Latest Posts

Merdeka!Merdeka! Lazada Blogger Contest

By August 28, 2017 ,

🎝🎜Tanggal 31,
Bulan lapan lima puluh tujuh,
Merdeka! Merdeka!,
Tetaplah merdeka,
Ia pasti menjadi sejarah.🎝🎜

Bulan Ogos pasti adalah bulan yang paling bermakna bagi seluruh rakyat MALAYSIA kerana peristiwa penting yang berlaku dalam bulan inilah yang menjadikan kita rakyat yang MERDEKA! 

Sempena hari Kemerdekaan Malaysia ini, Lazada mengadakan Merdeka! Merdeka! Sales dimana pelbagai barangan menarik ditawarkan dengan potongan diskaun sehingga 80%. Merdeka! Merdeka! Sales ini akan berlangsung dari 25 Ogos - 31 Ogos sahaja, jadi cepat rebut peluang shopping sakan okay!

Bonus untuk para blogger sebab Lazada juga mengadakan Merdeka! Merdeka! Blogger Contest dengan 6 hadiah lumayan untuk dimenangi! Fuh siapa nak bagi voucher shopping free ni, kena rebut peluang keemasan, haha, kalau nak join boleh klik saja banner dibawah ok.

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest
Merdeka! Merdeka! Lazada Blogger Contest

01. What do you love about being Malaysian?

MASYARAKAT MAJMUK
Paling best jadi rakyat Malaysia adalah bila tengok semua bangsa dapat hidup bersatu aman damai, dan harmoni. Agama, bangsa, keturunan yang berbeza, tapi tetap punya SATU HATI yang cintakan Malaysia. Rakyat Malaysia juga ramah-tamah terutamanya abang,pakcik,kakak grabcar/Uber, kekekeke. 

MAKANAN, MAKANAN, MAKANAN!
Saya suka makan nasi lemak (Malay), roti canai (Indian), Nasi Ayam Hainan (Chinese). Semua ada dalam Malaysia. Hihihiks. Belum masuk lagi bab tempoyak, budu, cencalok. Aiyaaa sapa dapat tahan nafsu makan dalam Malaysia maaa.

KOS RAWATAN PERUBATAN YANG MURAH
Hahaha seriuslah, kalau anda orang yang bergantung dengan ubat setiap bulan #macamsaya. Maka bersyukurlah jadi rakyat Malaysia kerana walaupun terpaksa menunggu lama untuk dirawat/berjumpa doktor, RM1.00 yang dibayar untuk segala jenis ubat + kos konsultasi doktor tu, memang worth the wait. Eh.

ROJAK EVERYWHERE!
Nak rojak apa? Rojak buah, rojak mee (orang utara panggil PASEMBOQ), dannnn bahasa ROJAK pun ada. Kehkehkeh. English rojak apa ada hal, asalkan konfiden level tu tinggi KLCC. 


02. Your favorite local brand.

SILKY GIRL ! Yeah, semestinya Silky Girl adalah brand favorite ramai perempuan termasuklah saya. Sebabnya, barangan make-up dari Silky Girl ni semuanya berkualiti dan best dipakai, harganya pula memang affordable, harga mampu milik gittcheww.

Silky Girl ni juga ada dijual di drugstore seperti Watsons, maknanya selamatlah untuk dipakai tanpa ragu-ragu. Kalau malas nak pergi shopping, beli saja di Lazada sebab selain senang nak beli, Lazada turut selalu mengadakan promotion untuk barangan Silky Girl,


03. Select two products from the Malaysian brand(s) that you love.

SILKY GIRL SKIN PERFECT LIQUID FOUNDATION

SILKY GIRL SKIN PERFECT LIQUID FOUNDATION

Foundation ni antara crucial part dalam make-up jugalah, kalau tertinggal maka tak smooth lah makeup kita. Lainlah muka orang yang memang jenis telur rebus tu, so lucky, phewww.

Base make up dari Silky Girl elok tau walaupun harga murah ya amat. Sesuai untuk beginner yang baru nak belajar makeup dan juga yang dah pro sebab teksture yang ringan dan tidak berminyak. I likeeee!



SILKY GIRL SILKYGIRL HYDRA CLEAN MAKEUP REMOVER

Kalau nak kulit yang bersih dan cantik, kita kenalah rajinkan diri untuk cuci muka. Pembersih muka tak cukup sebenarnya untuk remove semua makeup kita. So kenalah pakai makeup remover untuk buang makeup dengan bersih.

Kalau rajin makeup, tapi malas buang makeup...jangan terkejutlah kalau muka kena breakout teruk. Haish menakutkan tauu, saya sendiri pernah kena experience muka breakout teruk, memang tahap confident diri akan merudum jatuh.

♡♡♡

Murah sangat-sangatkan harga kedua barang pilihan saya kali ni, hihihi. Kalau nak selalu dapat harga murah kena lah rajin godek website Lazada.

Kalau berminat untuk join contest ini, klik pada banner Merdeka!Merdeka! Lazada Blogger Contest diatas ye! Good luck.

Follow




You Might Also Like

35 Readers ♥

  1. Good luck Mai!! Bab makanan tu memang syoklah duduk Malaysia. Macam2 jenis ada. Tinggal nak beli dan makan je 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin, thanks kak Siqah.. Betul tu... Makanan Malaysia mmg the best!

      Delete
  2. Good luck sis and hye salam kenal. follow here..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear :) Salam kenal juga.

      Delete
  3. ramai nyaaaaaa join. uyul macam nak join jugakk lahh. goodluck awak!
    Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh la join Uyul...Masih belum terlambat ni!!!

      Delete
  4. semoga berjaya dalam kontes merdeka ....

    ReplyDelete
  5. All the best Mai..

    p/s : Kaklong pun suka Silky Girl :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Kak Long. Yeayyyyy geng!!!

      Delete
  6. Good luck! Mai.
    Memang part makanan kat Malaysia variety

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Mrs A.

      Haha kannnn, tak boleh nak tolak fakta tu :P

      Delete
  7. best of luck mai. mek tak dapat offer ni :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh tak payah tunggu dapat la Mek... Join je...

      Delete
  8. Gud luck dear...all the best

    ReplyDelete
  9. Goodluckk Mai :) Lazada tak pernah tak murah, kebanyakannya murah murah je ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Husniey...Nak beli apa2 kena usha Lazada juga kalau tidak menyesal...

      Delete
  10. gud luck mai.. busyra tak sempat nak join.. huhu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Busyra syg!!! Takpe Busyra ada rezeki kat tempat lain ni...

      Delete