Checklist Setahun Sebelum Perkahwinan



Assalamualaikum, 

Nak kahwin 2017 tapi masih rasa terlalu awal untuk buat persediaan? Nah senarai semak setahun sebelum perkahwinan yang boleh dijadikan petunjuk apa perlu buat, yelah selesaikan yang penting sedikit demi sedikit, nanti tidaklah semua perkara nak settle dalam masa sebulan sebelum majlis perkahwinan, huru-hara jadinya.

Tak salah pun untuk kita prepare dari awal supaya majlis perkahwinan yang bakal disambut boleh berjalan lancar. Taklah badmood je pengantin tu serabut banyak perkara tak settle, mulalah nak start bergaduh pula, lepastu salahkan ujian bertunang, kekekeke. Sis pesan je sebab sis pun bakal lalui juga semua ni, tapi sis tak tahulah bila, hahahahaha. 



Checklist Setahun Sebelum Perkahwinan
12 Bulan Sebelum

Checklist Setahun Sebelum Perkahwinan
4 Bulan Sebelum

Checklist Setahun Sebelum Perkahwinan
2 Bulan Sebelum 

Checklist Setahun Sebelum Perkahwinan
Sebulan sebelum

Mudah bukan checklist perkara penting sebelum majlis perkahwinan berlangsung ni, just print dan tick je mana yang dah settle. Tak adalah kelam kabut nanti tok kadi dah datang kita lupa tak pergi kursus kahwin lagi, amboiii melampau benor contohnye pun,kehkehkeh.

Checklist yang awesome ni adalah sponsored by SEWA HANTARAN MURAH facebook page. Kalau nak tengok lagi tips-tips perkahwinan ataupun barang sewa seperti pelamin dan baju pengantin yang gorgeous dengan harga murah bolehlah like fanpage diorang kat bawah, kalau dah cukup 200k likers nanti diorang akan buat lucky draw! Bestnya! Tunggu apa lagi, like tau! Bye...



Previous
Next Post »

5 Comments

Click here for Comments
12/30/2016 7:08 AM ×

Sekarang semua nya dihujung jari.. hehehe.. Macam-macam checklist ada..

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
12/30/2016 5:52 PM ×

Betul tu kak sha, senang kerja. haha

Reply
avatar
nana liena
admin
1/01/2017 12:43 AM ×

rasanya lambat lagi.huuhu
tapi sekarang ramai orang kongsikan pengalaman/tips . memang membantulah

Reply
avatar
1/01/2017 10:13 AM ×

wah menarik niii. hehe

Reply
avatar
Unni Anje
admin
1/02/2017 10:04 AM ×

wahh nampaknya mai mcm ada aura2 menamatkan zaman bujang tahun ni!!! hahahahahah..cia cia cia

Reply
avatar

Tinggalkan pendapat/nota/surat cinta/amaran/soalan pada saya. Jika soalan saya akan menjawabnya, Jika nota cinta maka saya akan melawat blog anda semula.
Komen berbaur rasist, provokasi & lucah tidak akan dipublish. ConversionConversion EmoticonEmoticon