Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia

Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia
Klik Banner Untuk Join

Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia | Assalamualaikum... Ingat tak masa kita kecik dulu, semua orang ada 'Buku Biodata', hari-hari pass kat kawan suruh isi, kita pun isi buku kawan, siap dengan hiasan warna warni, pantun 2 kerat, quotes, lirik lagu, hahaha, asalkan biodata kita paling menarik sekali. 

Jadi disebabkan Mai rindu dengan memori tersebut, Mai nak join Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia ini dengan konsep 'BIODATA SAYA'. Hihihiks, harap sudi berkenalan dengan Mai. 

Biodata Saya


Nama : Maizan Fauzi (Mayy Jie)

Asal : Kulim, Kedah

Nama panggilan : Mai, Maizan, Ijan

Umur : 24 tahun (2017)

Adik Beradik : 7 (6 perempuan 1 lelaki)

Hobi : Makan, Tidur, Blogging, (lol bukan menantu pilihan)

Cita-cita : Mendapat kerja yang halal & stabil

Makanan Kegemaran : Pecal Lele, Dimsum, Kek, Durian, Petai

Minuman Kegemaran : Teh Ais forever for life!

Warna kegeramaran : Hijau, Merah, Koko (why blog Mai biru? Mai pun tak tau)

Nama Kucing Kesayangan : Udin, Idin, Ibang, Owen

Kawan rapat : Sister Umairah, Sister Fazzy, Sister Farhah & Sister Nanana (siblings are the best!)

Kawan istimewa : Mr.Kong (sudah tunang maaa 💕)

Musuh : Orang suka dera binatang

Kenangan Indah : Abah dan Mama datang konvo degree.

Kenangan Pahit : Result FYP asyik tak dapat.

Kenangan Memalukan : Tersentuh bontot senior tanpa sengaja, say sorry, then gosok bontot tersebut tanpa sengaja. Phewww

Warna Mata : Hitam

Warna Kulit : Tanned, hahah

Fav perfume : Nina Ricci, Britney Midnight Fantasy

Fav variety show : Running Man

Fav Korean Drama : Good Doctor, Kill me Heal me, Doctor Stranger

Fav movies : Thriller genre + disturbing @ mind bending films

Fav sukan : Badminton

Fashion : Definitely not hijabista, haha, Sempoi-sempoi jeee (padahal selekeh,haha)

Jenis Phone : Oppo Find 7

Bad Habits : Malas lipat baju, hahahahahadoi.


Pecah Kaca Pecah Gelas, 
Sudah baca, harap balas.

Baiklah sekianlah sudah biodata sedikit sebanyak tentang Mai, hihi, tak kenal maka tak cinta, dah kenal harap jatuh cintalah dengan cara saya, dan sudi jadi kawan saya. Jadi saya nak menjemput semua untuk join segmen Suai Kenal Blogger Seluruh Malaysia ni.

Sedikit info tentang segmen, segmen akan berakhir pada 1 Disember, so ada banyak masa untuk join ni, jangan lepaskan peluang ya, sebab hadiahnya juga boleh tahan lumayan.

Untuk menyertai Segmen ini,


Previous
Next Post »

30 Comments

Click here for Comments
9/14/2017 2:25 AM ×

Hai Mai. Terima kasih join. Boleh tengok peserta segmen kat sini untuk blogwalking/berkenalan - http://www.sofinahlamudin.com/p/peserta-segmen-suai-kenal-bloggers.html

Reply
avatar
9/14/2017 4:13 AM ×

waw!.. salam perkenalan mayy.. hehehe

Reply
avatar
Fuzy Hamid
admin
9/14/2017 7:42 AM ×

Umi sukaaaa...sampai la ni Umi masih simpan buku biodata..nanti nak join jugak la pastu letak biodata Umi yg dulu tu..tapi kena ada censorship jugak la kot..haha

Reply
avatar
ai
admin
9/14/2017 7:50 AM ×

Hahaha memory sungguh zaman biodata dulu tu. Kawan tu macam-macam jenis kategori kawan tapi semua nama sama je. Makanan kegemaran yang famous dalam buku biodta masakan ibu and nasi ayam.

Reply
avatar
Noor Azlan
admin
9/14/2017 8:19 AM ×

Pecel lele memang sedap Mai... Ye la kan dulu memang selalu tukar2 biodata bila ada program dengan sekolah lain.. yela nak hantar kad raya kan.. hihi

Reply
avatar
Fendi Rocka
admin
9/14/2017 9:03 AM ×

contoh mind bending filem?

