhu sebab contest kan, tak bolehlah nk bt baru,nnt tak valid pula link, sedihnyaaaa

Reply
avatar
Siqah Hussin
admin
12/11/2016 3:37 PM ×

Siqah baru first time dengar perkataan ni. Tak pernah pulak check kat google 😔

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
12/11/2016 4:41 PM ×

Mai pun baru first time tahu sebenarnya,huhuhu

Reply
avatar
Unni Anje
admin
12/11/2016 5:24 PM ×

alamak.. mai byk ping ka?? biasanya yang masuk sini tlebih ping entry x pun artikel copy paste.. kalau copy paste not mai la.. tapi sllu sandbox ni kena taham smntra jak, tp kan artikel mai tu contest kan :| selalu nya kalau org kena mesti padam entry tu. hihihihi.. Unni pun tak reti sgt :(

Reply
avatar

Tinggalkan pendapat/nota/surat cinta/amaran/soalan pada saya. Jika soalan saya akan menjawabnya, Jika nota cinta maka saya akan melawat blog anda semula.
Komen berbaur rasist, provokasi & lucah tidak akan dipublish. ConversionConversion EmoticonEmoticon