Sunday, July 23, 2017

Botol Air Basi Meletup Kena Muka

Botol Air Basi Meletup Kena Muka | Harini cikgu call suruh ambil Dania di sekolah sebab botol air basi meletup kena muka dia dan lebih teruk lagi sebab termasuk dalam mata. Aduhai anak sorang ni, macam-macam hal.

Mama tak perasan pula dalam beg dia rupanya ada sebotol milo yang dah lama, sebab kebelakangan ni dia bawak botol lain. Dania ni pula tahap curiosity dia memang tinggi bebenor. Memang bad luck lah harini bila curiosity Dania jumpa dengan sebotol milo basi. Bweekk.
So Dania budak bertuah ni pun pandai-pandai pusing penutup botol milo yang dah berbuih tu, tiba-tiba botol tu meletop dan milo yang basi tu terpercik kedalam mata Dania. 

Aduhai.

Botol Air Basi Meletup Kena Muka

Lepas pergi ambil dia dan bawak balik kerumah, mama terus basuh mata dia dengan air yang mengalir. Tak terbayang la betapa pedih dan panasnya mata tu, T_T. Yelah kalau mata masuk syampoo setitik pun dah melalak, inikan pula meletup ke muka. 

Appoinment dengan doktor pukul 8 malam ni. Nanti aku akan update apa pula kata doktor. Haish semoga tak ada benda serius la dengan anak buah sulungku ini. 

Be strong baby. T_T. 
Cepat sembuh tau....!


Follow
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

20 comments:

  1. kesiannya dia sampai masuk dalam mata. Nampak bengkaknya tu. Harap tak serious sangat lah. Get well soon Dania :)

    ReplyDelete
  2. Alah shiannya nya, mata pulak tu.

    ReplyDelete
  3. Ala kesian die. Cepat sembuh ye dik

    ReplyDelete
  4. anak buah rupanya....

    macam mana boleh meletup tu

    ReplyDelete
  5. Uisss moga x de apa yang serius pada mata dania.. :)

    ReplyDelete
  6. ermm....bahaya nya mai...mntak2 xde apa yang serious ye maiii...oh maii,awak sedang menggoda akk....cantik giler template baru.....akk nak tukar juga tau maiii...hihi

    ReplyDelete
  7. Allahu bahayanya sampai meletup eh botolnya. Moga cepat sihat dan elok Dania.

    ReplyDelete
  8. Akak tag mai


    http://ape-kinah.blogspot.my/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html

    ReplyDelete
  9. La, bahaya juga eh milo basi yang ada dalam botol. get well soon Dania.

    ReplyDelete
  10. Ya Allah semog dania okey..takut pulak baca ntry ni

    ReplyDelete
  11. Get well soon , risau juga bab mata tu kan ...

    ReplyDelete
  12. lahhh , kesiannya . get well soon

    ReplyDelete
  13. Takutnya.. budak2 Dan curiosity Ada baik Dan Ada buryknya juga

    ReplyDelete
  14. Allah.. Semoga tak ada apa-apa yang serius..

    ReplyDelete
  15. Bahaya jugak rupanya milo basi ni. Gws dania.

    ReplyDelete
  16. ala kesiannya dia. semoga tak ada apa2 yang serius dan cepat sembuh.

    ReplyDelete
  17. Terima kasih atas doa-doa kalian

    ReplyDelete
  18. bahaya jugak air milo klu dah basi bolh meletop..get well soon dania..

    ReplyDelete