Reply
avatar
Lina Shaza
admin
9/14/2017 9:43 AM ×

wah mengimbau kenangan lama lah..best jugak buat biodata ni kan...ok2 kak lina join nanti...nt baca bio kak lina hokey haha

Reply
avatar
beba ifa
admin
9/14/2017 12:09 PM ×

teringat zaman dulu2 buat biodata macam ni pastu bila tengok balik, gelak sendiri..hehe
http://kylifa.blogspot.my/

Reply
avatar
9/14/2017 8:15 PM ×

wow hebat jugak kisah hidup kak mai ni

Reply
avatar
ct cheery
admin
9/14/2017 8:42 PM ×

Wah..Kenangan Betul nih.cheery pun nak join lah hehe

Reply
avatar
9/14/2017 9:44 PM ×

menarik segmen ni ,weekand ni CCL join , salam kenal CCL dari perlis

Reply
avatar
9/14/2017 10:21 PM ×

hahahahahha.. tergelak busyra baca kenangan memalukan tu.. lawak la mai.. xpa2. kenangan tu yg buat kita tersenyum sendiri.

Reply
avatar
9/14/2017 11:13 PM ×

Bad habit kita sama lah Mai 😂

lemah semangat sokmo part lipat kain

Reply
avatar
9/16/2017 1:30 AM ×

Cewaaahh Mai~ hahaha
Bila bwat mcm nie mesti teringat zaman2 sekolah dulu.. best pula segmen nie. Nak join jugalah hahaha

Reply
avatar
Mellya Musa
admin
9/16/2017 11:15 AM ×

selamat bersegmen mai !

Reply
avatar
aswaleyla
admin
9/16/2017 5:09 PM ×

nak join jugak la. mcm best je.

Reply
avatar
Mrs Pip
admin
9/17/2017 5:33 AM ×

bab tersentuh bontot senior, mcm kelakar pun ada ...
nasib senior perempuan ... eh, senior perempuan kan?
hehe.

Reply
avatar
9/17/2017 11:35 PM ×

Mudah2an meriah sambutannya.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
9/24/2017 3:11 PM ×

Hai Sis :D

Hihihi semoga Segmen terus mendapat sambutan ya :)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
9/24/2017 3:12 PM ×

Salam perkenalan juga kak Fyna <3

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
9/24/2017 3:21 PM ×

Hahaha wahh Umi masih simpan lg,, saya punya dah hilang entah kemana. Hahaha. Zaman dulu main tulis je takde censor2. haha

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
9/24/2017 3:25 PM ×

Hahaha bab kawan tu betul, hahaha... Masakan ibu paling popular, hahaha...Itu je yg bebudak tahu, nama makanan pelik2 tak tau lagi,ahaha

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
9/24/2017 3:52 PM ×

Hahah tu la dulu takda whatsapp2, semua manual2, hahaha.

Pecal lele sedapkan tambah2 kalau yang sambal dia superb...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
9/24/2017 3:59 PM ×

Inception, The Butterfly effect, The Machinist etc.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
9/24/2017 4:16 PM ×

Joinnnnn jangan tak join kak lina, hihihi.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
9/24/2017 4:17 PM ×

Hahaha senior perempuan Mrs.Pip :P

Reply
avatar
9/26/2017 9:03 AM ×

maiii...k.sha nak Ibang..bolehh...huhuu

Reply
avatar
9/26/2017 3:27 PM ×

Best of luck, Mai..

Reply
avatar
9/27/2017 11:33 AM ×

wahhh sama lah fav movie kita hahaha. btw mai anak ke berapa dari 7 beradik tu? hehhe

goodluck! :D

Reply
avatar
9/28/2017 11:59 AM ×

Hai Mai!
Salam perkenalan

http://www.azhafizah.com/2017/09/segmen-suai-kenal-bloggers-seluruh.html

Reply
avatar

Tinggalkan pendapat/nota/surat cinta/amaran/soalan pada saya. Jika soalan saya akan menjawabnya, Jika nota cinta maka saya akan melawat blog anda semula.
Komen berbaur rasist, provokasi & lucah tidak akan dipublish. ConversionConversion EmoticonEmoticon